Najnowsze oferty pracy

Zobacz więcej ofert pracy
Praca.pl Praca Zachodniopomorskie Choszczno Kontroler Weterynaryjny Choszczno
Inspektor weterynaryjny zespoł ds. Bezpieczeństwa żywności , Pasz i Utylizacji

Inspektor weterynaryjny zespoł ds. Bezpieczeństwa żywności , Pasz i Utylizacji

Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Choszcznie
Choszczno
praca stacjonarna
3649 dni temu

  • Ogłoszenie nr: 159414
  • Data ukazania się ogłoszenia: 15 kwietnia 2014 r.

Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Choszcznie

  • Powiatowy Lekarz Weterynarii
  • poszukuje kandydatów na stanowisko:
  • inspektor weterynaryjny
  • do spraw higieny środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego
  • zespoł ds. Bezpieczeństwa żywności , Pasz i Utylizacji

  • W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w urzędzie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, wynosi co najmniej 6%.

Wymiar etatu: 1

  • Liczba stanowisk pracy: 1

Adres urzędu

    Inspekcja Weterynaryjna Powiatowy Inspektorat Weterynarii
    73-200 Choszczno
    ul.23 Lutego 7a

Miejsce wykonywania pracy:

  • Choszczno
  • teren powiatu choszczeńskiego

Zakres zadań wykonywanych na stanowisku pracy:

  • nadzoruje zakłady produkujące i wprowadzające do obrotu artykuły pochodzenia zwierzęcego w celu zapewnienia bezpieczeństwa żywności
  • prowadzi dokumentację oraz sprawozdawczośc z wykonywanych zadań
  • pobiera próby do zadan monitoringoowych w celu wykrycia czynników szkodliwych dla zdrowia ludzi
  • kontroluje prawidłowośc wykonywania czynności wyznaczonych lekarzy weterynarii z zakresu badań zwierząt rzeżnych i mięsa
  • kontroluje warunki przechowywania oraz prawidłowośc zagospodarowania ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego w podmiotach nadzorowanych
  • kontroluje dobrostan zwierzat w rzeźniach w celu weliminowania nieprawidłowości
  • planuje budżet w zakresie higieny żywności

Warunki pracy

  • Warunki dotyczące charakteru pracy na stanowisku i sposobu wykonywania zadań

  • reprezentacja urzędu w zakładach produkujących środki spożywcze, praca poza siedzibą urzędu, wyjazdy służbowe, wysiłek fizyczny
  • Miejsce i otoczenie organizacyjno-techniczne stanowiska pracy

  • występowanie uciążliwych i niebezpiecznych warunków pracy - hałas, zmienne warunki mikroklimatyczne, narzędzia i materiały pracy - komputer; urządzenia pomiarowe; bariery architektoniczne - biuro na I piętrze brak windy, możliwość porusznia się po budynku brak podjazdów, drzwi odpowiedniej szerokości, nie dostosowane toalety dla niepełnosprawnych
    Inne
    praca w duzym zawilgoceniu, hałasie, kontakt ze zwierzetami gospodarskimi, jazda samochodem do celów słuzbowych, nietypowe godziny pracy, częsta praca w terenie,

Wymagania związane ze stanowiskiem pracy

n i e z b ę d n e
  • wykształcenie: wyższe wyższe weterynaryjne lub inne wyższe z zakresu spraw należących do własciwości Inspekcji weterynaryjnej- biolog, technolog żywności
  • doświadczenie zawodowe/staż pracy: 3 lata doświadczenia zawodowego w administracji publicznej, w obrzarze pracy związanym z żywnością
  • pozostałe wymagania niezbędne:
    • prawojazdy kategorii B- WRAZ Z ZAŚWIADCZENIEM IŻ KANDYDAT MOŻE PROWADZIĆ AUTO DO CELÓW SŁUŻBOWYCH
    • ZNAJOMOSC PRZEPISÓW PRAWA WETERYNARYJNEGO POLSKIEGO I EUROPEJSKIEGO
wymagania dodatkowe
  • STUDIA PODYPLOMOWE WETERYNARYJNE LUB POKREWNE
  • PRZESZKOLENIE W ZAKRESIE HACCP, GMP,GHP ORAZ AUDYTOWANIA, POBIERANIA PRÓB ŻYWNOŚCI
  • KSIĄZECZKA ZDROWIA DO CELÓW SANITARNO- EPIDEMIOLOGICZNYCH
  • JĘZYK ANGIELSKI LUB NIEMIECKI W STOPNIU KOMUNIKATYWNYM
  • DOSKONAŁA OBSŁUGA KOMPUTERA, PAKIETÓW OFFICE I SPECJALISTYCZNYCH PROGRAMÓW WETERYNARYJNYCH
  • 1 MIESIĄC STAŻ W RZEŹNI
  • SAMODZIELNOŚC W REALIZACJI ZADAŃ
  • DECYZYJNOŚĆ
  • PRACA Z DOKUMENTAMI
  • OBOWIĄZKOWOŚĆ, SKRUPULATNOŚĆ

Źródło: Kancelaria Prezesa Rady Ministrów