Najnowsze oferty pracy

  • Młodszy Technolog Żywności

    YANGO Sp. z o.o.   Opacz-Kolonia, 500m od granicy Warszawy    praca stacjonarna
    młodszy specjalista (junior)  umowa o pracę  pełny etat
    6 dni
    Na tym stanowisku będziesz odpowiedzialny/a za: Poszukiwanie nowych surowców; Rozbudowę bazy dostawców; Kontakt z dostawcami oraz negocjacje; Zarządzanie systemami bezpieczeństwa i jakości żywności (HACCP/GMP/GHP) Monitorowanie procesów technologicznych, ich standaryzację i...
  • Specjalista ds. jakości i bezpieczeństwa żywności

    NTFY Jeżak Rabiej S.K.A.   Ożarów Mazowiecki    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat
    13 godz.
    Obowiązki i odpowiedzialności: Kontrola jakości surowców, półproduktów i wyrobów gotowych, nadzór nad jakością produktu na wszystkich etapach procesu; Przeprowadzanie szkoleń pracowników z zakresu GHP, GMP, HACCP; Przeprowadzanie audytów wewnętrznych i zewnętrznych zgodnie z...
  • Specjalista ds. Technologii

    Grupa Mieszko   Racibórz    praca stacjonarna
    specjalista mid / senior / ekspert  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    1 dni
    Twój zakres obowiązków Projektowanie i wdrażanie nowych wyrobów oraz współudział w procesie uprzemysławiania, Nadzór technologiczny podczas wdrożeń nowych produktów i uruchomień linii technologicznych, Testowanie surowców w warunkach laboratoryjnych oraz produkcyjnych i rekomendacja...
  • Kontroler Jakości

    Dr Gerard Sp. z o.o.   Radzyń Podlaski    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    4 dni
    Główne zadania: pobieranie prób i wykonywanie analiz surowców i opakowań, półfabrykatów oraz wyrobów gotowych; kontrola jakości półfabrykatów i wyrobów w toku produkcji; badania przechowalnicze wyrobów; kontrola higieniczna obszaru produkcji oraz magazynów; obsługa sprzętu...
  • Specjalista / Specjalistka - Starszy Specjalista / Starsza Specjalistka ds. Analiz (Pracownia Analiz Sensorycznych)

    J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.   Gdynia    praca stacjonarna
    specjalista mid / senior  pełny etat
    6 dni
    Opis stanowiska Przygotowanie próbek do badań sensorycznych; Przeprowadzanie badań sensorycznych, udział w panelu oceniającym; Analiza wyników oraz opracowywanie raportów z badań; Prowadzenie dokumentacji zgodnie z przyjętym systemem zarządzania jakością; Autoryzacja wyników badań;...
  • Młodszy Specjalista ds. Inżynieryjno - Technicznych w Katedrze i Zakładzie Bromatologii

    GDAŃSKI UNIWERSYTET MEDYCZNY   Gdańsk    praca stacjonarna
    młodszy specjalista (junior)  umowa o pracę  pełny etat
    2 dni
    DO ZADAŃ OSOBY ZATRUDNIONEJ NA TYM STANOWISKU BĘDZIE NALEŻAŁO: Udział i pomoc w organizacji zajęć dydaktycznych i prac badawczych prowadzonych w Katedrze i Zakładzie Bromatologii; Przygotowanie i standaryzacja odczynników, próbek, szkła, sprzętu i stanowisk pracy na zajęcia dydaktyczne...
  • Asystent ds. Jakości Produktów

    Transgourmet Polska Sp. z o.o. / Selgros Cash&Carry   Poznań    praca stacjonarna
    asystent  umowa o pracę  pełny etat
    3 dni
    Do Twoich zadań będą należeć m.in.: prace nad projektem opakowania i etykiety produktu marki własnej z uwzględnieniem obowiązującego prawa żywnościowego i niespożywczego, opracowanie dokumentacji jakościowej, w tym specyfikacji, zlecanie badań laboratoryjnych, przeprowadzanie oceny...
Zobacz więcej ofert pracy

Specjalista

Główny Inspektorat Sanitarny w Warszawie
Warszawa
praca stacjonarna
2436 dni temu
Główny Inspektorat Sanitarny w Warszawie
Dyrektor Generalny Głównego Inspektoratu Sanitarnego poszukuje kandydatów\kandydatek na stanowisko:
Specjalista
Miejsce pracy: Warszawa
Ogłoszenie o naborze Nr 15486

Warunki pracy

Praca administracyjno-biurowa, obsługa komputera powyżej 4 godzin dziennie, użytkowanie sprzętu biurowego (drukarka kserokopiarka, niszczarka), zagrożenie korupcją, stanowisko pracy wymaga umiejętności pracy w sytuacjach stresowych i pod presją czasu.

Zakres zadań

  • Przyjmowanie i rozpatrywanie powiadomień dotyczących żywności specjalnego przeznaczenia wprowadzonych po raz pierwszy do obrotu na terytorium kraju zgodnie z art. 29 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
  • Prowadzenie postępowania wyjaśniającego w zakresie wprowadzania do obrotu żywności specjalnego przeznaczenia wprowadzonych zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia w celu wypracowania stanowiska GIS, w tym współpraca z innymi Departamentami
  • Bieżąca współpraca z jednostkami naukowo-badawczymi i kompetentnymi urzędami, w zakresie wprowadzanych do obrotu środków spożywczych w celu wypracowania i ujednolicenia stanowiska odnośnie żywności specjalnego przeznaczenia
  • Bieżąca współpraca ze stacjami sanitarno-epidemiologicznymi (wojewódzkie i powiatowe) w zakresie wprowadzanych do obrotu środków spożywczych w celu monitoringu bezpieczeństwa i znakowania żywności specjalnego przeznaczenia
  • Rozpatrywanie oraz załatwianie skarg i wniosków z zakresu kompetencji Zespołu do spraw Żywności Specjalnego Przeznaczenia
  • Obsługa klientów (osobiście, telefonicznie lub e-mailowo) w zakresie wprowadzania do obrotu żywności specjalnego przeznaczenia

Wymagania niezbędne

wykształcenie: wyższe technologia żywności lub pokrewne, farmacja
doświadczenie zawodowe/staż pracy: 1 rok doświadczenia zawodowego w instytucjach związanych z higieną i bezpieczeństwem żywności i żywienia, zdrowiem publicznym lub w stacjach sanitarno-epidemiologicznych
  • Znajomość prawa żywnościowego unijnego i krajowego
  • Znajomość ustawy o Państwowej Inspekcji Sanitarnej
  • Znajomość języka angielskiego na poziomie komunikatywnym
  • Umiejętność pracy w zespole oraz działania w sytuacjach nieprzewidywalnych i pod presją czasu
  • Umiejętność obsługi komputera w systemie MS Office
  • Bardzo dobra organizacja pracy własnej
  • Posiadanie obywatelstwa polskiego
  • Korzystanie z pełni praw publicznych
  • Nieskazanie prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe

Wymagania dodatkowe

  • Dokładność i precyzja w komunikacji pisemnej
  • Asertywność oraz umiejętność przekazywania stanowiska
  • Dyspozycyjność, samodzielność
  • Umiejętności interpersonalne
  • Umiejętność szybkiego rozwiązywania problemów
  • Wysoka kultura osobista
 

Podobne oferty

  • Młodszy Technolog Żywności

    YANGO Sp. z o.o.   Opacz-Kolonia, 500m od granicy Warszawy    praca stacjonarna
    młodszy specjalista (junior)  umowa o pracę  pełny etat
    6 dni
    Na tym stanowisku będziesz odpowiedzialny/a za: Poszukiwanie nowych surowców; Rozbudowę bazy dostawców; Kontakt z dostawcami oraz negocjacje; Zarządzanie systemami bezpieczeństwa i jakości żywności (HACCP/GMP/GHP) Monitorowanie procesów technologicznych, ich standaryzację i...
  • Specjalista ds. jakości i bezpieczeństwa żywności

    NTFY Jeżak Rabiej S.K.A.   Ożarów Mazowiecki    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat
    13 godz.
    Obowiązki i odpowiedzialności: Kontrola jakości surowców, półproduktów i wyrobów gotowych, nadzór nad jakością produktu na wszystkich etapach procesu; Przeprowadzanie szkoleń pracowników z zakresu GHP, GMP, HACCP; Przeprowadzanie audytów wewnętrznych i zewnętrznych zgodnie z...
  • Specjalista ds. Technologii

    Grupa Mieszko   Racibórz    praca stacjonarna
    specjalista mid / senior / ekspert  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    1 dni
    Twój zakres obowiązków Projektowanie i wdrażanie nowych wyrobów oraz współudział w procesie uprzemysławiania, Nadzór technologiczny podczas wdrożeń nowych produktów i uruchomień linii technologicznych, Testowanie surowców w warunkach laboratoryjnych oraz produkcyjnych i rekomendacja...
  • Kontroler Jakości

    Dr Gerard Sp. z o.o.   Radzyń Podlaski    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    4 dni
    Główne zadania: pobieranie prób i wykonywanie analiz surowców i opakowań, półfabrykatów oraz wyrobów gotowych; kontrola jakości półfabrykatów i wyrobów w toku produkcji; badania przechowalnicze wyrobów; kontrola higieniczna obszaru produkcji oraz magazynów; obsługa sprzętu...
  • Specjalista / Specjalistka - Starszy Specjalista / Starsza Specjalistka ds. Analiz (Pracownia Analiz Sensorycznych)

    J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.   Gdynia    praca stacjonarna
    specjalista mid / senior  pełny etat
    6 dni
    Opis stanowiska Przygotowanie próbek do badań sensorycznych; Przeprowadzanie badań sensorycznych, udział w panelu oceniającym; Analiza wyników oraz opracowywanie raportów z badań; Prowadzenie dokumentacji zgodnie z przyjętym systemem zarządzania jakością; Autoryzacja wyników badań;...
  • Młodszy Specjalista ds. Inżynieryjno - Technicznych w Katedrze i Zakładzie Bromatologii

    GDAŃSKI UNIWERSYTET MEDYCZNY   Gdańsk    praca stacjonarna
    młodszy specjalista (junior)  umowa o pracę  pełny etat
    2 dni
    DO ZADAŃ OSOBY ZATRUDNIONEJ NA TYM STANOWISKU BĘDZIE NALEŻAŁO: Udział i pomoc w organizacji zajęć dydaktycznych i prac badawczych prowadzonych w Katedrze i Zakładzie Bromatologii; Przygotowanie i standaryzacja odczynników, próbek, szkła, sprzętu i stanowisk pracy na zajęcia dydaktyczne...
  • Asystent ds. Jakości Produktów

    Transgourmet Polska Sp. z o.o. / Selgros Cash&Carry   Poznań    praca stacjonarna
    asystent  umowa o pracę  pełny etat
    3 dni
    Do Twoich zadań będą należeć m.in.: prace nad projektem opakowania i etykiety produktu marki własnej z uwzględnieniem obowiązującego prawa żywnościowego i niespożywczego, opracowanie dokumentacji jakościowej, w tym specyfikacji, zlecanie badań laboratoryjnych, przeprowadzanie oceny...