Mieszko to znana i ceniona polska marka, od ponad stu lat rozpieszcza podniebienia wielbicieli słodkości zarówno w kraju, jak i Polonii za granią. Jesteśmy obecni w ponad 60 krajach na wszystkich kontynentach.
Mieszko tworzą ludzie, dla których wartości mają znaczenie nadrzędne. Stawiamy na innowację, współpracę, szacunek, szczerość i odpowiedzialność. Każdy sukces to efekt wspólnej pracy całego zespołu.
Dynamicznie się rozwijamy i poszukujemy osób, które razem z nami będą chciały tworzyć firmę i mieć wpływ na jej wzrost. Jeżeli jesteś zainteresowany/a dołączeniem do naszego zespołu to zapraszamy Cię do kontaktu. Obecnie do naszego zespołu poszukujemy osoby na stanowisko:
- Zarządzanie dokumentacją związaną z systemem zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności.
- Współtworzenie oraz weryfikacja dokumentacji HACCP i koordynacja procesów analizy zagrożeń.
- Nadzór i weryfikacja zasad zarządzania alergenami oraz przeprowadzanie szkoleń pracowników w zakresie alergenów.
- Przeprowadzanie szkoleń dla pracowników z zakresu SZJ i BŻ.
- Nadzór (zarządzanie) oraz współudział w przeprowadzaniu audytów zewnętrznych i wewnętrznych dotyczących systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem oraz innych związanych z wymaganiami klientów.
- Zarządzanie procesem aktualizacji procedur i instrukcji wynikających z wymagań systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności.
- Zapewnienie wdrożenie aktualnych wymagań standardów (BRC, IFS, RFA, RSPO, Halal, Vege oraz normy ISO 22 000) i posiadania aktualnych certyfikatów systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności i innych wynikających z wymagań klientów.
- Nadzór nad wprowadzeniem skutecznych działań w zakresie reklamacji związanych z bezpieczeństwem produktu.
- Koordynowanie procesu audytowania dostawców oraz udział w audytach dostawców.
- Wykształcenie wyższe (technologia żywności, chemia spożywcza, zarządzanie jakością, biologia, mikrobiologia)
- Minimum 3 lata doświadczenia na stanowisku związanym z doskonaleniem jakości (preferowana branża FMCG)
- Znajomość normy ISO 22000, systemu HACCP oraz standardów IFS lub BRC, RFA, RSPO, Halal, Vege.
- Znajomość przepisów prawa żywnościowego w zakresie bezpieczeństwa żywności
- Zdolności analityczne
- Umiejętność organizacji pracy własnej
- Średniozaawansowana znajomość programu Excel oraz Power Point
- Średniozaawansowana znajomość języka angielskiego
- Zatrudnienie w ramach umowy o pracę w stabilnej, rozwijającej się firmie
- Ambitną i kreatywną pracę oraz możliwość podnoszenia kwalifikacji zawodowych
- Życzliwą atmosferę pracy w zespole doświadczonych specjalistów
- Pakiet socjalny, między innymi prywatna opieka medyczna
- Profesjonalne narzędzia pracy
Poznaj
Grupa Mieszko
Mieszko to znacznie więcej niż producent słodyczy – to marka z duszą, budowana na fundamencie lokalnych tradycji, pasji i zaangażowania naszych pracowników. Od lat tworzymy wyjątkowe produkty, które trafiają do klientów w ponad 60 krajach na wszystkich kontynentach, zyskując uznanie dzięki niezmiennej jakości, innowacyjności i wyjątkowemu smakowi.
Jesteśmy dynamicznie rozwijającą się firmą, z silnym portfolio rozpoznawalnych marek, które cieszą się zaufaniem konsumentów. Nasza nowa identyfikacja wizualna odzwierciedla ambitne podejście do przyszłości i gotowość do podejmowania wyzwań – zarówno biznesowych, jak i społecznych.
Ale Mieszko to przede wszystkim ludzie. Wierzymy, że nasza siła tkwi w różnorodności, wzajemnym szacunku i kulturze pracy, która inspiruje. Chcemy być postrzegani jako doskonałe miejsce do pracy – otwarte, równe i wspierające rozwój każdego członka zespołu. Tworzymy środowisko, w którym każdy może czuć się doceniony i mieć realny wpływ na sukces firmy.
Nasze korzenie sięgają głęboko, ale patrzymy zdecydowanie w przyszłość – inwestując w nowoczesne technologie, najwyższe standardy jakości i ludzi, którzy z nami tworzą tę wyjątkową historię.