Najnowsze oferty pracy

Zobacz więcej ofert pracy

Szef kuchni

Narodowy Bank Polski

Zakopane

34 dni temu

Narodowy Bank Polski

Departament Administracji

poszukuje kandydatów do pracy w charakterze szefa kuchni
w Ośrodku Wypoczynkowym NBP w Zakopanem


Do głównych zadań pracownika należeć będzie:

  • zarządzanie zespołem kucharzy i kelnerów (delegowanie zadań, motywowanie i rozwijanie zespołu),
  • zapewnienie wysokiej jakości obsługi oraz jakości serwowanych dań,
  • tworzenie menu oraz ofert gastronomicznych, w tym podejmowanie inicjatyw we wprowadzaniu nowych dań,
  • koordynowanie prac rozliczeniowych związanych z zakupami artykułów spożywczych, weryfikacja oraz kontrola zgodności z zaleceniami oraz jadłospisami,
  • przestrzeganie i stosowanie zasad dobrej praktyki higienicznej i dobrej praktyki produkcyjnej oraz działanie w celu zachowania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.

Wymagania konieczne:

  • minimum pięcioletnie doświadczenie zawodowe na stanowisku szefa kuchni,
  • wykształcenie o kierunku gastronomicznym,
  • ważna badanie epidemiologiczne,
  • znajomość zasad opracowywania receptur oraz rynku produktów żywnościowych,
  • umiejętność zarządzania kosztami w gastronomii,
  • udokumentowana znajomość zasad Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej,
  • samodzielność i umiejętność organizacji pracy własnej oraz zespołu, doświadczenie w zarządzaniu zespołem,
  • zorientowanie na wysoką jakość świadczonych usług,
  • gotowość do pracy w równoważnym czasie pracy, w systemie zmianowym, również w niedziele i święta.

Wymagania pożądane:

  • znajomość obsługi specjalistycznych urządzeń gastronomicznych,
  • ukończenie specjalistycznych kursów w zakresie przygotowywania posiłków.

Mile widziane:

  • znajomość kuchni wegańskiej, śródziemnomorskiej i orientalnej,
  • znajomość obsługi komputera.