- Ogłoszenie nr: 165303
- Data ukazania się ogłoszenia: 12 grudnia 2014 r.
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi w Warszawie
- Dyrektor Generalny
- poszukuje kandydatów na stanowisko:
- referendarz
- w Wydziale Jakości i Normalizacji Departamentu Rynków Rolnych
- W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w urzędzie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, jest niższy niż 6%.
- ogłoszenie o naborze w celu zastępstwa nieobecnego członka korpusu służby cywilnej
Wymiar etatu: 1
- Liczba stanowisk pracy: 1
Adres urzędu
- Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
ul. Wspólna 30
00-930 Warszawa
Miejsce wykonywania pracy:
- Warszawa
Zakres zadań wykonywanych na stanowisku pracy:
- gromadzenie informacji na temat znakowania i jakości żywności, niezbędnych do bieżącej pracy Wydziału, w celu ich wykorzystania w przygotowywaniu dokumentów dotyczących znakowania i jakości handlowej żywności,
- współpraca w przygotowywaniu projektów pisemnych odpowiedzi na pytania i problemy w zakresie jakości handlowej i znakowania żywności, w celu przedstawienia opinii Ministerstwa przedsiębiorcom i innym zainteresowanym instytucjom,
- współuczestnictwo w opracowywaniu aktów prawnych oraz innych dokumentów należących do kompetencji Wydziału, w celu przedstawienia stanowiska,
- współpraca z przedstawicielami organizacji producentów i innych zainteresowanych instytucji w zakresie prac nad przepisami Unii Europejskiej dotyczącymi jakości handlowej i znakowania żywności, w celu opracowania stanowiska krajowego prezentowanego na posiedzeniach w instytucjach UE.
Warunki pracy
- Warunki dotyczące charakteru pracy na stanowisku i sposobu wykonywania zadań
- Miejsce i otoczenie organizacyjno-techniczne stanowiska pracy
- praca administracyjno-biurowa,
- stres związany z obsługą klientów zewnętrznych.
- użytkowanie sprzętu biurowego,
- praca siedząca przed komputerem z monitorem ekranowym,
- budynek Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi w Warszawie dostosowany jest do potrzeb osób niepełnosprawnych poprzez zapewnienie odpowiedniej szerokości ciągów komunikacyjnych, odpowiedniej szerokości drzwi, braku progów na ciągach komunikacyjnych i do pomieszczeń biurowych, wyłożenie
na ciągach komunikacyjnych wykładziny antypoślizgowej, dostosowanie toalet, platformy przyschodowe zamontowane są przy schodach wewnętrznych prowadzących z holu głównego na korytarze parteru,
- budynek może stwarzać problemy dla osób niepełnosprawnych ruchowo, ze względu na korytarze dzielone drzwiami z samozamykaczami.
Wymagania związane ze stanowiskiem pracy
n i e z b ę d n e- wykształcenie: wyższe magisterskie o kierunku: technologia żywności lub technologia żywienia lub żywienie człowieka lub towaroznawstwo żywności lub pokrewne związane z przetwórstwem żywności,
- pozostałe wymagania niezbędne:
- znajomość języka angielskiego na poziomie komunikatywnym,
- znajomość przepisów krajowych i UE o charakterze ogólnym, dotyczących znakowania żywności oraz krajowego systemu kontroli żywności.
- co najmniej 3 miesięczne doświadczenie zawodowe związane z zagadnieniami znakowania żywności, kontroli żywności oraz jakości handlowej żywności,
- znajomość przepisów krajowych i UE dotyczących, kontroli żywności oraz jakości handlowej żywności.
Źródło: Kancelaria Prezesa Rady Ministrów