POLMLEK Sp. z o.o. Zakład Mleczarski w Lidzbarku Warmińskim www.polmlek.com
producent wyrobów mleczarskich należący do GRUPY POLMLEK – Mlecznego Lidera Innowacji
W zakładzie w Lidzbarku Warmińskim produkujemy sery dojrzewające, mozzarellę, masło, produkty mleczne w proszku. Od 2016 roku produkujemy również koncentrat białek serwatkowych oraz laktozę w nowo powstałym budynku produkcyjnym. Produkty z Lidzbarka Warmińskiego dostarczamy do krajów na wszystkich kontynentach!
Zatrudniona osoba będzie odpowiedzialna m.in. za:
- kontrolę jakości surowca i wyrobu gotowego,
- nadzór i wykonywanie pełnej oceny fizykochemicznej i organoleptycznej surowca,
- zwalnianie surowca do konfekcjonowania,
- wykonywanie analiz fizyko-chemicznych/mikrobiologicznych surowca i produktu gotowego,
- kontrola punktów CCP,
- nadzór i prowadzenie dokumentacji laboratoryjnej
Oczekiwania:
- wykształcenie wyższe lub w trakcie ostatniego roku studiów (preferowane: technologia żywności, towaroznawstwo, biotechnologia, mikrobiologia),
- spostrzegawczość, podzielność uwagi,
- chęć uczenia się i rozwijania swoich umiejętności,
- umiejętność pracy w zespole,
- dobra organizacja pracy, samodzielność, proaktywność,
- znajomość pakietu MS Office,
- gotowość do pracy w systemie zmianowym,
- znajomość systemu BRC lub innych systemów zarządzania jakością będzie dodatkowym atutem
Oferujemy:
- zatrudnienie na podstawie umowę o pracę,
- możliwość rozwoju zawodowego i podnoszenia kwalifikacji w branży mleczarskiej,
- otwartość pracodawcy na pomysły i nowe rozwiązania,
- nagrody pieniężne za wdrożone pomysły.
Istnieje możliwość dojazdu busem na trasie Olsztyn – Lidzbark Warmiński
Poznaj
POLMLEK Sp. z o. o.
Dlaczego warto?
Zakład Mleczarski w Lidzbarku Warmińskim to największy i dynamicznie rozwijający się zakład Grupy Polmlek – największej prywatnej firmy branży mleczarskiej w Polsce ze stuprocentowym polskim kapitałem. Usytuowanie zakładu produkcyjnego na Warmii stwarza możliwość uzyskiwania surowca z „zielonych płuc Warmii i Mazur”, dlatego wytwarzane tu wyroby nabiałowe są najwyższej jakości.
Jako pracodawcy, zależy nam na tworzeniu wieloletnich relacji z pracownikami. Stawiamy na poczucie wspólnego celu, chcemy, by przychodzący do nas pracownicy wiedzieli, że mają u nas szansę na rozwój, awans, a przede wszystkim pracy na wiele lat. Słuchamy ludzi, analizujemy ich potrzeby i aby lepiej się poznać i zbudować zgrany zespół organizujemy wspólne spotkania oraz wyjazdy m.in. wspólnie zwiedzamy świat. Dbając o zdrowie i dobre samopoczucie naszych pracowników dofinansowujemy ich sportową aktywność a także jako wyraz docenienia i dzielenia się wspólnym sukcesem dofinansowujemy ich wypoczynek w hotelach Grupy Polmlek. Wspieramy także pracownicze inicjatywy usprawniające funkcjonowanie zakładu oraz dążenie do rozwoju poprzez uczestnictwo na szkoleniach czy też podjęcie studiów.
Proces rekrutacji
- Krok ANALIZA CV
- Krok ROZMOWA TELEFONICZNA
- Krok ROZMOWA REKRUTACYJNA
- Krok PROPOZYCJA WSPÓŁPRACY
- Krok PODPISANIE UMOWY
Opinie o pracodawcy
-
Lech Maleciński
W zakładzie jest świetna atmosfera, którą tworzą ludzie. Tam gdzie wcześniej pracowałem naprawdę było źle, cały czas czułem, że jestem obcy. Pracuję na najnowocześniejszej instalacji do serwatki w kraju, cały czas się uczę czegoś nowego – to niełatwe, ale daje satysfakcję.
-
Anna Jankowska
Pracując tu sama odpowiadam za część produkcji. Jest wiele rzeczy, o których mogę decydować – to buduje moje poczucie wartości i mobilizuje.