Dołącz do Biura Rezerw Żywnościowych
Starszy Specjalista
Miejsce pracy: Warszawa
Kogo szukamy
- Szukamy osoby na stanowisko Starszego Specjalisty
- Chcemy zatrudnić trzy osoby na pełen etat.
Jaki jest adres miejsca pracy?
- Miejsce pracy to Centrala ARM, ul. Grzybowska 45, 00-844 Warszawa
Czym będziesz się zajmować? Główne obowiązki.
- Prowadzenie dokumentacji w zakresie utrzymywania, likwidacji i udostępniania rezerw żywnościowych.
- Monitorowanie realizacji umów w zakresie rezerw żywnościowych przy współpracy z przedsiębiorcami.
- Przygotowywanie aneksów do umów cywilnoprawnych w obszarze tworzenia, utrzymywania i likwidacji rezerw żywnościowych.
- Obsługa systemu magazynowego dotyczącego rezerw żywnościowych oraz sporządzanie raportów w tym zakresie.
- Sporządzanie wniosków o wszczęcie postępowania o udzielenie zamówienia publicznego. Uczestniczenie w przetargach związanych z gospodarowaniem rezerwami żywnościowymi.
- Opracowywanie analiz z zakresu utrzymywania rezerw żywnościowych.
- Opiniowanie wewnętrznych i zewnętrznych aktów prawnych.
Sprawdź, czy spełniasz niezbędne wymagania.
- Wykształcenie wyższe magisterskie o kierunku: rolniczym, weterynaria, ekonomiczno-rolniczym, technologia żywności lub pokrewne.
- Minimum 2 letnie doświadczenie zawodowe na stanowisku w branży rolnej lub żywnościowej lub administracji publicznej współpracującej z branżą rolno/żywnościową.
- Znajomość produktów rolno-spożywczych, technologii żywności, rolnictwa, weterynarii oraz obrotu towarowego (prawo wspólnotowe i krajowe).
- Znajomość ustawy o rezerwach strategicznych.
- Zgoda na poddanie się procedurze dopuszczenia do informacji niejawnych lub posiadanie poświadczenia bezpieczeństwa uprawniającego do dostępu do informacji niejawnych.
- Dobra znajomość obsługi komputera.
- Dobra organizacja pracy własnej.
- Komunikatywność i umiejętność pracy zespołowej.
- Punktualność, rzetelność, sumienność, dyspozycyjność.
Twoje dodatkowe atuty, czyli wymagania pożądane:
- Doświadczenie w księgowości.
- Doświadczenie w obrocie towarowym.
- Znajomość języka obcego w stopniu komunikatywnym (Angielski/Niemiecki/Francuski/Rosyjski).
- Umiejętność obsługi programu SAP.
- Umiejętność analizy i właściwej interpretacji przepisów.
- Zrealizowane kursy lub szkolenia z zakresu jakości, przetwórstwa i technologii żywności.
Sprawdź co oferujemy
- Możliwość rozwoju i współpracy z ekspertami.
- Pakiet szkoleń.
- Możliwość refundacji studiów podyplomowych.
- Premie kwartalne do 10%.
- Zniżki na wypoczynek w ośrodkach wypoczynkowych.
- Dofinansowanie do zakupu okularów korekcyjnych.
- Posiłek regeneracyjny w południe.
- Dofinansowanie do wypoczynku pracowników oraz dzieci pracowników.
- Pomoc świąteczną.
- Zapomogi.
- Niskooprocentowanej pożyczki.
Chcę aplikować. Jakie dokumenty mam złożyć? Wymagane dokumenty
- Życiorys (CV).
- Własnoręcznie podpisane oświadczenie kandydata o wyrażeniu / niewyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych.
- Posiadanie poświadczenia bezpieczeństwa uprawniającego do dostępu do informacji niejawnych oznaczonych klauzulą „poufne” lub zgoda na poddanie się procedurze dopuszczenia do informacji niejawnych.