Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Warszawie
Dyrektor Generalny poszukuje kandydatów\kandydatek na stanowisko:
Dyrektor Generalny poszukuje kandydatów\kandydatek na stanowisko:
Specjalista
Miejsce pracy: Warszawa
Ogłoszenie o naborze Nr 16997
Warunki pracy
- praca biurowa,- stały duży dopływ informacji i gotowość do odpowiedzi,
- wyjazdy służbowe,
- użytkowanie sprzętu biurowego,
- praca przy monitorze ekranowym powyżej 4 godz. dziennie,
- GIJHARS ma siedzibę w budynku Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi w Warszawie, który jest dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych poprzez zapewnienie odpowiedniej szerokości ciągów komunikacyjnych, brak progów na ciągach komunikacyjnych, wyłożenie na ciągach komunikacyjnych wykładziny antypoślizgowej, dostosowanie toalet,
- budynek może stwarzać problemy dla osób niepełnosprawnych ruchowo ze względu na korytarze dzielone drzwiami z samozamykaczami.
Zakres zadań
- Realizacja zadań związanych z kontrolą jakości handlowej napojów bezalkoholowych, wyrobów cukierniczych, ciastkarskich, miodu i cukru.
- Opracowywanie Programów kontroli, Informacji zbiorczych o wynikach kontroli oraz instrukcji dla WIJHARS dotyczących napojów bezalkoholowych, wyrobów cukierniczych, ciastkarskich, miodu i cukru.
- Przygotowywanie propozycji tematów kontroli do Rocznego ramowego planu kontroli, przygotowywanie Wytycznych kwartalnych do planów kontroli w zakresie ww. branż.
- Przygotowywanie projektów opinii Głównego Inspektora JHARS odnośnie napojów bezalkoholowych, wyrobów cukierniczych, ciastkarskich i miodu ubiegających się o przyznanie znaku „Poznaj Dobrą Żywność”.
- Przygotowywanie pod względem merytorycznym szkoleń w zakresie jakości handlowej ww. grup artykułów rolno-spożywczych.
- Współpraca z komórkami organizacyjnymi MRiRW, wojewódzkimi inspektoratami JHARS, biurami GIJHARS oraz jednostkami realizującymi politykę rolną państwa w zakresie ww. branż.
- Wykonywanie innych poleceń służbowych zleconych przez przełożonego w ramach zadań biura.
Wymagania niezbędne
wykształcenie: wyższe technologia rolno-spożywcza lub pokrewnedoświadczenie zawodowe/staż pracy: 1 rok doświadczenia zawodowego branże produkcji spożywczej, ze szczególnym uwzględnieniem napojów bezalkoholowych, wyrobów cukierniczych, ciastkarskich, miodu i cukru.
- znajomość przepisów ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spozywczych
- umiejętność analizy i interpretacji przepisów
- umiejętność pracy w zespole
- umiejętność przekazywania informacji w sposób jasny, precyzyjny i zwięzły
- obsługa programów komputerowych w zakresie MS Office
- znajomość języka angielskiego na poziomie komunikatywnym
- znajomość podstawowych zagadnień związanych z prawodawstwem UE.
- Posiadanie obywatelstwa polskiego
- Korzystanie z pełni praw publicznych
- Nieskazanie prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe
Wymagania dodatkowe
- znajomość funkcjonowania polskiej administracji publicznej
- znajomość systemu urzędowej kontroli żywności w Polsce