Najnowsze oferty pracy

Zobacz więcej ofert pracy

Wojewódzki inspektor weterynaryjny

Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Szczecinie
Szczecin
praca stacjonarna
2603 dni temu
Wojewódzki inspektor weterynaryjny
Miejsce pracy: Szczecin
Ogłoszenie o naborze Nr 8699

Warunki pracy

- obciążenie mięśniowo-szkieletowe oraz obciążenie narządu wzroku podczas pracy przy monitorach ekranowych
- mikroklimat zimny – kontrola w chłodniach składującej żywność pochodzenia zwierzęcego
- mikroklimat gorący – kontrola w rzeźniach
- praca w siedzibie jak i poza siedzibą urzędu
- praca w zespole
- obciążenie psychiczne – kontakt z kontrolowanym
Narzędzia i materiały pracy – komputer, przy którym praca jest długotrwała.
Praca wykonywana jest w budynku nie posiadającym podjazdu. Brak jest odpowiednio dostosowanych toalet dla osób niepełnosprawnych.
Miejsce pracy w siedzibie Inspektoratu mieści się na trzecim piętrze budynku biurowo-laboratoryjnego.

Zakres zadań

  • kierowanie pracą zespołu ds bezpieczeństwa żywności,
  • sporządzanie dokumentacji związanej z nadzorem nad działalnością Powiatowego Lekarza Weterynarii w zakresie sprawowanego nadzoru nad warunkami weterynaryjnymi przy produkcji środków spożywczych w celu zapewnienia ochrony zdrowia publicznego,
  • przygotowywanie projektów pism i dokumentów w celu przedłożenia Wojewódzkiemu Lekarzowi Weterynarii w Szczecinie w obszarze bezpieczeństwa żywności,
  • przygotowywanie rocznych planów i harmonogramów kontroli w obszarze bezpieczeństwa żywności w celu przedłożenia Wojewódzkiemu Lekarzowi Weterynarii w Szczecinie,
  • rozpatrywanie pod względem merytorycznym odwołań od decyzji Powiatowych Lekarzy Weterynarii, analiza dokumentacji i przygotowywanie projektów decyzji administracyjnych w celu przedłożenia proponowanych rozstrzygnięć Wojewódzkiemu Lekarzowi Weterynarii w obszarze bezpieczeństwa żywności,
  • kontrola merytoryczna działalności Powiatowego Lekarza Weterynarii w zakresie sprawowania przez niego nadzoru nad bezpieczeństwem żywności w zakładach produkujących środki spożywcze pochodzenia zwierzęcego w celu sprawdzenia poprawności sprawowanego nadzoru,
  • udział w auditach w Powiatowych Inspektoratach Weterynarii jako ekspert merytoryczny w zakresie bezpieczeństwa żywności.
  • opracowywanie i sporządzanie tematycznych informacji na żądanie Głównego Lekarza Weterynarii w celu przekazania do Głównego Inspektoratu Weterynarii w Warszawie.

Wymagania niezbędne

wykształcenie: wyższe weterynaryjne
  • prawo wykonywania zawodu lekarza weterynarii na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej,
  • tytuł specjalisty z zakresu higieny zwierząt rzeźnych i żywności zwierzęcego pochodzenia,
  • znajomość aktualnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie postępowania administracyjnego,
  • umiejętność pracy w zespole, kreatywność, dyspozycyjność,
  • umiejętność organizowania i planowania pracy.
  • znajomość prawa weterynaryjnego, wspólnotowego, krajowego i państw trzecich.
  • Posiadanie obywatelstwa polskiego
  • Korzystanie z pełni praw publicznych
  • Nieskazanie prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe

Wymagania dodatkowe

  • prawo jazdy kat. B,
  • znajomość języka angielskiego lub niemieckiego w stopniu komunikatywnym,
  • staranność, rzetelność, obowiązkowość