Gi Group jest jedną z najbardziej doświadczonych agencji pracy tymczasowej i doradztwa personalnego (nr wpisu do rejestru agencji zatrudnienia 570). Pierwsze kroki stawialiśmy w 1999 roku w Katowicach, obecnie mamy swoje oddziały już w całej Polsce. W marcu 2007 staliśmy się częścią największej włoskiej grupy w sektorze usług związanych z HR.
Dla jednego z naszych klientów, francuskiego międzynarodowego konsorcjum, działającego na rynku turystyczno-hotelarskim poszukujemy:
Kucharz
Miejsce pracy: Warszawa
Nr ref.: KUCH/2017
ZADANIA
- Zaangażowanie w układanie menu i przygotowywanie wszystkich potraw
- Wykonywanie "mise-en-place"
- Przygotowanie potraw zgodnie z obowiązującymi standartami: bufet śniadaniowy, obiady, przekąski
- Sprawdzanie czystości następujących obszarów powiązanych z kuchnią: magazyny, chłodnie, miejsca do składowania artykułów suchych w kuchni
- Zapewnianie czystości, gotowości oraz właściwego zastosowania sprzętu kuchennego
- Branie udziału w promocji potraw wraz z Szefem Kuchni i Szefem Restauracji
- Zaangażowanie we wszelkiego rodzaju prace przygotowawcze przy kliencie i czynny wkład w powodzenie zapewnianych usług
- Odpowiadanie na doraźne i specjalne życzenia klientów jeżeli jest to możliwe
- Świadomość celów kosztowych działu i zaangażowanie w ustalanie tych celów w czasie odpowiednich spotkań
- Zapewnienie pełnej czystości kuchni i magazynów zgodnie z zasadami Higieny Żywności
- Wdrażania produktów marki hotelu
- Odpowiedzialność za stan i wygląd ubiorów służbowych
- Organizowanie stanowiska pracy w kuchni w miejscu wyznaczonym jako miejsce wykonywania codziennych usług
- Przestrzeganie używania wyposażenia kuchennego tj. noży, krajalnic do wędlin, wanien do smażenia zgodnie z zasadami bezpieczeństwa
- Przygotowywanie dań zgodnie z instrukcjami bezpośrednich przełożonych
- Gotowanie i przyprawianie wszystkich dań stosownie do standardów ustanowionych przez kierownictwo kuchni
- Zapewnienie odpowiedniej prezentacji talerzy, ich właściwej temperatury stosownie do standardów ustanowionych przez kierownictwo kuchni
- Zapewnienie składowania produktów spożywczych zgodnie ze standardami kuchni
- Udział w przygotowywaniu menu, menu a la carte dla restauracji i innych wydarzeń zgodnie z decyzją kierownictwa
- Ustalanie i sprawdzanie standardów związanych z produkcją posiłków dla personelu przy zapewnieniu zgodności ich produkcji ze standardami jakości ustalonymi przez kierownictwo kuchni.
- Udziału w inwentaryzacjach w kuchni
- Wychodzenie naprzeciw pomysłom i sugestiom, które mogłyby usprawnić organizację i podnieść poziom usług dla klientów
WYMAGANIA
- Wykształcenie średnie gastronomiczne
- Co najmniej 3 letnim doświadczeniem na podobnym stanowisku
- Znajomość używania urządzeń kuchennych
- Znajomość podstaw gotowania i/lub gotowania ciśnieniowego w zależności od hotelu
- Wrażliwość na szczegóły i jakość
- Dobra organizacja pracy własnej oraz kreatywność
- Znajomość języka angielskiego na poziomie komunikatywnym
- Wysoki poziom higieny osobistej
- Biegła znajomość języka polskiego
- Książeczka sanitarno-epidemiologiczna
OFERUJEMY
- elastyczną formę zatrudnienia
- możliwość doskonalenia umiejętności zawodowych
- samodzielność w działaniu
- bardzo miła atmosfera pracy
- możliwość skorzystania z pakietów świadczeń socjalnych, w tym: prywatna opieka medyczna, karty sportowe, ubezpieczenie na życie
- bardzo dobre warunki pracy
- atrakcyjne wynagrodzenie uzależnione od kwalifikacji
Uprzejmie informujemy, że skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami. Osoby zainteresowane prosimy o przesyłanie aplikacji za pomocą przycisku pod ogłoszeniem: "APLIKUJ TERAZ".