Akademickie Targi Pracy Wrocław, 20-21 października

2015-07-27

Akademickie Targi Pracy to cykliczny projekt realizowany dwa razy do roku przez Fundację Manus oraz Biuro Karier Politechniki Wrocławskiej. Głównym celem wydarzenia jest zrzeszanie pracodawców oraz studentów wrocławskich uczelni wyższych i umożliwienie im w ten sposób wzajemną wymianę informacji oraz nawiązanie współpracy. Przedsięwzięcie realizowane jest od przeszło 10 lat i szacuje się, że każdego roku przyciąga 14 000 studentów oraz 80 przedstawicieli różnych dziedzin gospodarki.

Wśród studentów targi zyskały popularność ze względu na możliwość prostego kontaktu z pracodawcami, gdzie każdy może uzyskać przydatne informacje oraz aplikować do firmy, która go interesuje. Ważnym czynnikiem w tych relacjach jest także skrócenie drogi kontaktu z firmą do bezpośredniej rozmowy, co pozwala studentom lepiej ocenić, które przedsiębiorstwo najbardziej im odpowiada. Dzięki tym cechom Akademickie Targi Pracy cieszą się regularną frekwencją podczas każdej kolejnej edycji.

Dla pracodawców ATP jest okazją do pozyskania nowych pracowników oraz budowania rozpoznawalności swojej marki w środowisku akademickim. Firma, która decyduje się na uczestnictwo w wydarzeniu zostaje wypromowana w otoczeniu skupiającym 35 tysięcy studentów różnych kierunków, którzy aktywnie śledzą prestiżowe wydarzenia na Politechnice Wrocławskiej, takie jak Akademickie Targi Pracy. Ponadto możliwość bezpośredniego poznania potencjalnych pracowników pozwala firmom lepiej dostosować swoją ofertę do ich potrzeb. W przyszłości wielu z nich będzie pracowało na rozwój tych przedsiębiorstw, które zdecydowały się na uczestnictwo w targach.

Tegoroczna edycja będzie miała miejsce 20 i 21 października 2015 roku w godzinach 9:00 – 15:30 i jak co roku odbędzie się w Zintegrowanym Centrum Studenckim Politechniki Wrocławskiej, budynek C-13.

Więcej informacji znajduje się na stronie: www.atp.manus.pl
Facebook: https://www.facebook.com/AkademickieTargiPracy?fref=ts

Zapraszamy!