Zakłady Mięsne Silesia S.A. są częścią Grupy CEDROB S.A., co czyni nas absolutnym liderem w branży mięsnej w Polsce. Nasza firma siedzibą w Katowicach i zakładem produkcyjnym w Sosnowcu specjalizuje się w rozbiorze mięsa białego i czerwonego oraz produkcji szerokiego asortymentu przetworów mięsnych. Jesteśmy grupą pasjonatów, którzy produkują i sprzedają wędliny oraz rozbierają świeże mięso wieprzowe, wołowe i drobiowe. Lubimy to, co robimy, a robimy to, co lubią jeść Polacy – czyli smaczne i niedrogie szynki, polędwice, kiełbasy kanapkowe, mielonki, kiełbasy cienkie i parówki. A najlepiej w Polsce potrafimy robić pasztetowe i pasztety, które są liderami w swoim segmencie. Każdy koneser kiełbas suchych zna naszą myśliwską i jałowcową spod znaku Duda Specialite, które gromią swoim smakiem, wysuszeniem i kruchością wszystkie podobne produkty na rynku. Naszą ofertę uzupełniamy paletą smacznych dań gotowych. W odrębnym zakładzie produkujemy również karmę dla naszych czworonogich przyjaciół. Zajmujemy się również działalnością transportowo-logistyczną oraz prowadzimy sieć sklepów mięsnych i spożywczych. To czym się zajmujemy, staramy się robić najlepiej, jak tylko potrafimy. Nasi klienci to doceniają. Dzięki Wam jesteśmy jednym z liderów przetwórstwa mięsnego w Polsce. To dla Was powstał największy w Polsce zakład przetwórczy o powierzchni hal produkcyjnych liczącej ponad 8 hektarów na trzech poziomach, który każdej doby może produkować ponad 500 ton wędlin i codziennie dostarczać drugie tyle świeżo rozebranego mięsa wieprzowego, wołowego i drobiowego. To jedyny taki obiekt w Polsce, który dzięki zastosowaniu najbardziej zaawansowanych technologii, pozwala nam produkować taniej i bardziej efektywnie, niż robią to inni. Dzięki temu jesteśmy bardziej konkurencyjni i cały czas się rozwijamy.
- Wykonywanie działań związanych z opracowywaniem nowych produktów,
- Przygotowywanie prób technologicznych na liniach produkcyjnych zgodnie z recepturami,
- Wdrażanie nowych wyrobów zgodnie z ustalonymi zasadami i procedurami oraz przy współpracy z Działem Handlowym,
- Optymalizacja procesów produkcyjnych.
- Wyższe: technologia żywności,
- Specjalistyczna wiedza dotycząca przetwórstwa mięsnego,
- Preferowane osoby z doświadczeniem na podobnym stanowisku w firmie produkcyjne,
- Obsługa komputera,
- Umiejętność pracy w grupie,
- Asertywność,
- Dyspozycyjność,
- Wymagane badania dla osób pracujących w bezpośrednim kontakcie z żywnością.
- Pracę w firmie o silnej pozycji na rynku, w której spotkasz ludzi pełnych pasji,
- Możliwość rozwoju zawodowego,
- Umowę o pracę.