Gi Group jest międzynarodową agencją pracy, której głównym zadaniem jest oferowanie w pełni wykwalifikowanych pracowników. Jesteśmy liderem na rynku włoskim oraz jedną z czołowych agencji w krajach, w których działamy. Posiadamy Certyfikat Ministerstwa Gospodarki i Pracy nr 570.
Zadania główne:
• Opracowywanie dokumentacji technologicznej
• Sporządzanie wzorcowych prób napojów
• Sporządzanie roztworów substancji dodatkowych i aromatów.
• Testowanie nowych surowców i opakowań
• Archiwizowanie dokumentacji technologicznej
• Kontrola jakościowa komponentów, materiałów pomocniczych i opakowań używanych do produkcji,
• Prowadzenie próbnych produkcji przemysłowych
• Prowadzenie kontrolnych produkcji przemysłowych
• Wykonywanie badań przechowalniczych.
• Oceny sensoryczne
• Przeprowadzanie kontroli międzyoperacyjnych i kontrola wyrobu gotowego.
Zadania szczegółowe:
• kontrola jakości komponentów, materiałów pomocniczych i opakowań używanych do produkcji,
• nadzór nad aktualnymi recepturami i instrukcjami technologicznymi,
• opracowywanie zapisów na etykiety zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa
• opracowywanie i nadzór na "Specyfikacjami produktu"
• przekazywanie aktualnych receptur i instrukcji technologicznych pracownikom produkcji odpowiedzialnym za sporządzanie kupażu napojowego lub syropu. oraz nadzorowi produkcji - kierownikowi produkcji,
• nadzór nad prowadzeniem instruktażu w zakresie sporządzania nastawu oraz prawidłowości parametrów technologicznych,
• sprawdzanie raportów produkcji pod kątem prawidłowego zużycia komponentów do produkcji, zgodnie z zatwierdzoną recepturą i instrukcją technologiczną,
• nadzorowanie zasady identyfikacji i identyfikalności w odniesieniu do surowców i komponentów do produkcji, opakowań i wyrobów gotowych.
• prowadzenie próbnych produkcji przemysłowych
• prowadzenie kontrolnych produkcji przemysłowych
• wykonywanie badań przechowalniczych.
• sporządzanie wzorcowych prób napojów
• sporządzanie roztworów substancji dodatkowych i aromatów.
• archiwizowanie dokumentacji technologicznej
• utrzymywanie porządku na stanowisku pracy,
• przestrzeganie zasad GHP, GMP i HACCP na zajmowanym stanowisku.
Wymagania:
• studia wyższe w zakresie Technologii Żywności ,Towaroznawstwa lub Chemii żywności,
• znajomość przepisów prawa żywnościowego dotyczącego min. znakowania produktów,
• mile widziana wiedza z obszaru badań sensorycznej żywności oraz doświadczenie w zakresie chromatografii gazowej,
• Min. 3 letnie doświadczenie na podobnym stanowisku
• Znajomość przepisów dotyczących wdrażania do produkcji nowych wyrobów spożywczych
• Wysoko rozwinięte umiejętności komunikacyjne
• Umiejętność pracy jako lider projektu oraz zarządzanie priorytetami
• Umiejętność analitycznego myślenia, podejmowania decyzji, oraz samodzielne rozwiazywanie problemów
• Odporność na stres oraz umiejętność wprowadzania zmian z nastawieniem na realizację celów
• Innowacyjność w działaniu oraz otwartość na nowe wyzwania
• Zaangażowanie, motywacja i chęć ciągłego podnoszenia kwalifikacji
• znajomość systemu : ISO, BRC, IFS
• umiejętność pracy koncepcyjnej
• znajomość języka angielskiego lub niemieckiego
Oferujemy:
- Stabilne warunki zatrudnienia
- Pracę w młodym zespole w dynamicznie rozwijającej się firmie
- Możliwość rozwoju zawodowego
- Opiekę medyczną