Najnowsze oferty pracy

Zobacz więcej ofert pracy

Starszy specjalista

Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Warszawie
Warszawa
praca stacjonarna
2462 dni temu
Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Warszawie
Dyrektor Generalny poszukuje kandydatów\kandydatek na stanowisko:
Starszy specjalista
Miejsce pracy: Warszawa
Ogłoszenie o naborze Nr 13784

Warunki pracy

- praca biurowa,
- stały duży dopływ informacji i gotowość do odpowiedzi,
- użytkowanie sprzętu biurowego,
- praca przy monitorze ekranowym powyżej 4 godz. dziennie,
- wyjazdy służbowe głównie transportem kolejowym,
- GIJHARS ma siedzibę w budynku Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi w Warszawie, który jest dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych poprzez zapewnienie odpowiedniej szerokości ciągów komunikacyjnych, brak progów na ciągach komunikacyjnych, wyłożenie na ciągach komunikacyjnych wykładziny antypoślizgowej, dostosowanie toalet,
- budynek może stwarzać problemy dla osób niepełnosprawnych ruchowo ze względu na korytarze dzielone drzwiami z samozamykaczami.

Zakres zadań

  • Realizacja zadań związanych z kontrolą jakości handlowej przetworów pochodzenia roślinnego.
  • Opracowywanie Programów kontroli, Informacji zbiorczych o wynikach kontroli oraz instrukcji dla WIJHARS dotyczących przetworów pochodzenia roślinnego.
  • Przygotowywanie propozycji tematów kontroli do Rocznego ramowego planu kontroli, przygotowywanie Wytycznych kwartalnych do planów kontroli w zakresie ww. branż.
  • Przygotowywanie projektów opinii Głównego Inspektora JHARS odnośnie przetworów pochodzenia roślinnego ubiegających się o przyznanie znaku „Poznaj Dobrą Żywność”.
  • Przygotowywanie pod względem merytorycznym szkoleń w zakresie jakości handlowej ww. grup artykułów rolno-spożywczych.
  • Wykonywanie innych poleceń służbowych zleconych przez przełożonego w ramach zadań biura.

Wymagania niezbędne

wykształcenie: wyższe technologia żywności, rolnicze lub pokrewne
doświadczenie zawodowe/staż pracy: 2 lata doświadczenia zawodowego w obszarze branż produkcji spożywczej, ze szczególnym uwzględnieniem przetwórstwa produktów pochodzenia roślinnego.
  • wiedza w obszarze branż produkcji spożywczej, ze szczególnym uwzględnieniem przetwórstwa produktów pochodzenia roślinnego
  • umiejętność analizy i interpretacji przepisów
  • umiejętność przekazywania informacji w sposób jasny, precyzyjny i zwięzły
  • obsługa programów komputerowych w zakresie MS Office
  • znajomość języka angielskiego na poziomie komunikatywnym
  • Posiadanie obywatelstwa polskiego
  • Korzystanie z pełni praw publicznych
  • Nieskazanie prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe

Wymagania dodatkowe

  • umiejętność pracy w zespole
  • znajomość funkcjonowania polskiej administracji publicznej
  • znajomość podstawowych zagadnień związanych z prawodawstwem UE
  • znajomość systemu urzędowej kontroli żywności w Polsce
 

Podobne oferty