Praca.pl Poradniki Lista stanowisk
Gastronomia / Catering

Lista stanowisk - Gastronomia / Catering

Polecane oferty - Gastronomia / Catering

  • Kelner (K/M)

    Novotel Gdańsk Marina   Gdańsk    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie
    12 godz.
    Twoja misja W swojej pracy połączysz zaangażowanie, otwartość na innych oraz swoje doświadczenie, aby goście mogli doświadczać atmosfery gościnności w naszej restauracji, czuli się zaopiekowani i cieszyli się z pobytu u nas! Będziesz współpracować z działem kuchni, aby móc...
  • Barman (K/M)

    Novotel Gdańsk Marina   Gdańsk    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie
    12 godz.
    Twoja misja Będziesz obsługiwać gości, przygotowywać napoje i koktajle. Dzięki swojemu zaangażowaniu, doświadczeniu i otwartości na innych zadbasz o zadowolenie każdego gościa i dobrą atmosferę.

Gastronomia / Catering

Barista

Barista to osoba, która zajmuje się wybieraniem, parzeniem oraz podawaniem kawy. Praca baristy kręci się wokół kawy. Zawód ten wywodzi się z Włoch i jest tam bardzo szanowaną profesją. Do obowiązków baristy należy: podanie kawy tak, aby wyeksponować jej aromat i smak. A także dbanie o jakość ziaren, ich przechowywanie, mielenie oraz dbanie o sprawność maszyn do espresso. WYMAGANIA ...

Czytaj więcej

Barman

Barman to osoba, która zajmuje się profesjonalnie kompleksową obsługą klienta w zakładach gastronomicznych (np. bary, restauracje, dyskoteki, puby, kawiarnie, hotele), a także prowadzi dokumentację sprzedaży i rozliczenia kelnerskie. Do obowiązków tego pracownika należy, m.in.: robienie różnorodnych drinków oraz udzielanie informacji dotyczących drinków, potraw i sposobów ich przyrządzania. Barman ...

Czytaj więcej

Cukiernik

Cukiernik to osoba, która wykonuje czynności związane z wypiekiem ciast i ciastek. Do głównych obowiązków tego pracownika należy: produkcja wszelkiego rodzaju wyrobów cukierniczych, np. ciast, ciastek, lodów oraz ich dekorowanie. A także rozliczanie przyjętych i wydanych surowców, organizowanie własnego stanowiska pracy i stanowisk pracy podległych pracowników. WYMA...

Czytaj więcej

Dostawca Pizzy

Dostawca pizzy to osoba, która dowozi pizzę do klienta. WYMAGANIA Na tym stanowisku mile widziane są osoby młode, kreatywne, z entuzjazmem do pracy, uczące się. Pracownik taki powinien posiadać prawo jazdy kategorii B lub uprawnienia na skuter. Dostawca pizzy powinien cechować się, m.in.: kulturą osobistą, umiejętnością pracy w zespole, dyspozycyjnością oraz dobrą znajomością topografi...

Czytaj więcej

Kelner / Kelnerka

Kelner / Kelnerka to osoba, która obsługuje klientów w restauracjach, kawiarniach, barach, pubach i innych lokalach gastronomicznych, a także gości na przyjęciach, bankietach, koktajlach i innych imprezach. Do głównych obowiązków tego pracownika należy, m.in.: właściwe nakrycie stołu, ustawienie wszystkich naczyń i sztućców zgodnie z zasadami savoir vivre, wybór stolika i zaprowadzenie do niego goś...

Czytaj więcej

Kierownik ds. Gastronomii

Kierownik do spraw gastronomii, jak sugeruje sama nazwa stanowiska, jest osobą odpowiedzialną za nadzorowanie i koordynowanie prac podległego personelu, zajmującego się gastronomiczną stroną funkcjonowania hotelu, restauracji, etc. Głównym zadaniem kierownika jest zapewnienie najwyższej jakości przygotowywanych posiłków, weryfikowanie prac personelu pod kątem wewnętrznych norm jakości i założonego harmonogramu. Zadaniem kierowni...

Czytaj więcej

Kierownik Lokalu Gastronomicznego

Kierownik lokalu gastronomicznego jest osobą, której głównym zadaniem jest maksymalizacja zysków, jakie przynosi lokal, a także nadzorowanie i koordynowanie działań zatrudnionych pracowników. Kierownik ma egzekwować od personelu lokalu wypełnianie zasad i procedur wewnętrznych i zewnętrznych – takich jak przepisy BHP i Sanepidu. Osoba zatrudniona na tym stanowisku rozlicza także podległych pracownikó...

Czytaj więcej

Kierownik Restauracji

Kierownik restauracji, jak sugeruje sama nazwa stanowiska, jest osobą odpowiedzialną za nadzorowanie i koordynowanie prac całego personelu restauracji oraz organizowanie warunków dla jej codziennego funkcjonowania. W tym zakresie kierownik zajmuje się realizowaniem całokształtu formalności związanych z prowadzeniem lokalu, kontroluje spełnianie norm wewnętrznych i zewnętrznych, opracowuje harmonogram dostaw, grafik dla poszczegó...

Czytaj więcej

Najnowsze oferty - Gastronomia / Catering

  • Pomoc Kuchenna

    EPI Sp. z o.o. Sp. k.   Bielany Wrocławskie    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    12 godz.
    Zadania na stanowisku: lepienie pierogów; produkcja sałatek; praca na zmywaku, obieraku; przygotowywanie dań ciepłych;
  • Pomocnik cukiernika

    EPI Sp. z o.o. Sp. k.   Bielany Wrocławskie    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    12 godz.
    Zadania na stanowisku: prace pomocnicze przy produkcji ciast i deserów; praca na zmywaku, obieraku;
  • Kelner (K/M)

    Novotel Warszawa Centrum   Warszawa    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie  część etatu
    13 godz.
    Twoja misja W swojej pracy połączysz zaangażowanie, otwartość na innych oraz swoje doświadczenie, aby goście mogli doświadczać atmosfery gościnności w naszej restauracji, czuli się zaopiekowani i cieszyli się z pobytu u nas! Będziesz współpracować z działem kuchni, aby móc...
  • Kelner śniadaniowy (K/M)

    Novotel Gdańsk Marina   Gdańsk    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie
    13 godz.
    Twoja misja W swojej pracy połączysz zaangażowanie, otwartość na innych oraz swoje doświadczenie, aby goście mogli doświadczać atmosfery gościnności podczas śniadań, czuli się zaopiekowani i cieszyli się z pobytu u nas! Będziesz współpracować z działem kuchni, aby móc doradzić...
  • Manager Restauracji Pracowniczej

    Sodexo Polska Spółka z o. o.   Poznań    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator / menedżer  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    14 godz.
    Opis stanowiska: Zarządzanie prestiżową restauracją pracowniczą, Organizowanie i koordynowanie pracy podległego zespołu, Zarządzanie wszystkimi procesami operacyjnymi, procedurami i planami działania związanymi z utrzymaniem standardów marki, Współtworzenie strategii sprzedażowej i...
  • Kucharz

    Sofitel Grand Sopot   Sopot    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    15 godz.
    TWOJA MISJA Jako kucharz będziesz odpowiedzialny/a za przygotowanie potraw i dań, zapewnienie wysokiej jakości produktów i usług oraz przestrzeganie norm i standardów HACCP, estetyczne i prawidłowe prezentowanie potraw i dań, dbanie o prawidłowe magazynowanie żywności i sprzętu oraz...
  • Zastępca Kierownika zaplecza gastronomicznego

    Praca.pl Sp. z o.o.   Jachranka    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat  rekrutacja online  aplikuj bez CV
    16 godz.
    Zakres obowiązków: Nadzorowanie procesów utrzymania czystości w zapleczach gastronomicznych oraz kantynie pracowniczej. Zapewnienie utrzymania odpowiedniego poziomu wskaźnika stłuczek. Planowanie pracy personelu zaplecza gastronomicznego. Kontrola przestrzegania procedur gastronomicznych (BHP...
  • Kierownik ds. Gastronomii

    Praca.pl Sp. z o.o.   Jachranka    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat  rekrutacja online  aplikuj bez CV
    16 godz.
    Zakres obowiązków: Zarządzanie zespołem serwisu gastronomicznego w Dziale Gastronomii, Dbanie o najwyższą jakość obsługi i pozytywny wizerunek Hotelu, Nadzór nad przestrzeganiem standardów i procedur hotelowych, Budowanie i utrzymanie doskonałych relacji z Gośćmi i zespołem,...

Najnowsze artykuły

ESG – co to? Jaki ma wpływ na firmę?

ESG – co to? Jaki ma wpływ na firmę?

W 2024 r. weszły w życie nowe przepisy dotyczące ESG, które objęły duże firmy spełniające określone warunki. Od 2025 r. grono podmiotów zobowiązanych do tworzenia raportów ESG ma się powiększyć o kolejną grupę. Tymczasem badania pokazują, że 2/3 Polaków nie wie, co oznacza skrót ESG, nie mówiąc o wdrażaniu jego zasad do biznesu. Wyjaśniamy, na czym polega raportowanie ESG oraz kogo dotyczy.

Toksyczna pozytywność w miejscu pracy – dlaczego jest niebezpieczna?

Toksyczna pozytywność w miejscu pracy – dlaczego jest niebezpieczna?

Zdarza się, że szef wywiera na pracowników presję, by w czasie pracy stale mieli przyklejony do twarzy uśmiech. – Niektórzy wręcz zakazują używania wyrazu „problem” i każą zastąpić je „wyzwaniem” – wskazuje socjolog Anna D. Nowicka. Czy pozytywne nastawienie może być destrukcyjne? Kiedy zaczynamy oszukiwać samych siebie? Oto co trzeba wiedzieć o toksycznej pozytywności i jej konsekwencjach.

Kreatywność a AI. Czy pracownicy branż kreatywnych mogą wkrótce stracić pracę?

Kreatywność a AI. Czy pracownicy branż kreatywnych mogą wkrótce stracić pracę?

Czy inteligentny program ma prawa autorskie? Dlaczego AI może dyskryminować? Czy sztuczna inteligencja wkrótce przejmie kreatywne zawody, wysyłając na bezrobocie programistów, grafików, dziennikarzy, filmowców? – Ludzie wolą sztukę tworzoną przez ludzi. Kiedyś sztuka AI będzie jak sport na dopingu – przewiduje prof. Dariusz Jemielniak, badacz ruchów antynaukowych i sztucznej inteligencji.

CV mechanik samochodowy – porady, jak napisać profesjonalne CV

CV mechanik samochodowy – porady, jak napisać profesjonalne CV

Mechanik to jeden z zawodów deficytowych w Polsce. Szanse na pracę są spore, niemniej żeby ją zdobyć, szczególnie w renomowanych salonach naprawy pojazdów czy w międzynarodowych firmach motoryzacyjnych, zwykle potrzebne jest dobre CV. Wyjaśniamy, jak krok po kroku napisać CV w zawodzie mechanika, jakie uwzględnić w dokumencie umiejętności oraz w jaki sposób opisać doświadczenie zawodowe.

Osoby niewidome i niedowidzące w miejscu pracy – obowiązki pracodawcy, czas pracy, udogodnienia

Osoby niewidome i niedowidzące w miejscu pracy – obowiązki pracodawcy, czas pracy, udogodnienia

Nie muszę nikomu udowadniać swoich umiejętności i przekonywać, że wiele mogę, mimo iż nie widzę – mówi Krystyna Włodarek, działaczka społeczna, która w 2018 r. straciła wzrok. Specjalistka ds. dostępności Barbara Filipowska, osoba niewidoma, dodaje, że jednak często natrafiała na „mur” w kontaktach z rekruterami. Oto co pilnie trzeba zmienić w kontekście pracy osób z dysfunkcją wzroku.

Opowieść piątoklasistki wzrusza i inspiruje. Zwycięska praca w konkursie „Zawód godny podziwu

Opowieść piątoklasistki wzrusza i inspiruje. Zwycięska praca w konkursie „Zawód godny podziwu"

Strażak, lekarz, pielęgniarka, policjant, pracownik hospicjum, mama i tata – tak dzieci odpowiadały na postawione w naszym konkursie pytanie o zawód godny podziwu. Antosia z 5 piątej klasy opowiedziała nam o prawdziwym supermanie, dzięki któremu jej brat i wielu innych ludzi może rozwijać zainteresowania, cieszyć się życiem czy choćby wychodzić na spacer. Serdecznie zapraszamy do lektury!