Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych we Wrocławiu
Dolnośląski Wojewódzki Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych poszukuje kandydatów\kandydatek na stanowisko:
Dolnośląski Wojewódzki Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych poszukuje kandydatów\kandydatek na stanowisko:
Inspektor
Miejsce pracy: Wrocław
Ogłoszenie o naborze Nr 16819
Warunki pracy
Praca w terenie.Praca w szczególnie trudnych warunkach środowiskowych.
Krajowe lub zagraniczne wyjazdy służbowe.
Zagrożenie korupcją.
Stres związany z kontrolą przeprowadzaną u przedsiębiorcy.
Zakres zadań
- Kontroluje artykuły rolno-spożywcze i środki produkcji dla przemysłu spożywczego w zakresie jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych w produkcji i obrocie oraz warunki składowania i transportu w celu wyeliminowania z obrotu artykułów rolno-spożywczych nieodpowiadających obowiązującym przepisom i deklaracji producenta.
- Wykonuje zadania określone w przepisach o nawozach i nawożeniu, o organizmach genetycznie zmodyfikowanych, o wyrobie napojów spirytusowych, o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, o organizacji rynków rolnych, o rejestracji i o ochronie nazw i oznaczeń produktów rolno-spożywczych oraz o produktach tradycyjnych w celu wyeliminowania z rynku produktów zafałszowanych oraz o niewłaściwej jakości.
- Sporządza protokoły i inną dokumentację z przeprowadzonych kontroli artykułów rolno-spożywczych zgodnie z obowiązującymi przepisami i wytycznymi w celu udokumentowania wyników kontroli.
- Przygotowuje projekty dokumentów w celu prowadzenia postępowania administracyjnego przez Wojewódzkiego Inspektora.
- Wykonuje czynności związane z oceną jakość handlowej artykułów rolno-spożywczych na wniosek przedsiębiorcy oraz wydaje Świadectwo Jakości Handlowej lub sporządza protokół kontroli w celu potwierdzenia deklarowanej jakości artykułu.
- Kontroluje jakość handlową artykułów rolno-spożywczych przywożonych z zagranicy w celu wyeliminowania z obrotu artykułów rolno-spożywczych nie odpowiadających przepisom prawa lub deklaracji producenta.
Wymagania niezbędne
wykształcenie: wyższe o profilu technologia żywności lub inżynieria przemysłu rolno-spożywczego, bologii i hodowli zwierząt, weterynariidoświadczenie zawodowe/staż pracy: doświadczenia zawodowego
- posiadanie książeczki zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych
- czynne prawo jazdy kat. B
- odporność na stres
- asertywność, wysokie umiejętności komunikacyjne, umiejętność pracy w zespole, umiejętność syntezy i analitycznego myślenia, umiejętności redakcyjne
- umiejętność obsługi komputera
- Posiadanie obywatelstwa polskiego
- Korzystanie z pełni praw publicznych
- Nieskazanie prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe