Ogłoszenie numer: 1516467, z dnia 2017-02-06
Mérieux NutriSciences jest częścią Instytutu Mérieux, międzynarodowej grupy zatrudniającej ponad 15 000 pracowników skoncentrowanych na dostarczaniu rozwiązań dla poprawy zdrowia publicznego na całym świecie. Jesteśmy międzynarodową siecią akredytowanych niezależnych laboratoriów i biur konsultingowych, specjalizujących się w analizie żywności oraz doskonaleniu systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności, świadczących usługi dla producentów, dystrybutorów i operatorów sektora spożywczego. Blisko 100 laboratoriów firmy prowadzi działalność zgodnie z międzynarodowymi normami ISO oraz lokalnymi regulacjami w 20 krajach na wszystkich kontynentach.
Specjalista ds. Prawa Żywnościowego i Znakowania Środków Spożywczych
Miejsce pracy: Warszawa
Opis stanowiska
Osoba odpowiedzialna będzie za realizację bieżących zleceń, w tym głównie:
- Opiniowanie znakowania środków spożywczych
- Weryfikację dokumentacji produktowych
- Śledzenie zmian w przepisach i informacji na portalach branżowych
- Przygotowywanie i przeprowadzanie szkoleń (po potwierdzeniu predyspozycji)
- W Przypadku osób posiadających poszerzoną wiedzę na temat parametrów jakości i bezpieczeństwa żywności istnieje możliwość objęcia odpowiedzialności za tzw. Projekty Celowe realizowane dla klientów przemysłowych w obszarze kształtowania jakości i trwałości produktów
Wymagania
- Wykształcenie wyższe: Technologia Żywności, Towaroznawstwo, Ocena Jakości Żywności
- Bardzo dobra znajomość wymogów prawnych dotyczących środków spożywczych
- Wiedza na temat kryteriów decydujących o jakości i trwałości żywności
- Dokładność i preferencje do pracy biurowo-dokumentacyjnej
- Biegła znajomość j. angielskiego lub francuskiego
- Otwartość na częste podróże służbowe i aktywne relacje z klientami
- Zamieszkanie w obszarze aglomeracji warszawskiej
Oferujemy
- Udział w interesujących projektach, wymagających dużej aktywności
- Możliwość rozwoju zawodowego w międzynarodowej firmie
- Pakiet socjalny
- intensywny program szkoleniowy w tym w innych krajach europejskich
- Pracę w młodym i dynamicznym zespole
- możliwość budowania pozycji zawodowej w międzynarodowym środowisku pracy oraz współpracy z najlepszymi firmami z branży spożywczej