Najnowsze oferty pracy

  • Kontroler jakości – sortownia owoców

    Klient portalu Praca.pl   Warka    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj bez CV
    2 dni
    Dopasowanie partii jabłek do wymagań odbiorcy; Kontrola jakości owoców, opakowań i etykiet; Kontrola jakościowa w trakcie produkcji i podczas załadunku; Kontrola wagi produktów; Prowadzenie dokumentacji z kontroli; Nadzór nad jakością stoku magazynowego; Sprawdzanie sortowania według...
  • Specjalista ds. jakości i bezpieczeństwa żywności

    NTFY Jeżak Rabiej S.K.A.   Ożarów Mazowiecki    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat
    24 godz.
    Obowiązki i odpowiedzialności: Kontrola jakości surowców, półproduktów i wyrobów gotowych, nadzór nad jakością produktu na wszystkich etapach procesu; Przeprowadzanie szkoleń pracowników z zakresu GHP, GMP, HACCP; Przeprowadzanie audytów wewnętrznych i zewnętrznych zgodnie z...
  • Specjalista ds. analiz technologicznych

    Sokołów S.A.   Sokołów Podlaski    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    5 godz.
    Osoba zatrudniona na w/w stanowisku będzie odpowiedzialna za: Przygotowywanie raportów z realizacji planów produkcji Dywizji Wieprzowej i Wołowej; Przygotowywanie analiz rozliczenia technologicznego uzysków na uboju i rozbiorze Dywizji Wieprzowej i Wołowej; Przygotowywanie analiz...
  • Technolog przemysłu spożywczego - sektor mięsny

    Praca.pl Sp. z o.o.   Sokołów Podlaski    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj bez CV
    7 dni
    Twoje zadania: Przygotowanie raportów produkcyjnych oraz analiz technologicznych i finansowych dla dywizji wieprzowej i wołowej. Praca nad innowacyjnymi produktami, w tym nadzór nad nowymi recepturami i analizy rynkowe. Współpraca z zespołami organizacyjnymi w celu zapewnienia jakości i...
  • Kontroler Jakości

    Inter Europol S.A.   Małopole    praca stacjonarna
    specjalista junior / mid / senior  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    8 dni
    Główne zadania: Bieżąca kontrola procesów produkcyjnych i magazynowych mająca na celu zapewnienie jakości produktów według standardów firmy, Wykonywanie pomiarów produktów gotowych oraz oznaczeń fizykochemicznych surowców półproduktów i produktów, Przegląd oraz archiwizacja...
  • Specjalista ds. Jakości

    Dr Gerard Sp. z o.o.   Międzyrzec Podlaski    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    3 dni
    Główne zadania: Opracowywanie i aktualizacja dokumentacji systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności na zgodność z normami IFS, BRC, aktualnymi przepisami prawnymi oraz wymaganiami klientów polskich i zagranicznych. Planowanie i przeprowadzanie szkoleń systemowych oraz...
  • Specjalista ds. Jakości

    Dr Gerard Sp. z o.o.   Radzyń Podlaski    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    3 dni
    Główne zadania: Opracowywanie i aktualizacja dokumentacji systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności na zgodność z normami IFS, BRC, aktualnymi przepisami prawnymi oraz wymaganiami klientów polskich i zagranicznych. Planowanie i przeprowadzanie szkoleń systemowych oraz...
  • Specjalista ds. Technologii

    Grupa Mieszko   Racibórz    praca stacjonarna   dziś wygasa
    specjalista mid / senior / ekspert  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    8 dni
    Twój zakres obowiązków Projektowanie i wdrażanie nowych wyrobów oraz współudział w procesie uprzemysławiania, Nadzór technologiczny podczas wdrożeń nowych produktów i uruchomień linii technologicznych, Testowanie surowców w warunkach laboratoryjnych oraz produkcyjnych i rekomendacja...
Zobacz więcej ofert pracy
Praca.pl Praca Mazowieckie Warszawa Technolog żywności Warszawa
Specjalista w Wydziale ds. Suplementów Diety oraz Środków Spożywczych Wzbogaconych Departamentu Żywności Prozdrowotnej

Specjalista w Wydziale ds. Suplementów Diety oraz Środków Spożywczych Wzbogaconych Departamentu Żywności Prozdrowotnej

Główny Inspektorat Sanitarny w Warszawie
Warszawa
praca stacjonarna
3161 dni temu

  • Ogłoszenie nr: 172467
  • Data ukazania się ogłoszenia: 24 sierpnia 2015 r.

Główny Inspektorat Sanitarny w Warszawie

  • Dyrektor Generalny
  • poszukuje kandydatek/kandydatów na stanowisko:
  • specjalista
  • w Wydziale ds. Suplementów Diety oraz Środków Spożywczych Wzbogaconych Departamentu Żywności Prozdrowotnej

  • W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w urzędzie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, jest niższy niż 6%.

Wymiar etatu: 1

  • Liczba stanowisk pracy: 1

Adres urzędu

    Główny Inspektorat Sanitarny
    ul. Targowa 65,
    03-729 Warszawa

Miejsce wykonywania pracy:

  • Warszawa

Zakres zadań wykonywanych na stanowisku pracy:

  • przyjmowanie i rozpatrywanie powiadomień o suplementach diety oraz środkach spożywczych wzbogaconych wprowadzonych po raz pierwszy do obrotu na terytorium kraju zgodnie z art. 29 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia;
  • prowadzenie postępowania wyjaśniającego w zakresie wprowadzania do obrotu suplementów diety oraz środków spożywczych wzbogaconych wprowadzonych zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia w celu wypracowania stanowiska GIS, w tym współpraca z innymi Departamentami;
  • bieżąca współpraca z Państwami Członkowskimi oraz Komisją Europejską, ze stacjami sanitarno-epidemiologicznymi ( wojewódzkie i powiatowe ), jednostkami naukowo-badawczymi i kompetentnymi urzędami, w zakresie wprowadzanych do obrotu środków spożywczych w celu wypracowania i ujednolicenia stanowiska odnośnie suplementów diety oraz środków spożywczych wzbogaconych;
  • współpraca z Zespołem ds. Suplementów Diety;
  • rozpatrywanie oraz załatwianie skarg i wniosków z zakresu kompetencji Wydziału ds. Suplementów Diety oraz Środków Spożywczych Wzbogaconych;
  • obsługa klientów ( osobiście, telefonicznie, mailowo ) w zakresie wprowadzania do obrotu suplementów diety oraz środków spożywczych wzbogaconych w celu usprawnienia procedury powiadamiania.

Warunki pracy

  • Warunki dotyczące charakteru pracy na stanowisku i sposobu wykonywania zadań

  • Praca administracyjno-biurowa, obsługa komputera powyżej 4 godzin dziennie, użytkowanie sprzętu biurowego (drukarka kserokopiarka, niszczarka), zagrożenie korupcją, stanowisko pracy wymaga umiejętności pracy w sytuacjach stresowych i pod presją czasu.
  • Miejsce i otoczenie organizacyjno-techniczne stanowiska pracy

  • Pomieszczenie zakładu pracy uwzględnia potrzeby osób niepełnosprawnych w zakresie przystosowania stanowisk pracy. Obiekt posiada platformę schodową dla osób na wózkach inwalidzkich przy wejściu do budynku. Drzwi wejściowe do budynku ( główne ) pozwalają na swobodny przejazd wózkiem inwalidzkim. W budynku Głównego Inspektoratu Sanitarnego korytarze są przestronne, pozbawione progów, ponadto obiekt wyposażony jest w dźwigi osobowe z kabinami przystosowanymi dla osób niepełnosprawnych. Istnieje również możliwość dostosowania stanowiska pracy do potrzeb indywidualnej niepełnosprawności.
    Inne

Wymagania związane ze stanowiskiem pracy

n i e z b ę d n e
  • wykształcenie: wyższe , technologia żywności lub pokrewne, farmacja.
  • doświadczenie zawodowe/staż pracy: 1 rok doświadczenia zawodowego w instytucjach związanych z higieną i bezpieczeństwem żywności i żywienia, zdrowiem publicznym lub w stacjach sanitarno-epidemiologicznych.
  • pozostałe wymagania niezbędne:
    • znajomość prawa żywnościowego unijnego i krajowego;
    • znajomość ustawy o Państwowej Inspekcji Sanitarnej;
    • bardzo dobra organizacja pracy własnej;
    • dobra znajomość języka angielskiego;
    • umiejętność pracy w zespole oraz działania w sytuacjach nieprzewidywalnych i pod presją czasu;
    • umiejętność obsługi komputera w systemie MS Office.
wymagania dodatkowe
  • dokładność i precyzja w komunikacji pisemnej;
  • asertywność oraz umiejętność przekonywania;
  • dyspozycyjność, samodzielność;
  • otwarty stosunek do przedsiębiorców/podmiotów wprowadzających po raz pierwszy do obrotu środki spożywcze;
  • umiejętności interpersonalne;
  • umiejętność szybkiego rozwiązywania problemów,
  • wysoka kultura osobista.

Źródło: Kancelaria Prezesa Rady Ministrów

 

Podobne oferty

  • Kontroler jakości – sortownia owoców

    Klient portalu Praca.pl   Warka    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj bez CV
    2 dni
    Dopasowanie partii jabłek do wymagań odbiorcy; Kontrola jakości owoców, opakowań i etykiet; Kontrola jakościowa w trakcie produkcji i podczas załadunku; Kontrola wagi produktów; Prowadzenie dokumentacji z kontroli; Nadzór nad jakością stoku magazynowego; Sprawdzanie sortowania według...
  • Specjalista ds. jakości i bezpieczeństwa żywności

    NTFY Jeżak Rabiej S.K.A.   Ożarów Mazowiecki    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat
    24 godz.
    Obowiązki i odpowiedzialności: Kontrola jakości surowców, półproduktów i wyrobów gotowych, nadzór nad jakością produktu na wszystkich etapach procesu; Przeprowadzanie szkoleń pracowników z zakresu GHP, GMP, HACCP; Przeprowadzanie audytów wewnętrznych i zewnętrznych zgodnie z...
  • Specjalista ds. analiz technologicznych

    Sokołów S.A.   Sokołów Podlaski    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    5 godz.
    Osoba zatrudniona na w/w stanowisku będzie odpowiedzialna za: Przygotowywanie raportów z realizacji planów produkcji Dywizji Wieprzowej i Wołowej; Przygotowywanie analiz rozliczenia technologicznego uzysków na uboju i rozbiorze Dywizji Wieprzowej i Wołowej; Przygotowywanie analiz...
  • Technolog przemysłu spożywczego - sektor mięsny

    Praca.pl Sp. z o.o.   Sokołów Podlaski    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj bez CV
    7 dni
    Twoje zadania: Przygotowanie raportów produkcyjnych oraz analiz technologicznych i finansowych dla dywizji wieprzowej i wołowej. Praca nad innowacyjnymi produktami, w tym nadzór nad nowymi recepturami i analizy rynkowe. Współpraca z zespołami organizacyjnymi w celu zapewnienia jakości i...
  • Kontroler Jakości

    Inter Europol S.A.   Małopole    praca stacjonarna
    specjalista junior / mid / senior  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    8 dni
    Główne zadania: Bieżąca kontrola procesów produkcyjnych i magazynowych mająca na celu zapewnienie jakości produktów według standardów firmy, Wykonywanie pomiarów produktów gotowych oraz oznaczeń fizykochemicznych surowców półproduktów i produktów, Przegląd oraz archiwizacja...
  • Specjalista ds. Jakości

    Dr Gerard Sp. z o.o.   Międzyrzec Podlaski    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    3 dni
    Główne zadania: Opracowywanie i aktualizacja dokumentacji systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności na zgodność z normami IFS, BRC, aktualnymi przepisami prawnymi oraz wymaganiami klientów polskich i zagranicznych. Planowanie i przeprowadzanie szkoleń systemowych oraz...
  • Specjalista ds. Jakości

    Dr Gerard Sp. z o.o.   Radzyń Podlaski    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    3 dni
    Główne zadania: Opracowywanie i aktualizacja dokumentacji systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności na zgodność z normami IFS, BRC, aktualnymi przepisami prawnymi oraz wymaganiami klientów polskich i zagranicznych. Planowanie i przeprowadzanie szkoleń systemowych oraz...
  • Specjalista ds. Technologii

    Grupa Mieszko   Racibórz    praca stacjonarna   dziś wygasa
    specjalista mid / senior / ekspert  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    8 dni
    Twój zakres obowiązków Projektowanie i wdrażanie nowych wyrobów oraz współudział w procesie uprzemysławiania, Nadzór technologiczny podczas wdrożeń nowych produktów i uruchomień linii technologicznych, Testowanie surowców w warunkach laboratoryjnych oraz produkcyjnych i rekomendacja...