Dussmann Polska Sp. z o.o., Spółka wchodząca w skład międzynarodowego Holdingu Dussmann, wiodącego dostawcy usług IFM w Europie Środkowo-Wschodniej, do Biura Głównego w Warszawie poszukuje kandydatów/ek na poniższe stanowisko:
Koordynator ds. Zakupów / Kupiec
(gastronomia/catering)
Miejsce pracy: Warszawa
Nasza misja
Jesteśmy międzynarodowym przedsiębiorstwem, specjalizującym się w ponad 100 usługach. Dzięki zmotywowanym pracownikom i ukierunkowaniu na innowacje i technologię opracowujemy dostosowane do potrzeb koncepcje i rozwiązania dla naszych klientów.
Oferujemy:
- Konkurencyjne warunki zatrudnienia
- Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę, w międzynarodowej organizacji
- Lokalizację biura w ścisłym Centrum Warszawy
- Wsparcie wiedzy i rozwoju indywidualnego, niezbędnego dla realizacji celów biznesowych
- Niezbędne narzędzia i wysoki standard pracy
- Świetną atmosferę pracy
- Pakiet benefitów pozapłacowych (m.in. ubezpieczenie na życie, opieka medyczna)
Zakres obowiązków
- Negocjowanie dostaw produktów żywnościowych w ramach prowadzonych przez Spółkę projektów
- Opracowywanie standardów związanych z procesem zakupów oraz nadzór nad ich stosowaniem
- Nadzorowanie i prowadzenie procesów zakupowych w Spółce na potrzeby działu cateringu
- Budowa i wdrażanie strategii zakupowych
- Realizowanie założonych planów w zakresie optymalizacji kosztów zakupu
- Analiza rynku oraz poszukiwanie nowych partnerów
- Kreowanie, opracowanie, uzgadnianie i realizacja planów i strategii zakupowych
- Opracowanie zestawień i sprawozdań dotyczących zakupów
- Przeprowadzanie badań rynku oraz trendów cenowych
- Prowadzenie baz danych w przedmiotowym zakresie
- Przygotowywanie zapytań ofertowych, uczestniczenie w prowadzeniu przetargów i wyborze dostawców
- Egzekwowanie postanowień umownych z dostawcami
Poszukiwane kompetencje
- Wykształcenie wyższe – preferowane technologia żywności lub ekonomiczne
- Znajomość rynku hurtowego produktów żywnościowych
- 3 – letnie doświadczenie w obszarze zakupów w dziedzinie art. żywnościowych
- Znajomość branży usług catering / żywienie zbiorowe
- Znajomość różnych źródeł pozyskiwania produktów spożywczych
- Poparta sukcesami współpraca z dostawcami
- Wysoko rozwinięte zdolności interpersonalne i negocjacyjne
- Umiejętność organizacji pracy własnej
- Umiejętność prowadzenia negocjacji, samodzielność w działaniu i podejmowaniu decyzji
- Umiejętność pracy pod presją czasu oraz odporność na stres
- Umiejętność analizy danych liczbowych
- Skutecznego docierania do źródeł informacji oraz ich efektywne wykorzystanie
- Dobra znajomość języka angielskiego
- Bardzo dobra znajomość pakietu Office
- Asertywność Znajomość nowoczesnych systemów ERP (m.in. SAP) raportowych (m.in. PowerBI) będzie dodatkowym atutem
- Dyspozycyjność
Poznaj
Dussmann Polska Sp.z o.o.
W Polsce istniejemy od 1993 roku, siedziba firmy mieści się w Warszawie, zaś lokalizacja obsługiwanych przez nas obiektów, obejmuje teren całej Polski.
Bogate doświadczenie w prowadzeniu działalności usługowej w branżach technicznego utrzymania nieruchomości, utrzymania czystości, żywienia zbiorowego i cateringu oraz ochrony osób i mienia, stawia nas w czołówce przedsiębiorców na rynku polskim w tej gamie usług i daje powody do optymistycznego spoglądania w przyszłość.
Najważniejszą sprawą w świadczonych przez nas usługach jest szeroko rozumiana jakość. Szczególny nacisk kładziemy na nowoczesne metody pracy, stosując najnowsze rozwiązania techniczno-organizacyjne, oparte na standardach światowych z uwzględnieniem specyfiki polskiego rynku.