Powiatowy Urząd Pracy w Żywcu
Kelner
Miejsce pracy: Żywiec
Numer: StPr/24/0318
OBOWIĄZKI:
przygotowywanie sali konsumpcyjnej do obsługi kelnerskiej, tj.: przygotowanie (polerowanie) sztućców, szkła, porcelany oraz naczyń do wydawania potraw i napojów, nakrywanie stołów do konsumpcji z uwzględnieniem pory dnia i składanego zamówienia oraz z wykorzystaniem elementów dekoracyjnych (np. kompozycje kwiatowe);
udzielanie konsumentowi informacji dotyczących jadłospisów, wartości odżywczych potraw i technologii ich przyrządzania;
doradzanie konsumentowi odpowiedniego asortymentu potraw i napojów w zależności od wymagań dietetycznych, przyzwyczajeń i specyfiki kuchni (regionalna, staropolska, innych narodów);
przyjmowanie i rejestrowanie zamówień konsumenckich;
pobieranie potraw i napojów z kuchni i bufetów oraz ocenianie ich dekoracji i estetyki;
serwowanie potraw i napojów;
sporządzanie lub wykańczanie potraw w obecności konsumenta (tranżerowanie mięsa, filetowanie ryb, grillowanie potraw, flambirowanie zakąsek i deserów, sporządzanie zakąsek gorących i zimnych oraz ich doprawianie, sporządzanie i serwowanie koktajli bezalkoholowych i alkoholowych);
posługiwanie się narzędziami i przyrządami typu: tace, wózki kelnerskie do serwowania potraw, przyrządy do otwierania puszek i butelek, sztućce do serwowania potraw;
obsługiwanie maszyn i urządzeń stosowanych w części handlowej zakładu gastronomicznego, np.: elektronicznych kas kelnerskich, kalkulatorów, komputerów, kostkarek do lodu;
zmiana nakryć i obrusów w obecności konsumenta;
sprzątanie ze stołów z zachowaniem odpowiedniej kolejności i warunków higienicznych;
inkasowanie należności, rozliczanie z pobranych potraw i napojów oraz dziennego utargu;
utrzymywanie porządku na stanowisku pracy oraz przestrzeganie zasad bhp, ppoż. i sanitarno-higienicznych;
obsługiwanie uczestników przyjęć okolicznościowych z uwzględnieniem obowiązujących zasad nakrywania stołów, rozsadzania gości, pierwszeństwa obsługi;
opracowywanie karty potraw i napojów na przyjęcia okolicznościowe;
propagowanie nowych wyrobów kulinarnych i napojów.
WARUNKI PRACY:
Wymagania konieczne:
Wymagania inne:
Wykształcenie: podstawowe
Wykształcenie: średnie zawodowe
Wykształcenie: zasadnicze zawodowe
Wymagania inne:
Miejsce pracy:
Rodzaj umowy:
Wynagrodzenie brutto:
Żywiec
Rodzaj umowy:
Umowa o pracę na czas określony
Wynagrodzenie brutto:
od 4 242 PLN
KONTAKT:
Sposób aplikowania:
Adres:
Dane kontaktowe:
Sposób kontaktu:
Wymagane dokumenty:
za pośrednictwem urzędu
Adres:
Łączna 28, 34-300 Żywiec, powiat: żywiecki, woj: śląskie
Dane kontaktowe:
Powiatowy Urząd Pracy w Żywcu
Renata Rus
rrus@pup.zywiec.pl
334757500
Sposób kontaktu:
za pośrednictwem urzędu
Wymagane dokumenty:
skierowanie
Źródło oferty pracy: Powiatowy Urząd Pracy w Żywcu