Najnowsze oferty pracy

Zobacz więcej ofert pracy

Inspektor weterynaryjny

Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Strzelcach Krajeńskich
lubuskie, Strzelce Krajeńskie
praca stacjonarna
2553 dni temu
Inspektor weterynaryjny
Miejsce pracy: Strzelce Krajeńskie
Ogłoszenie o naborze Nr 10172

Warunki pracy

Praca w terenie, obszar powiatu strzelecko-drezdeneckiego.
Możliwe nietypowe godziny pracy lub dyżury w przypadku ogłoszenia podwyższonego zagrożenia wybuchem choroby zakaźnej zwierząt.
Krajowe wyjazdy służbowe.
Stosowane narzędzia pracy: komputer, fax, ksero, niszczarka dokumentów, środki pracy biurowej, sprzęt i środki weterynaryjne.
Korzystanie z samochodu i komunikacji publicznej.

Zakres zadań

  • Nadzór weterynaryjny nad bezpieczeństwem pasz oraz nadzór weterynaryjny nad ubocznymi produktami pochodzenia zwierzęcego na terenie powiatu strzelecko-drezdeneckiego.
  • Nadzór weterynaryjny nad podmiotami produkującymi i wprowadzającymi do obrotu pasze, materiały paszowe, dodatki paszowe.
  • Planowanie i realizacja pobierania prób pasz do badań monitoringowych.
  • Prowadzenie dokumentacji zwiazanej z wykonywaniem obowiązków , w tym planów i harmonogramów działań oraz sprawozdawczości.
  • Nadzór weterynaryjny nad zbieraniem, transportowaniem, przetwarzaniem i stosowaniem ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego.
  • Prowadzenie rejestrów i wykazów podmiotów objętych nadzorem.
  • Nadzór nad podmiotami wykorzystującymi uboczne produkty pochodzenia zwierzęcego.

Wymagania niezbędne

wykształcenie: wyższe weterynaryjne, zootechniczne
  • Prawo wykonywania zawodu lekarza weterynarii w przypadku lekarza weterynarii
  • Niekaralność za przewinienia zawodowe
  • Znajomość prawodawstwa weterynaryjnego
  • Znajpomość przepisów KPA
  • Posiadanie obywatelstwa polskiego
  • Korzystanie z pełni praw publicznych
  • Nieskazanie prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe

Wymagania dodatkowe

  • Znajomośc programów komputerowych: word, excel, zchzz, traces, acces
  • Prawo jazdy kat. B
  • Znajomość systemu HACCP