Najnowsze oferty pracy

Zobacz więcej ofert pracy
Praca.pl Praca śląskie Piekarz śląskie
Technolog piekarnictwa i cukiernictwa / ciastkarstwa

Technolog piekarnictwa i cukiernictwa / ciastkarstwa

Bronowscy Czernichów Sp. z o.o. Sp. k.
śląskie, Czernichów / k. Żywca
praca stacjonarna
1273 dni temu

BRONOWSCY CZERNICHÓW – firma rodzinna, która od 1994 roku łączy z powodzeniem tradycję z nowoczesnością, dając zatrudnienie blisko 250 osobom. To Piekarnia - Ciastkarnia- Lodziarnia, której główny zakład produkcyjny znajduje się u podnóża Góry Żar , w krainie jezior Międzybrodzkiego i Żywieckiego. Zdobywca tytułu Lidera Przedsiębiorczości, laureat nagród: Firma z jakością oraz Orzeł Agrobiznesu. To firma, w której cała rodzina Bronowskich z Czernichowa nieustannie pracuje nad tym, aby zaoferować konsumentom najwyższej jakości produkty. W tym celu zakończono niedawno rozbudowę głównego zakładu produkcyjnego w Czernichowie i dlatego firma poszukuje osoby na stanowisko:

Technolog piekarnictwa i cukiernictwa / ciastkarstwa
Miejsce pracy: Czernichów / k. Żywca
Obowiązki: 
  • opracowywanie i wdrażanie nowych produktów wraz z wykonaniem kalkulacji
  • opracowywanie i wdrażanie nowych rozwiązań technologicznych
  • zapewnienie terminowej realizacji planu produkcyjnego i prawidłowego przebiegu procesów produkcyjnych
  • standaryzacja parametrów technologicznych oraz optymalizacja procesów produkcyjnych
  • opracowanie i dokumentacja technologii wytwarzania oraz przeprowadzanie prób produkcyjnych nowych produktów
  • opracowywanie i aktualizacja instrukcji technologicznych, oraz instrukcji stanowiskowych
  • bieżąca analiza raportu strat i odchyleń recepturowych w celu weryfikacji i optymalizacji zużyć
  • nadzór nad jakością wytwarzanych produktów
Wymagania:
  • wykształcenie wyższe lub średnie kierunkowe (technologia żywności, technologia piekarnictwa, technologia cukiernictwa, technologia ciastkarstwa)
  • doświadczenie zawodowe w branży na stanowisku technologa produkcji piekarskiej – cukierniczej- ciastkarskiej – min. 3 lata
  • znajomość rynku piekarniczo-ciastkarskiego;
  • Dobra znajomość technologii piekarniczej oraz umiejętność przełożenia teorii na praktykę;
  • Gotowość do pracy w systemie 3 zmianowym - elastyczny czas pracy
  • Praktyczna znajomość obsługi pieców wsadowych i obrotowych
  • praktyczna znajomość systemów zarządzania jakością
  • umiejętność obsługi komputera (pakiet Office, Internet)
  • odpowiedzialność, samodzielność i dobra organizacja pracy
Oferujemy:
  • zatrudnienie w oparciu o umowa o pracę
  • wynagrodzenie adekwatne do zajmowanego stanowiska, doświadczenia, umiejętności
  • stabilne zatrudnienie
  • możliwość rozwoju zawodowego
  • telefon służbowy
  • opieka medyczna
  • samochód służbowy
  Oczekiwania:
  • teoretyczna i praktyczna znajomość technologii produkcyjnych z zakresu cukiernictwa, ciastkarstwa i piekarnictwa
  • doświadczenie w zarządzaniu zespołem pracowników
  • wysoki poziom umiejętności interpersonalnych i organizacyjnych
  • znajomość zasad 5S, HACCP, GMP, GHP
 

Podobne oferty