Najnowsze oferty pracy

  • Kucharz (stołówka pracownicza)

    KMM GASTRONOMIA SP. Z O.O.   Poznań    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie  pełny etat   36,00 - 45,00 zł brutto/godz.
    3 dni
    Kogo szukamy: Osób z doświadczeniem w kuchni zbiorowego żywienia lub gastronomii eventowej; Kogoś, kto nie boi się dużej skali (500+ posiłków dziennie) Osób ceniących porządek, tempo i współpracę; Znających zasady HACCP i przechowywania żywności; Co będziesz robić: Przygotowywać...
  • Kucharz / Kucharka

    Novotel & ibis Poznań Centrum   Poznań    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    8 dni
    zmiana popołudniowa Zadania: Przygotowywanie dań zgodnie z menu hotelowym; Utrzymywanie porządku i przestrzeganie zasad higieny na stanowisku pracy; Praca zgodnie z wytycznymi HACCP; Współpraca z zespołem kuchni i obsługi; Organizacja pracy pod presją czasu;
  • Kucharz a'la carte

    City 88 Sp. z o.o.   Poznań    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie / kontrakt B2B  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    10 dni
    Samodzielne gotowanie; Przygotowywanie potraw zgodnie ze standardami Restauracji; Stosowanie systemu HACCP; Praca na recepturach; Kreatywność; Dbałość o wysoki standard obsługi gości;
  • Kucharz (stołówka pracownicza)

    KMM GASTRONOMIA SP. Z O.O.   Gądki, okolice Poznania    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie  pełny etat   44,00 - 50,00 zł brutto/godz.
    1 dni
    Co będziesz robić: Przygotowywać dania zgodnie z planem dnia i recepturami; Dbać o czystość i organizację stanowiska; Współpracować z zespołem Brać udział w codziennym planowaniu pracy kuchni; Kogo szukamy: Osób z doświadczeniem w kuchni zbiorowego żywienia lub gastronomii eventowej;...
  • Kucharz

    Astral Limited sp. z o. o.   wielkopolskie     dziś wygasa
    relokacja do: Oferta pojawiła się w wynikach wyszukiwania ponieważ pracodawca zapewnia pomoc w relokacji do miejsca pracy. Jeśli nie chcesz widzieć ofert z relokacją, zaznacz w filtrach tryb pracy jaki Cię interesuje. Gdynia
    pracownik fizyczny  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    3 dni
    Opis stanowiska: Praca na 5* Statku Pasażerskim.
  • Pomoc kuchenna (stołówka pracownicza)

    SmartLunch   Poznań, okolice    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie  część etatu   30,50 - 32,00 zł brutto/godz.
    2 dni
    Co będziesz robić: Wspierać kucharzy w przygotowywaniu dań; Dbać o porządek na kuchni; Zmywać naczynia; Pomagać przy wydawaniu i porcjowaniu posiłków; Kogo szukamy: Osób z doświadczeniem w gastronomii (stołówki, restauracje, eventy – wszystko się liczy) Osób energicznych i...
  • Pomoc kuchenna (stołówka pracownicza)

    SmartLunch   Poznań    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie  część etatu   30,50 - 32,00 zł brutto/godz.
    3 dni
    Co będziesz robić: Wspierać kucharzy w przygotowywaniu dań Brać udział w wydawce i obsłudze klienta Zmywać naczynia i dbać o porządek na kuchni Kogo szukamy: Osób z doświadczeniem w gastronomii (stołówki, restauracje, eventy – wszystko się liczy) Osób energicznych i odpornych na...
  • Pomoc kuchenna (stołówka pracownicza)

    SmartLunch   Poznań    praca stacjonarna   za 2 dni wygasa
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie  część etatu   30,50 - 32,00 zł brutto/godz.
    7 dni
    Co będziesz robić: Wspierać kucharzy w przygotowywaniu dań; Dbać o porządek na kuchni; Zmywać naczynia; Pomagać przy wydawaniu i porcjowaniu posiłków; Kogo szukamy: Osób z doświadczeniem w gastronomii (stołówki, restauracje, eventy – wszystko się liczy) Osób energicznych i...
  • Kucharz

    Klient portalu Praca.pl   Poznań    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie / kontrakt B2B  pełny etat  aplikuj bez CV
    8 dni
    Samodzielne przygotowywanie potraw zgodnie z naszymi standardami. Przestrzeganie norm HACCP. Praca według ustalonych przepisów. Kreatywne podejście do gotowania. Zapewnienie wysokiej jakości obsługi gości.
  • Kucharz (K/M)

    Novotel & ibis Poznań Centrum   Poznań    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    10 dni
    Twoja misja W swojej pracy połączysz zaangażowanie, umiejętność współpracy oraz swoje doświadczenie, aby goście mogli cieszyć się znakomitymi smakami, które dodadzą ich pobytowi kulinarnych wrażeń!
Zobacz więcej ofert pracy

Kucharz / Kucharka

Ośrodek Szkoleniowo-Konferencyjny KIEKRZ
Poznań
praca stacjonarna
3204 dni temu
Kucharz / Kucharka
Miejsce pracy: Poznań

 

Właściwości i warunki pracy:
  • Stały kontakt z klientem wewnętrznym - personelem
  • Różnorodność zadań codziennych
  • Dyspozycyjność- możliwość pracy w ciągu 24 godzin
Cel stanowiska:
  • Zapewnić wysoki standard hotelowej kuchni i odpowiedni poziom obsługi Gości
  • Zapewnić aby oferta kuchni była zgodna z trendami i oczekiwaniami Gości
  • Zapewnić aby przygotowywane dania spełniały wymagania norm żywieniowych i higieniczno-sanitarnych
Kluczowe obszary odpowiedzialności:
  • Współodpowiedzialność za wdrażanie standardów HACCP
  • Odpowiedzialność za przestrzeganie zasad postępowania z żywnością zgodnie z HACCP - dbanie o czystość miejsca pracy zgodnie z systemem HACCP - dbanie o prawidłowe magazynowanie żywności zgodne z HACCP - dbanie o czystość i schludny wygląd ubrania roboczego/służbowego zgodnie z HACCP - utrzymywanie wysokich standardów sanitarnych w ramach prowadzonej działalności
  • Dbanie o prawidłowe wykorzystanie sprzętu i wyposażenia - dbanie o powierzone mienie – dbanie o jego sprawność techniczno-użytkową
  • Czynne uczestnictwo w programach związanych z ograniczeniem kosztów poprzez właściwą gospodarkę surowcami i półproduktami, oszczędność mediów itp.
  • Przestrzeganie i właściwie stosowanie obowiązujących zasad i przepisów BHP i Ppoż. – współudział we wdrażaniu regulacji wewnętrznych w tym zakresie
  • Przestrzeganie obowiązujących przepisów Prawa Pracy

Obowiązki – podstawowe:

  • Przygotowywanie potraw i dań zgodnie z zamówieniem i ofertą - znajomość aktualnej ofertę gastronomicznej
  • Zapewnienie najwyższej jakości przygotowanych potraw – dbanie o estetykę i wygląd dań - dbanie o najwyższą jakość użytych surowców
  • Wychodzenie naprzeciw specjalnym oczekiwaniom Gości - zapewnienie indywidualnego podejścia do Gościa
  • Współtworzenie wizerunku Hotelu

Obowiązki związane ze sprzedażą:

  • Przygotowywanie dań zgodnie z procedurami, normami i recepturami - dbanie o odpowiednią prezentację dań
  • Współuczestnictwo w analizie oczekiwań Gościa i realizacja jego potrzeb zgodnie z interesem firmy - współpraca przy przygotowywaniu menu i promocji oferty, współpraca przy tworzeniu i kontroli standardów
  • Organizacja własnej pracy tak, by zapewnić wysokie efekty
  • Znajomość karty restauracji i baru - znajomość usługi oferowanej w hotelu
  • Przyjmowanie od kelnerów i sprawna realizacja zamówień Gości

Obowiązki operacyjne i administracyjne:

  • Zapewnienie terminowego przepływu informacji i prawidłowej komunikacji wewnątrz działu i z innymi działami
  • Sporządzanie i analiza wymaganych zestawień, raportów i innych dokumentów
  • Zapewnienie prawidłowego i terminowego obiegu dokumentów
  • Terminowa realizacja zadań zleconych przez przełożonego
  • Dbanie o zaopatrzenie w surowce i półprodukty, we właściwym czasie zgłaszanie zapotrzebowania na uzupełnienie braków w ilościach zapewniających prawidłowe funkcjonowanie stanowiska pracy
  • Przestrzeganie procedur nadzoru i kontroli
  • Udział w inwentaryzacji

Obowiązki związane z zarządzaniem:

  • Pomoc w zarządzaniu kuchnią, udział we wprowadzaniu nowych rozwiązań techniczno-organizacyjnych
  • Współnadzór nad wszystkimi dostawami dla potrzeb kuchni (w ramach nałożonych obowiązków) - utrzymywanie poprawnych relacji z dostawcami a przy tym bycie wymagającym i konkretnym
  • Poznawanie nowych trendów gastronomicznych, doskonalenie swoich umiejętności, szkolenie innych pracowników i praktykantów

Obowiązki związane z komunikacją społeczną i stosunkami międzyludzkimi:

  • Tworzenie i zapewnianie dobrej atmosfery pracy
  • Czynny udział w spotkaniach zespołu/działu – proponowanie i sugerowanie wprowadzenia zmian prowadzących do usprawnień i podniesienia poziomu, udział w szkoleniach i doskonaleniach zawodowych i innych
  • Utrzymywanie dobrych relacji pracy z innymi działami hotelu i zespołem
  • Dzielenie się wiedzą i umiejętnościami

Raportowanie do:

  • Szefa Kuchni
Wymagany profil:

 

Minimalne wykształcenie:

  • Wykształcenie zawodowe (gastronomiczne)

Doświadczenie:

  • Minimum 1 rok doświadczenia w branży gastronomicznej

Umiejętności, kompetencje:

  • Chęć identyfikowania się z firmą, „nastawienie" na zadowolenie Gościa i wysoką sprzedaż
  • Reprezentacja, dbałość o schludny i czysty wygląd
  • Samodzielność, inicjatywa, kreatywność, otwarcie na innowacje, profesjonalizm
  • Odpowiedzialność, determinacja w dążeniu do celu, wytrwałość i cierpliwość
  • Zdolności organizacyjne - umiejętność zarządzania swoim czasem
  • Znajomość urządzeń i technologii kuchennych stosowanych w Hotelu
  • Skrupulatność i rzetelność, zamiłowanie do czystości i porządku
  • Komunikatywność, otwartość, satysfakcja z pracy w zespole, uprzejmość, pogodne usposobienie, przyjazność, koleżeńskość, wysoka kultura osobista
  • Łatwość w adaptacji do nowych warunków i sytuacji, odporność na stres związany z wymuszonym tempem pracy
  • Dyspozycyjność
  • Dyskrecja

Możliwości promocji:

  • Promocja pozioma w ramach sieci
  • Szef Kuchni

Właściwości i warunki pracy:

  • Praca zmianowa w weekendy i święta
  • Różnorodność zadań codziennych
Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 r. o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity Dz. U. z 2016 r. poz. 922 z późn. zm. ). Jednocześnie oświadczam, że zostałem/am poinformowany/a o dobrowolności podania danych osobowych oraz prawie dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
 

Podobne oferty

  • Kucharz (stołówka pracownicza)

    KMM GASTRONOMIA SP. Z O.O.   Poznań    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie  pełny etat   36,00 - 45,00 zł brutto/godz.
    3 dni
    Kogo szukamy: Osób z doświadczeniem w kuchni zbiorowego żywienia lub gastronomii eventowej; Kogoś, kto nie boi się dużej skali (500+ posiłków dziennie) Osób ceniących porządek, tempo i współpracę; Znających zasady HACCP i przechowywania żywności; Co będziesz robić: Przygotowywać...
  • Kucharz / Kucharka

    Novotel & ibis Poznań Centrum   Poznań    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    8 dni
    zmiana popołudniowa Zadania: Przygotowywanie dań zgodnie z menu hotelowym; Utrzymywanie porządku i przestrzeganie zasad higieny na stanowisku pracy; Praca zgodnie z wytycznymi HACCP; Współpraca z zespołem kuchni i obsługi; Organizacja pracy pod presją czasu;
  • Kucharz a'la carte

    City 88 Sp. z o.o.   Poznań    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie / kontrakt B2B  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    10 dni
    Samodzielne gotowanie; Przygotowywanie potraw zgodnie ze standardami Restauracji; Stosowanie systemu HACCP; Praca na recepturach; Kreatywność; Dbałość o wysoki standard obsługi gości;
  • Kucharz (stołówka pracownicza)

    KMM GASTRONOMIA SP. Z O.O.   Gądki, okolice Poznania    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie  pełny etat   44,00 - 50,00 zł brutto/godz.
    1 dni
    Co będziesz robić: Przygotowywać dania zgodnie z planem dnia i recepturami; Dbać o czystość i organizację stanowiska; Współpracować z zespołem Brać udział w codziennym planowaniu pracy kuchni; Kogo szukamy: Osób z doświadczeniem w kuchni zbiorowego żywienia lub gastronomii eventowej;...
  • Kucharz

    Astral Limited sp. z o. o.   wielkopolskie     dziś wygasa
    relokacja do: Oferta pojawiła się w wynikach wyszukiwania ponieważ pracodawca zapewnia pomoc w relokacji do miejsca pracy. Jeśli nie chcesz widzieć ofert z relokacją, zaznacz w filtrach tryb pracy jaki Cię interesuje. Gdynia
    pracownik fizyczny  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    3 dni
    Opis stanowiska: Praca na 5* Statku Pasażerskim.
  • Pomoc kuchenna (stołówka pracownicza)

    SmartLunch   Poznań, okolice    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie  część etatu   30,50 - 32,00 zł brutto/godz.
    2 dni
    Co będziesz robić: Wspierać kucharzy w przygotowywaniu dań; Dbać o porządek na kuchni; Zmywać naczynia; Pomagać przy wydawaniu i porcjowaniu posiłków; Kogo szukamy: Osób z doświadczeniem w gastronomii (stołówki, restauracje, eventy – wszystko się liczy) Osób energicznych i...
  • Pomoc kuchenna (stołówka pracownicza)

    SmartLunch   Poznań    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie  część etatu   30,50 - 32,00 zł brutto/godz.
    3 dni
    Co będziesz robić: Wspierać kucharzy w przygotowywaniu dań Brać udział w wydawce i obsłudze klienta Zmywać naczynia i dbać o porządek na kuchni Kogo szukamy: Osób z doświadczeniem w gastronomii (stołówki, restauracje, eventy – wszystko się liczy) Osób energicznych i odpornych na...
  • Pomoc kuchenna (stołówka pracownicza)

    SmartLunch   Poznań    praca stacjonarna   za 2 dni wygasa
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie  część etatu   30,50 - 32,00 zł brutto/godz.
    7 dni
    Co będziesz robić: Wspierać kucharzy w przygotowywaniu dań; Dbać o porządek na kuchni; Zmywać naczynia; Pomagać przy wydawaniu i porcjowaniu posiłków; Kogo szukamy: Osób z doświadczeniem w gastronomii (stołówki, restauracje, eventy – wszystko się liczy) Osób energicznych i...
  • Kucharz

    Klient portalu Praca.pl   Poznań    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie / kontrakt B2B  pełny etat  aplikuj bez CV
    8 dni
    Samodzielne przygotowywanie potraw zgodnie z naszymi standardami. Przestrzeganie norm HACCP. Praca według ustalonych przepisów. Kreatywne podejście do gotowania. Zapewnienie wysokiej jakości obsługi gości.
  • Kucharz (K/M)

    Novotel & ibis Poznań Centrum   Poznań    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    10 dni
    Twoja misja W swojej pracy połączysz zaangażowanie, umiejętność współpracy oraz swoje doświadczenie, aby goście mogli cieszyć się znakomitymi smakami, które dodadzą ich pobytowi kulinarnych wrażeń!