- Ogłoszenie nr: 169698
- Data ukazania się ogłoszenia: 20 maja 2015 r.
Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Żurominie
- Powiatowy Lekarz Weterynarii
- poszukuje kandydatek/kandydatów na stanowisko:
- inspektor weterynaryjny
- do spraw bezpieczeństwa żywności
- W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w urzędzie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, jest niższy niż 6%.
- ogłoszenie o naborze w celu zastępstwa nieobecnego członka korpusu służby cywilnej
Wymiar etatu: 1
- Liczba stanowisk pracy: 1
Adres urzędu
- Powiatowy Inspektorat Weterynarii
w Żurominie
ul. Olszewska 7
09-300 Żuromin
Miejsce wykonywania pracy:
- Żuromin
Zakres zadań wykonywanych na stanowisku pracy:
- kontrola gospodarstw produkujących mleko,
- kontrola zakładów produkujących żywność,
- monitoring środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego,
- prowadzenie rejestru podmiotów gospodarczych prowadzących działalność w zakresie produkcji i przechowywania środków spożywczych,
- kontrola punktów skupu dziczyzny,
- prowadzenie obowiązującej dokumentacji w ramach nadzoru, sporządzanie sprawozdań oraz nadzór nad prawidłowością sporządzania sprawozdań z wyników badań zwierząt rzeźnych
Warunki pracy
- Warunki dotyczące charakteru pracy na stanowisku i sposobu wykonywania zadań
- Miejsce i otoczenie organizacyjno-techniczne stanowiska pracy
praca poza siedzibą urzędu,
wyjazdy służbowe
praca przy komputerze,
praca ze zwierzętami,
bariery architektoniczne - biuro na I pietrze, brak windy, brak podjazdów, niedostosowane toalety dla niepełnosprawnych
Inne
Wymagania związane ze stanowiskiem pracy
n i e z b ę d n e- wykształcenie: wyższe wyższe weterynaryjne lub wyższe magisterskie - technologia żywności z zakresu przetwórstwa żywności
- pozostałe wymagania niezbędne:
- prawo wykonywania zawodu ( w przypadku lekarzy weterynarii)
- prawo jazdy kat. B
- znajomość przepisów weterynaryjnych
- studia podyplomowe weterynaryjne lub w zakresie technologii żywności,
- przeszkolenie w zakresie HACCP, GMP, GHP oraz audytowania i pobierania prób żywności,
- książeczka zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych,
- umiejętność obsługi komputera,
- udokumentowany 3 - miesięczny staż w zakładach przetwórstwa żywności,
- samodzielność w realizacji zadań
Źródło: Kancelaria Prezesa Rady Ministrów