Meetnight – nocna konferencja IT i giełda pracy już 20 stycznia w Poznaniu

2018-01-12

Poznań| 20.01.2018 | informacja
Co? Meetnight – nocna konferencja IT.
Kiedy? 20 stycznia, 16:00-21:00
Gdzie? Poznań, budynek Arkadii (wejście od ul. Ratajczak 44)

Facebook: https://www.facebook.com/events/141333576461771/

Po raz kolejny zapraszamy na poznański Meetnight, nocną konferencję IT połączoną z giełdą pracy. Tym razem widzimy się zimą – 20 stycznia. Rejestracja na wydarzenie jest obowiązkowa, ale zajmuje tylko chwilę:

Zarejestrowani uczestnicy otrzymają pakiety startowe z upominkami od partnerów wydarzenia.

Meetnight odbywa się w sobotnie popołudnie i wieczór (stąd nazwa) – startujemy o 16:00 i oficjalnie kończymy o 21:00, ale... wtedy dopiero zaczyna się afterparty, więc DJ gra dalej! Zawsze wybieramy miejsca z charakterem, w Poznaniu tradycyjnie spotykamy się w siedzibie Fundacji Malta na pierwszym piętrze Arkadii – ulica Ratajczaka 44.

Zapraszamy zarówno początkujących, jak i doświadczonych bywalców branży IT – przygotowujemy wykłady i warsztaty tak, żeby każdy znalazł coś dla siebie. We wspólnej przestrzeni czekają na Ciebie także rozmaite atrakcje: hackathon, konkursy, wirtualny turniej piłki nożnej, job dates, muzyka na żywo grana przez DJ-a oraz kilka innych niespodzianek!

Znosimy granice pomiędzy rozrywką a karierą, pracownikami a pracodawcami, startupami a wielkimi firmami, a przede wszystkim pomiędzy dniem a nocą! Nie znajdziesz u nas metalowych stelaży oraz masy niepotrzebnych ulotek, zamiast tego będziesz mógł porozmawiać z innymi uczestnikami na wygodnych pufach oraz pograć na konsoli – być może ze swoim przyszłym szefem?

Do zobaczenia!

Co nas wyróżnia?

- przede wszystkim (stąd pochodzi nazwa!) popołudniowo-wieczorno-nocne godziny trwania, Meetnight zaczyna się o 16:00 i trwa... oficjalnie do 21:00, ale tak naprawdę dopiero wtedy zaczyna się afterparty!,

- kreatywna powierzchnia wystawowo-coworkingowa, w której zamiast klasycznych stoisk wystawcy i uczestnicy będą mogli skorzystać z puf, tablic i flamastrów, gier planszowych, konsol wideo i wielu innych niespodzianek,

- integracja z przestrzenią miejską – zależy nam, żeby Meetnight stał się częścią tkanki miejskiej, a nie był imprezą zamkniętą w zimnych, hotelowych wnętrzach. Wybieramy miejsca, które mają własny charakter i historię,

- łączenie pracy z rozrywką – nasza konferencja wypełniona jest dodatkowymi wydarzeniami, które uatrakcyjnią czas wystawcom oraz uczestnikom, począwszy od rozrzuconych tu i ówdzie gier planszowych i innych niespodzianek, przez
wykłady, warsztaty i panele dyskusyjne, skończywszy na imprezie z DJ-em i wirtualnym turnieju piłki nożnej,

-nasza zewnętrzna komunikacja prowadzona jest także po angielsku – wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom wielu firm i chcemy trafić do uczestników, którzy nie mówią po polsku (np. studentów z zagranicy). Język warsztatów oraz wykładów zależy jednak wyłącznie od preferencji naszych partnerów,

- brak ulotek i garniturów – nie chcemy, żeby uczestnicy opuszczali konferencję ze stertą niepotrzebnych ulotek, wszystkich partnerów zachęcamy do promocji bardziej oryginalnymi sposobami, stanowczo odradzamy też przedstawicielom firm zbyt formalny strój ;).

- zniesienie barier – pracodawcy nie są oddzieleni od uczestników metalowymi stelażami, ale integrują się we wspólnej przestrzeni. Wszystkich – partnerów, uczestników oraz patronów medialnych – namawiamy do udziału w afterparty.

- otwartość na nowe pomysły i rozwiązania – Meetnight ma się zmieniać pod wpływem pomysłów wszystkich, którzy w nim uczestniczą!