- Ogłoszenie nr: 159414
- Data ukazania się ogłoszenia: 15 kwietnia 2014 r.
Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Choszcznie
- Powiatowy Lekarz Weterynarii
- poszukuje kandydatów na stanowisko:
- inspektor weterynaryjny
- do spraw higieny środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego
- zespoł ds. Bezpieczeństwa żywności , Pasz i Utylizacji
- W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w urzędzie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, wynosi co najmniej 6%.
Wymiar etatu: 1
- Liczba stanowisk pracy: 1
Adres urzędu
- Inspekcja Weterynaryjna Powiatowy Inspektorat Weterynarii
73-200 Choszczno
ul.23 Lutego 7a
Miejsce wykonywania pracy:
- Choszczno
- teren powiatu choszczeńskiego
Zakres zadań wykonywanych na stanowisku pracy:
- nadzoruje zakłady produkujące i wprowadzające do obrotu artykuły pochodzenia zwierzęcego w celu zapewnienia bezpieczeństwa żywności
- prowadzi dokumentację oraz sprawozdawczośc z wykonywanych zadań
- pobiera próby do zadan monitoringoowych w celu wykrycia czynników szkodliwych dla zdrowia ludzi
- kontroluje prawidłowośc wykonywania czynności wyznaczonych lekarzy weterynarii z zakresu badań zwierząt rzeżnych i mięsa
- kontroluje warunki przechowywania oraz prawidłowośc zagospodarowania ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego w podmiotach nadzorowanych
- kontroluje dobrostan zwierzat w rzeźniach w celu weliminowania nieprawidłowości
- planuje budżet w zakresie higieny żywności
Warunki pracy
- Warunki dotyczące charakteru pracy na stanowisku i sposobu wykonywania zadań
- Miejsce i otoczenie organizacyjno-techniczne stanowiska pracy
reprezentacja urzędu w zakładach produkujących środki spożywcze, praca poza siedzibą urzędu, wyjazdy służbowe, wysiłek fizyczny
występowanie uciążliwych i niebezpiecznych warunków pracy - hałas, zmienne warunki mikroklimatyczne, narzędzia i materiały pracy - komputer; urządzenia pomiarowe; bariery architektoniczne - biuro na I piętrze brak windy, możliwość porusznia się po budynku brak podjazdów, drzwi odpowiedniej szerokości, nie dostosowane toalety dla niepełnosprawnych
Inne
praca w duzym zawilgoceniu, hałasie, kontakt ze zwierzetami gospodarskimi, jazda samochodem do celów słuzbowych, nietypowe godziny pracy, częsta praca w terenie,
Wymagania związane ze stanowiskiem pracy
n i e z b ę d n e- wykształcenie: wyższe wyższe weterynaryjne lub inne wyższe z zakresu spraw należących do własciwości Inspekcji weterynaryjnej- biolog, technolog żywności
- doświadczenie zawodowe/staż pracy: 3 lata doświadczenia zawodowego w administracji publicznej, w obrzarze pracy związanym z żywnością
- pozostałe wymagania niezbędne:
- prawojazdy kategorii B- WRAZ Z ZAŚWIADCZENIEM IŻ KANDYDAT MOŻE PROWADZIĆ AUTO DO CELÓW SŁUŻBOWYCH
- ZNAJOMOSC PRZEPISÓW PRAWA WETERYNARYJNEGO POLSKIEGO I EUROPEJSKIEGO
- STUDIA PODYPLOMOWE WETERYNARYJNE LUB POKREWNE
- PRZESZKOLENIE W ZAKRESIE HACCP, GMP,GHP ORAZ AUDYTOWANIA, POBIERANIA PRÓB ŻYWNOŚCI
- KSIĄZECZKA ZDROWIA DO CELÓW SANITARNO- EPIDEMIOLOGICZNYCH
- JĘZYK ANGIELSKI LUB NIEMIECKI W STOPNIU KOMUNIKATYWNYM
- DOSKONAŁA OBSŁUGA KOMPUTERA, PAKIETÓW OFFICE I SPECJALISTYCZNYCH PROGRAMÓW WETERYNARYJNYCH
- 1 MIESIĄC STAŻ W RZEŹNI
- SAMODZIELNOŚC W REALIZACJI ZADAŃ
- DECYZYJNOŚĆ
- PRACA Z DOKUMENTAMI
- OBOWIĄZKOWOŚĆ, SKRUPULATNOŚĆ
Źródło: Kancelaria Prezesa Rady Ministrów