"Wdrożenia informatycznych systemów zarządzania" - patronat Praca.pl

2016-09-27

Ze względu na zawarte w niej praktyczne wskazówki oparte na wieloletnim doświadczeniu zawodowym Autora, książka stanowi znakomity przewodnik dla kierowników projektów, konsultantów, a także przedsiębiorstw i organizacji przygotowujących się do informatyzacji obszaru zarządzania. Przedstawiona w książce synteza omawianych zagadnień dokonana przez Autora, a także szereg przytoczonych przez niego oryginalnych wskazań dotyczących metodologii projektów informatycznych (głównie analizy i projektowania systemów informatycznych) czynią z niej równocześnie monografię napisaną na bardzo wysokim poziomie naukowym.

Informacja o autorze

Dr hab. Janusz Jurek pracuje w Katedrze Systemów Informatycznych na Uniwersytecie Jagiellońskim i jest autorem kilkudziesięciu recenzowanych artykułów opublikowanych w międzynarodowych czasopismach naukowych. Jednocześnie działa on na polskim rynku informatycznym jako ekspert i konsultant, posiadający ogromne doświadczenie praktyczne związane z realizacją dużych projektów informatycznych, nabyte zarówno w kraju, jak i za granicą. Janusz Jurek między innymi doradzał w zakresie rozwoju informatyzacji znanym polskim przedsiębiorstwom i organizacjom, takim jak: Grupa LOTOS, PGNiG, Koncern ENERGA, Ministerstwo Obrony Narodowej, Ministerstwo Spraw Zagranicznych, Ministerstwo Sprawiedliwości, PKP, Polskie Sieci Elektroenergetyczne, Polskie Radio, Zakłady Azotowe Puławy, Ergo Hestia, Dr Irena Eris, Intersnack, US Pharmacia, Drosed, Mostostal Warszawa, Targi Kielce, czy Elektrociepłownie Wybrzeże. Doradztwo to dotyczyło przede wszystkim wdrożeń informatycznych systemów zarządzania.

Z recenzji

„W książce w przystępny sposób przedstawiony został pełny zakres zagadnień związanych z wdrożeniami informatycznych systemów zarządzania. Ze względu na zawarte w niej praktyczne wskazówki oparte na wieloletnim doświadczeniu zawodowym Autora, książka stanowi znakomity przewodnik dla kierowników projektów, konsultantów, a także przedsiębiorstw i organizacji przygotowujących się do informatyzacji obszaru zarządzania. Przedstawiona w książce synteza omawianych zagadnień dokonana przez Autora, a także szereg przytoczonych przez niego oryginalnych wskazań dotyczących metodologii projektów informatycznych (głównie analizy i projektowania systemów informatycznych) czynią z niej równocześnie monografię napisaną na bardzo wysokim poziomie naukowym”.

Prof. dr hab. Mariusz Flasiński, Uniwersytet Jagielloński

Książka jest jedną z nielicznych na polskim rynku monografią poświęconą wdrożeniom systemów wspomagających zarządzanie. Umożliwia ona szybkie zapoznanie się z rodzajami tych systemów oraz zasadami prowadzenia ich wdrożeń. Przedstawione w książce praktyczne rekomendacje z pewnością będą  pomocne w realizacji  projektów wdrożeniowych”.

Marcin Taranek, Prezes Zarządu IFS Industrial and Financial Systems Poland

Książka zawiera praktyczną wiedzę na temat realizacji projektów wdrożeniowych informatycznych systemów wspomagających zarządzanie. Wybór opisanych w książce zagadnień opiera są na doświadczeniach własnych Autora, który od wielu lat doradza największym polskim przedsiębiorstwom w zakresie prowadzenia tego typu przedsięwzięć. Książka może być wykorzystana zarówno przez pracowników firm wdrożeniowych, jak też przez informatyków zatrudnionych w przedsiębiorstwach, w których wdrażane są systemy zarządzania”.

Piotr Witczyński, Dyrektor Generalny Oracle Polska