Lista stanowisk - Cukiernik

Polecane oferty - Gastronomia / Catering

  • Cukiernik (M/K)

    STOKSON Spółka Jawna Henryk Stokłosa i Wspólnicy   Piekary Śląskie    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    1 dni
    Zakres obowiązków: Opracowywanie i wdrażanie nowych receptur i wyrobów gotowych, Wykonywanie prób wyrobu gotowego, Modyfikacje istniejących produktów, Współpraca różnymi działami firmy.
  • Piekarz

    Schiever Polska Sp. z o.o.   Ełk    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    1 dni
    Zakres obowiązków: wyrób produktów piekarniczych, odpiek pieczywa, krojenie, pakowanie, metkowanie asortymentu. Oczekujemy: doświadczenia w pracy na stanowisku piekarza, gotowości do pracy fizycznej, zmianowej, zaangażowania w pracę, umiejętności pracy w zespole.

Cukiernik

CHARAKTERYSTYKA ZAWODU

Cukiernik to osoba, która wykonuje czynności związane z wypiekiem ciast i ciastek. Do głównych obowiązków tego pracownika należy: produkcja wszelkiego rodzaju wyrobów cukierniczych, np. ciast, ciastek, lodów oraz ich dekorowanie. A także rozliczanie przyjętych i wydanych surowców, organizowanie własnego stanowiska pracy i stanowisk pracy podległych pracowników.


WYMAGANIA

Osoba na tym stanowisku powinna mieć wykształcenie zawodowe w branży spożywczej, najlepiej kierunkowe - cukiernicze oraz ukończenie kursy bhp i kursy sanitarne. Ważną kwestią jest też doświadczenie w branży spożywczej. Przeciwwskazaniem do wykonywania tego zawodu są alergie i choroby skóry. Praca cukiernika wymaga odporności na wysiłek, stąd potrzebna jest w tym zawodzie dobra kondycja wzrokowo - fizyczna oraz sprawność zmysłu smaku i węchu. Osoba na tym stanowisku powinna cechować się, m.in.: dokładnością, cierpliwością, zmysłem artystycznym, inicjatywnością, wyobraźnią i twórczym myśleniem oraz umiejętnością współdziałania z innymi pracownikami.


WARUNKI PRACY

Praca cukiernika ma charakter zespołowy - współdziała z innymi pracownikami. Czas pracy to około 8 - 9 godzin dziennie i może przebiegać w systemie zmianowym. Cukiernik musi nosić ubranie robocze -czysty biały fartuch, czapkę lub czepek.


MOŻLIWOŚCI ZATRUDNIENIA

Cukiernik może być zatrudniony w zakładach przetwórstwa spożywczego - produkujących wyroby cukiernicze i ciastkarskie. A także u prywatnych właścicieli ciastkarni, cukierni lub w restauracjach, w hotelach, albo sam otworzyć własną cukiernię.


ZAROBKI

Zarobki cukiernika oscylują w przedziale od 1600 zł - 5000 zł. Wysokość gratyfikacji zależy od jego umiejętności cukiernika i prestiżu firmy.

Praca Cukiernik
Lista stanowisk

Najnowsze oferty - Gastronomia / Catering

  • Pracownik / Pracownica Działu Produkcji Cukierniczej

    Schiever Polska Sp. z o.o.   Szczecin    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    4 dni
    Zadania: przygotowywanie wyrobów cukierniczych zgodnie z obowiązującymi recepturami, opracowywanie i testowanie prób nowych produktów, dbanie o jakość, świeżość i estetykę przygotowywanych wyrobów, obsługa pieców cukierniczych oraz pozostałego sprzętu produkcyjnego, utrzymywanie...
  • Cukiernik

    Schiever Polska Sp. z o.o.   Szczecin    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    6 dni
    OFERUJEMY: zatrudnienie na umowę o pracę, stabilną pracę w międzynarodowej firmie o ugruntowanej pozycji na rynku, wdrożenie na stanowisko pracy, premie kwartalne uzależnione od wyników Twojej pracy, prywatną opiekę medyczną (nieograniczony dostęp do lekarzy w 35 specjalizacjach, w tym...
  • Piekarz

    Schiever Polska Sp. z o.o.   Szczecin, bi1 Gumieńce    praca stacjonarna   za 3 dni wygasa
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    6 dni
    Zakres obowiązków: wyrób produktów piekarniczych, odpiek pieczywa. Oczekujemy: zaangażowania w pracę, umiejętności pracy w zespole, doświadczenia w pracy na stanowisku cukiernika/piekarza.
  • Kierownik - Manager Działu Piekarnia / Cukiernia

    Schiever Polska Sp. z o.o.   Rzeszów    praca stacjonarna   za 2 dni wygasa
    kierownik/koordynator / menedżer  umowa o pracę  pełny etat
    7 dni
    Obowiązki: zarządzanie sprzedażą i zapewnienie sprawnego funkcjonowania działu Piekarnia/Cukiernia, zarządzanie produktem, tworzenie i realizacja akcji handlowych, nadzór nad produkcją własną (plany produkcji), nadzór nad zamówieniami towarów, zapewnienie profesjonalnej obsługi...
  • Piekarz

    Schiever Polska Sp. z o.o.   Szczecin, bi1 Gumieńce    praca stacjonarna   za 3 dni wygasa
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    11 dni
    Zadania: Produkcja wyrobów piekarniczych zgodnie z obowiązującymi standardami. Wypiek pieczywa i dbałość o jego jakość. Utrzymanie porządku na stanowisku pracy.
  • Kierownik Marketu Dział Piekarnia / Cukiernia

    Schiever Polska Sp. z o.o.   Rzeszów    praca stacjonarna   za 2 dni wygasa
    kierownik/koordynator / menedżer  umowa o pracę  pełny etat
    12 dni
    Opis stanowiska Zarządzanie sprzedażą i operacjami działu piekarni/cukierni. Kreowanie i realizacja akcji handlowych. Nadzór nad produkcją i zamówieniami. Zapewnienie profesjonalnej obsługi klientów. Kierowanie zespołem i realizowanie celów sprzedażowych.

Najnowsze artykuły

Premia świąteczna – komu przysługuje, podatek

Premia świąteczna – komu przysługuje, podatek

Kto w tym roku dostanie premię świąteczną? Jeśli i Ty zadajesz sobie to pytanie, musisz wiedzieć, że w niektórych przypadkach pracodawca wręcz ma obowiązek wypłacić taki dodatek. Zobacz, czy jesteś w grupie pracowników, którym premia się należy, a także jak się ustala jej wysokość i czy premia świąteczna przepada, jeśli pracownik jest na urlopie lub zwolnieniu.

Grupy zawodowe najbardziej narażone na smog

Grupy zawodowe najbardziej narażone na smog

Najbardziej narażone wdychanie rakotwórczego smogu są osoby codziennie dojeżdżające do pracy, mieszkańcy kilkudziesięciotysięcznych miejscowości i osoby wykonujące w sezonie grzewczym oraz przy ruchliwych drogach pracę w terenie. Główny Inspektorat Pracy wyjaśnia, czy pracodawcy muszą zapewnić pracownikom maski antysmogowe i jak powinni chronić ich przed szkodliwymi czynnikami pracy.

AIDS a praca – czy choroba dyskwalifikuje z rynku pracy?

AIDS a praca – czy choroba dyskwalifikuje z rynku pracy?

W grudniu obchodzimy Światowy Dzień AIDS. To ważne święto, gdyż świadomość tego, czym jest AIDS i jak można zarazić się HIV wciąż jest niska, a osoby z AIDS/HIV nadal doświadczają ostracyzmu, także na rynku pracy. W związku z tym wyjaśniamy, czy osoba z wirusem może wykonywać każdą pracę, czy stanowi zagrożenie dla współpracowników, a także czy chory musi poinformować pracodawcę o AIDS.

Kompetencje zawodowe – dlaczego czasami ukrywamy przed pracodawcą wyższe kwalifikacje? Rozmowa z ekspertem

Kompetencje zawodowe – dlaczego czasami ukrywamy przed pracodawcą wyższe kwalifikacje? Rozmowa z ekspertem

Aż 65% z nas zataja przed pracodawcą część swoich kompetencji. – Z perspektywy pracownika pojawia się naturalna obawa przed ujawnianiem wszystkich swoich umiejętności, szczególnie tych, które wykraczają poza wymagane stanowisko. Może to bowiem oznaczać więcej obowiązków, bez realnych korzyści w zamian – zauważa ekspert rynku pracy z Randstad Polska Mateusz Żydek. Czy to korzystna strategia?

Automotywacja, czyli jak motywować siebie samego

Automotywacja, czyli jak motywować siebie samego

Jak przetrwać w pracy do 16:00, gdy masz już wszystkiego dość, a na zegarze nie ma nawet 9:00? Mobilizowanie samego siebie, szczególne w tzw. Blue Monday, czyli najbardziej depresyjny poniedziałek w roku, może wydawać się wyjątkowo trudne. Jednak zamiast poddawać się ponuremu nastrojowi, proponujemy podejść do zadania metodycznie. Sprawdź, jak wykorzystać mechanizmy automotywacji.

Wigilia w pracy – jak się ubrać?

Wigilia w pracy – jak się ubrać?

Krótkie spotkanie podczas lunchu, półoficjalne wyjście po pracy, wystawna kolacja wigilijna w restauracji... Niezależnie od tego, jak w Twojej firmie obchodzi się święta, pewne jest, że w czasie spotkania obowiązuje pewien dress code. – Wigilia firmowa to nie czas na eksperymenty – zaznacza stylistka Klaudia Budzyńska-Jędrczak. Podpowiadamy, jak się ubrać, by uniknąć modowej wpadki.