czerpie z doświadczeń ponad 100-letniej tradycji. Najstarszy młyn, w Nakle, rozpoczął pracę już w 1904 roku. Nasze pierwsze wyroby zbożowe cieszyły się wyjątkową popularnością wśród mieszkańców Kujaw. Podobnym doświadczeniem mogą się pochwalić również Młyny Szymanów oraz Kluczbork, dzięki którym produkty pod nazwą Polskie Młyny i Szymanów podbiły serca wszystkich Polaków.
„Polskie Młyny S.A. to największy polski producent mąki, a Mąka Szymanowska jest najczęściej wybieraną paczkowaną mąką w Polsce. Szacunek do chleba, tak mocno zakorzeniony w polskiej tradycji jest dla nas największym zobowiązaniem i źródłem inspiracji. Z najwyższą dbałością odnosimy się więc do mąki oraz wszystkich produktów z niej wytwarzanych. Dbałość o jakość i smak naszych wyrobów stanowi fundament naszej działalności. Zależy nam, by tradycja i doświadczenie zdobyte w przeciągu wieku naszej działalności widoczne były w każdym z naszych produktów.
- pobór i nadzorowanie pobierania prób do badań
- przeprowadzanie badań jakościowych surowca, półproduktów, wyrobów gotowych, zgodnie z procedurami i normami
- prowadzenie zapisów z przeprowadzonych badań
- analiza otrzymanych wyników
- okresowa kontrola pomieszczeń produkcyjnych i magazynowych
- nadzór nad jakością opakowań i masą netto produktów
- obsługa urządzeń w laboratorium oraz dbanie o właściwy ich stan
- wykształcenia średniego – preferowany profil spożywczy, młynarski
- preferowane doświadczenie w pracy laboratoryjnej
- podstawowej znajomości zasad HACCP, GHP i GMP
- umiejętności obsługi komputera (znajomość pakietu MS Office)
- świadomości jakości wykonywanej pracy (staranność, dokładność)
- dobrej organizacji pracy, dyspozycyjności
- umiejętności pracy w zespole
- gotowości do pracy zmianowej
- zatrudnienie w ramach umowy o pracę w firmie o stabilnej pozycji na rynku
- ciekawą, pełną wyzwań pracę
- możliwość rozwoju zawodowego
- niezbędne narzędzia do pracy na stanowisku