- Ogłoszenie nr: 159507
- Data ukazania się ogłoszenia: 18 kwietnia 2014 r.
Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Nowym Tomyślu
- Powiatowy Lekarz Weterynarii
- poszukuje kandydatów na stanowisko:
- inspektor weterynaryjny
- do spraw higieny żywności i pochodzenia zwierzęcego
- W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w urzędzie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, jest niższy niż 6%.
Wymiar etatu: 1
- Liczba stanowisk pracy: 1
Adres urzędu
- Powiatowy Inspektorat Weterynarii
w Nowym Tomyślu
ul. Zbąszyńska 20
64-300 Nowy Tomyśl
Miejsce wykonywania pracy:
- Nowy Tomyśl
Zakres zadań wykonywanych na stanowisku pracy:
- realizacja zadań wynikających z usatwy o produktach pochodzenia zwierzęcego i rozporządzeń wykonawczych oraz rozporządzeń (WE) nr 178/2002, 852/2004, 853/2004, 882/2004, 1069/2009
- realizacja zadań wynikajacych z Karjowego programu badań kontrolnych obecności sybstancji niedozwolonych oraz pozostałości chemicznych, biologicznych i produktów leczniczych u zwierząt i w żywności poch. zwierzęcego oraz raportowanie wyników badań w ramach Krajowego programu badań kontrolnych pozostałości u zwierząt i w żwyności pochodzenia zwierzęcego
- nazdór nad zakładami produkującymi środki spożywcze opchodzenia zwierzęcego przydzielonymi przez PLW w Nowym Tomyślu do jego sprawowania, w tym: prowadzenie kontroli okresowej, kontroli doraźnych, sprawdzających ; wdrażanie działań administracyjnych; pobieranie próbek do badań urzędowych; prowadzenie dokumentacji dot. zakładów nadzorowanych; kontrola dobrostanu zwierząt w rzeźniach
- przeprowadzenie kontroli w zawiązaku z importem i eksportem z wystawianiem świadectw zdrowia
- kontrola organów urzędowego badania zwierząt rzexnych i mięsa, w tym występowanie do PLW w Nowym Tomyślu o powołowanie i odwoływanie wymienionych ogrganów
- kontrola wstępna sprawozdań, zestawień miesięcznych lekarzy weterynarii wyznaczonych do cynności badań zwierzat rzeźnych i mięsa
- przeprowadzenie terminowej sprawozdawczości w odniesieniu do środkow spożywczych pochodzenia zwierzęcego
- współpraca z inspektorami wetreynaryjnymi ds. higieny środków spożywczych pochodzenia zwierzęcegow innych Powiatowy Inspektoratach Weterynarii oraz wspołpraca z laboratorium ZHW w zakresie kompetencji
Warunki pracy
- Warunki dotyczące charakteru pracy na stanowisku i sposobu wykonywania zadań
- Miejsce i otoczenie organizacyjno-techniczne stanowiska pracy
praca w siedzibie urzędu , wyjazdy służbowe
narzędzia i materiały pracy - komputer
Wymagania związane ze stanowiskiem pracy
n i e z b ę d n e- wykształcenie: wyższe weterynaryjne, technolog żwyności lub pokrewne
- pozostałe wymagania niezbędne:
- znajomość aktualnie obowiązaujących przepisów weterynaryjnych
- umiejętności obsługi komputera
- zdolność analitycznego myślenia
- doświdczenie w pracy w nadzore sanitarnym
- znajomość języka obcego ( angielski, niemiecki)
- prawo jazdy
- samodzielność
- dyspozycyjność
- komunikatywność
Źródło: Kancelaria Prezesa Rady Ministrów