Ogłoszenie numer: 1492992, z dnia 2017-01-18
Kompleks dwóch hoteli z 393 pokojami, 16 multimedialnymi salami konferencyjnymi oraz premium wellness SPA no. 5, działający pod markami z rodziny Hilton Worldwide w Krakowie - Doubletree by Hilton hotel Krakow & Convention Center oraz Hampton by Hilton Krakow, poszukują idealnego kandydata na stanowisko:
Kierownik Działu Bankietów
Miejsce pracy: Kraków
Opis stanowiska
- Realizacja wysokiego standardu usług w zakresie gastronomii zgodnie ze standardami i procedurami działu,
- Opracowywanie standardów i procedur działu oraz promowanie sprzedaży oraz kreatywności w zakresie gastronomii,
- Komunikowanie swojemu przełożonemu wszelkich trudności, komentarzy gości, a także pozostałych właściwych informacji,
- Realizacja codziennych odpraw oraz uczestniczenie w pozostałych zaplanowanych spotkaniach działu gastronomii,
- Realizacja sesji szkoleniowych dla załogi zgodnie z miesięcznym kalendarzem szkoleniowym działu,
- Efektywna realizacja usług poprzez zapewnianie, by cały personel był świadomy swoich zadań w zakresie:
- Umiejętności odczytywania informacji z tzw. BEO,
- Zapewnienia, by sale konferencyjne były ustawione zgodnie z instrukcjami,
- Zapewnienia, by bufety były odpowiednio nakryte,
- Zapewnienia, by przerwy kawowe, lunche, kolacje były przygotowane zgodnie ze standardem w dziale bankietów.
- Stosowanie się do procedur dotyczących kontroli zapasów i inwentaryzacji,
- Podejmowanie właściwych działań w celu rozwiązania skarg gości,
- Zgłaszanie zapotrzebowania na wszystkie brakujące pozycje zgodnie ze stanem magazynowym działu,
- Zamawianie i kontrola zużycia w trakcie imprezy alkoholi i napojów,
- Zgłaszanie usterek sprzętu do Działu Technicznego bądź do odpowiedniego Serwisu,
- Szkolenie kelnerów w zakresie podstawowej wiedzy o usługach w dziale bankietów,
- Sporządzanie raportu na temat ubytków i przedkładanie go kierownikowi liniowemu na zakończenie każdej zmiany,
- Omawianie i planowanie organizacji imprez hotelowych,
- Organizacja, kontrola i nadzór nad przebiegiem imprez hotelowych i wyjazdowych realizowanych przez dział bankietów,
- Delegowanie odpowiedzialności za wykonanie zadań na starszych kelnerów oraz kontrolowanie ich wykonania.
Wymagania
- Przestrzeganie przez cały czas kodeksu postępowania firmy,
- Zaznajomienie się z wizją i wartościami firmy związanymi z naszym modelem pożądanych zachowań, wykazywania których oczekujemy od wszystkich pracowników,
- Wykonywanie pozostałych zadań na poziomie funkcji zleconych przez Pana/Pani kierownika liniowego ukierunkowanych na osiągnięcie celów przez przedsiębiorstwo,
- Posiadanie chęci i zdolności do podnoszenia własnej wiedzy i umiejętności poprzez nieustanne szkolenia,
- Umiejętność pracy w ramach zróżnicowanego zespołu z kolegami reprezentującymi różny punkt widzenia, kulturę oraz kraj,
- Minimum 2-letnie doświadczenie na stanowisku Zastępcy Kierownika Działu Bankietów lub Kierownika Działu Bankietów,
- Umiejętność współpracy z dynamicznym Zespołem Sprzedażowym,
- Dobra znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie,
- Znajomość programów Microsoft Office, Opera, Micros.
Oferujemy
- Zatrudnienie na podstawie umowy o pracę,
- Pracę w młodym zespole,
- Możliwość korzystania z bonusów jakie daje sieć hoteli Hilton Worldwide,
- Możliwość rozwoju i doskonalenia wiedzy,
- Prywatną opiekę medyczną.
Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych w procesie rekrutacji.