Ogłoszenie numer: 1771255, z dnia 2017-09-04

Restauracja Cucina88 - jedna z najlepszych 25 restauracji w Polsce wg. magazynu C'est la vie, oraz jedna z najlepszych w Poznaniu wg. międzynarodowego przewodnika Gault&Millau 2017, mieszcząca się w City Park Hotel & Residence, poszukuje osób na stanowisko:
Kelner / Kelnerka
Miejsce pracy: Poznań
Opis stanowiska
CUCINOWA FILOZOFIA w skrócie:
W Cucinie można zobaczyć smaki, usłyszeć zapachy i dotknąć świeżości. Poczuć tętno Kuchni – bo ona tu żyje. Jesteśmy ludźmi, którzy tę Kuchnię tworzą i naturą, której się podporządkowują. To natura wyznacza bowiem pojawiające się w karcie propozycje. Menu zmienia się wraz z porami roku. Inaczej smakuje lato od jesieni, czego innego potrzebujemy wiosną, czym innym obdarza nas zima. Zdajemy sobie z tego sprawę, dlatego w Cucinie dania są przygotowane wyłącznie ze świeżych, sezonowych produktów.
Pragniemy rozpowszechniać ideę „Wiem, Co Jem”, dlatego Goście w naszych delikatesach mogą kupić składniki, na kanwie których powstały ich ulubione posiłki. A przede wszystkim zapytać kucharzy, jak z nich skorzystać. Bo w prawdziwej Kuchni dużo rozmawia się o tym, co nas syci i daje rozkosz.
Chęć dostarczania Gościom niezapomnianych, wielozmysłowych doznań organizuje myślenie o jedzeniu szefa kuchni – Ernesta Jagodzińskiego, dla którego gotowanie jest połączeniem filozofii, psychologii i zabawy. Najchętniej zrezygnowałby z tworzenia menu, zdając się na nastrój chwili, dostępność składników i dziecięcą spontaniczność w odkrywaniu smaków i kształtów. Skoro już istnieje karta dań w Cucinie, zgodnie ze starożytnym dictum, będzie ona rzeką, do której nigdy nie wchodzi się dwa razy.
Szef kuchni Ernest Jagodziński:
"Zawsze marzyłem o restauracji autorskiej, bliskiej człowiekowi, zbudowanej na fundamentach połączenia kuchni śródziemnomorskiej z elementami dalekiego wschodu, która wynika z mojej bezpośredniej fascynacji kulturą i rzecz jasna smakiem.
Dlaczego Poznań, dlaczego City Park? City Park stał się dla mnie od pierwszego wejrzenia synonimem estetyki, stylu, minimalizmu, dbałości o szczegół – to odbicie lustrzane dla moich kulinarnych wartości zbudowanych na kanwie wieloletniego doświadczenia."
Ernest Jagodziński - pasjonat i artysta w jednym; zwycięzca wielu kulinarnych konkursów m.in. L'Art de la Cuisine Martell, Kucharz – odkrycie roku; od 2009 aktywny uczestnik programu promującego polskie mięso na rynkach zagranicznych "Meat in Europe"; od czerwca 2012 szef kuchni Restauracji CUCINA w City Park Poznań.
Wymagania
Poszukujemy osób:
- z entuzjazmem i charyzmą,
- wysoko rozwiniętymi zdolnościami komunikacyjnymi i interpersonalnymi,
- umiejętnością pracy pod presją czasu,
- dobrą organizacją pracy i umiejętnością pracy w zespole,
- wysokim poziomem kultury osobistej,
- znajomością języka angielskiego na poziomie co najmniej średnio zaawansowanym,
- doświadczeniem w gastronomii
Oferujemy
Oferujemy pracę na stanowisku kelner/kelnerka oraz kelner/kelnerka śniadaniowa
- szkolenia z zakresu: ponad 190 indeksów wina, aperitifów, digestifów, mocnych alkoholi, obsługi Gości, mowy restauracji, kłopotliwych sytuacji, FAQ, skarg i reklamacji, Guest recognition, program cross trening,
- możliwość rozwoju zawodowego,
- elastyczny grafik,
- przyjazną atmosferę w pracy,
Wynagrodzenie adekwatne do wykazanego zaangażowania i chęci rozwoju.
Poznaj
City 88 sp. z o.o.
City Park to obiekt położony w bliskiej odległości od ścisłego centrum Poznania. W niedalekim sąsiedztwie znajdują się Arena, Palmiarnia oraz Międzynarodowe Targi Poznańskie. Twórcy City Parku to prekursorzy w realizacji idei Smart City. To niezwykłe na skalę europy Miasto w Mieście skupia pięciogwiazdkowy hotel, City Garden SPA by L’Occitane, Whisky Bar 88 – oznaczony mianem najlepszego baru w Polsce w latach 2014, 2015 i 2016, Restauracja CUCINA – wyróżniona w swojej historii trzema czapkami w żółtym przewodniku Gault&Millau, Cukiernia & Lodziarnia CAPPUCCINA, która kusi zapachem pysznej kawy, smakiem lodów rzemieślniczych i autorskich słodkości, UŁAN BROWAR – browar restauracyjny i warzelnia połączone ze sceną, strefa bilard i chillout. Ponadto znajdziecie tu delikatesy ekologiczne Zielona Spiżarnia, Stragany Wyspiańskiego 26, 16 najlepszych restauracji w Poznaniu, klimatyczną kwiaciarnię Ministerstwo Kwiatów i niezwykle kobiecy salon piękności MANI LA, które czekają na rezydentów City Parku – osoby ceniące wyjątkową jakość. Na terenie obiektu znajduje się również centrum wellness ze strefą saun, basenu i kameralną siłownią oraz renomowane centrum medyczne Lux Med.