Najnowsze oferty pracy

Zobacz więcej ofert pracy

Szef Kuchni

P.T.U. Wika Barbara Bronicka Jaskólska

Karpacz

39 dni temu

Artus Resort składający się z Hotelu Artus oraz Sowiej Doliny (część apartamentowa) poszukuje osoby na stanowisko:

Szef Kuchni
Miejsce pracy: Karpacz
OPIS STANOWISKA:
  • koordynowanie, kierowanie, planowanie i nadzorowanie wszelkich czynności związanych z organizacją pracy kuchni,
  • odpowiedzialność za realizację budżetu działu kuchni, przewidywanie i planowani wydatków związanych z działalnością gastronomiczną hotelu,
  • kontrola produktywności działu kuchni, stanów magazynowych (w tym przeprowadzanie inwentaryzacji) oraz racjonalne gospodarowanie towarem,
  • odpowiedzialność za utrzymanie produkcji i serwisu na najwyższym poziomie,
  • wykonywanie pracy zgodnie z zasadami przyjętymi w Artus Resort,
  • dbanie o wskaźniki ilościowe i jakościowe (FC),
  • przestrzeganie zasad HACCP i BHP,
  • nadzorowanie przygotowywania bufetów: śniadanie oraz obiadokolacja, zapewniając liczbę potrwa i produktów dostosowanych do liczby Gości,
  • przygotowywanie receptur dań z karty i stworzenie instrukcji ich przygotowania,
  • dbanie o estetyczny i atrakcyjny wygląd podawanych potraw,
  • dbaniem o maksymalne i ekonomiczne wykorzystanie powierzonych produktów,
  • tworzenie nowych dań do menu,
  • szkolenie nowo zatrudnionych kucharzy,
  • sporządzanie zamówień oraz odbiór dostaw.
OFERUJEMY:
  • pracę w zdolnym, przyjaznym zespole,
  • stabilne zatrudnienie,
  • atrakcyjne wynagrodzenie
  • możliwość zakwaterowania,
  • możliwość rozwoju zawodowego
WYMAGANIA:
  • minimum 3-letnie doświadczenie w pracy na stanowisku Szefa Kuchni lub Zastępcy Szefa w restauracji lub hotelu,
  • doskonała organizacja pracy własnej oraz kreatywność i innowacyjne podejście do postawionych zadań,
  • umiejętne i efektywne zarządzanie, szkolenie i motywacja zespołu,
  • znajomość przepisów: HACCP oraz bezpieczeństwa i higieny pracy,
  • doskonałe  zorientowanie na realizację wyznaczonych celów,
  • doskonała organizacja pracy własnej oraz kreatywność i innowacyjne podejście do postawionych zadań,
  • ważne badania sanitarno-epidemiologicznych,
  • wysoka kultura osobista, komunikatywność, odpowiedzialność, punktualność.
Podanie danych osobowych w dokumentach aplikacyjnych jest dobrowolne, lecz konieczne do przeprowadzenia procesu rekrutacyjnego. Konsekwencją niepodania danych osobowych jest brak możliwości przeprowadzenia postępowania rekrutacyjnego. Przed wysłaniem CV, prosimy o sprawdzenie, czy aplikacja zawiera klauzulę o następującej treści:
Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu rekrutacji zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)”.
Zgłoszenia bez klauzuli nie będą wykorzystywane do celów rekrutacji i zostaną usunięte.

Przysługuje Pani/Panu prawo do dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania i przenoszenia danych.
Poznaj stanowisko: Szef Kuchni 
Szef kuchni – osoba, która organizuje i nadzoruje pracę podległego mu personelu. Do głównych obowiązków szefa kuchni należy: Organizowanie stanowisk pracy w części produkcyjnej zakładu gastronomicznego zgodnie z zasadami bhp, przeciwpożarowymi, ochrony środowiska oraz systemów zapewnienia jakości zdrowotnej żywności, planowanie i organizowanie pracy podległym pracownikom kuchni, organizowanie przyjęć ...
Praca Szef Kuchni