Praca.pl Poradniki Lista stanowisk Gastronomia / Catering
Kierownik Lokalu Gastronomicznego

Lista stanowisk - Kierownik Lokalu Gastronomicznego

Polecane oferty - Gastronomia / Catering

  • Rex Concepts BK Poland S.A.
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat   5 500 - 6 000 zł brutto/mies.  rekrutacja online  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    1 dni
    Czym będziesz się zajmować? Prowadzeniem restauracji pod nieobecność Kierownika restauracji, Rekrutacją i szkoleniem nowych pracowników, Układaniem grafików pracy, Tworzeniem Zespołu, który chce i lubi ze sobą pracować, Dbaniem o komfort naszych Gości, Realizacją planu sprzedażowego...
  • Zastępca Kierownika Zaplecza Gastronomicznego

    Warszawianka Centrum Kongresowe Hotel Wellness&SPA   Jachranka    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    2 dni
    Twój zakres obowiązków Nadzór nad utrzymaniem czystości w zapleczach gastronomicznych i kantynie pracowniczej, Dbanie o utrzymanie na odpowiednim poziomie wskaźnika stłuczek, Planowanie pracy personelu zaplecza gastronomicznego, Znajomość procedur pracy w gastronomii w tym przepisów BHP, HACCP.

Kierownik Lokalu Gastronomicznego

CHARAKTERYSTYKA ZAWODU

Kierownik lokalu gastronomicznego jest osobą, której głównym zadaniem jest maksymalizacja zysków, jakie przynosi lokal, a także nadzorowanie i koordynowanie działań zatrudnionych pracowników. Kierownik ma egzekwować od personelu lokalu wypełnianie zasad i procedur wewnętrznych i zewnętrznych – takich jak przepisy BHP i Sanepidu. Osoba zatrudniona na tym stanowisku rozlicza także podległych pracowników za wykonaną pracę, prowadząc jednocześnie system kar i premii. Jako osoba posiadająca największe doświadczenie i wiedzę z zakresu funkcjonowania restauracji lub baru, kierownik prowadzi szkolenia dla nowo zatrudnionych pracowników, a także weryfikuje zgłoszenia aplikacyjne osób, zainteresowanych pracą w zarządzanym przez siebie lokalu. Kierownik lokalu ściśle współpracuje ze swoimi zwierzchnikami, składając raporty z osiąganych przez zarządzaną jednostkę wyników finansowych.


WYMAGANIA

Osoba aplikująca na stanowisko kierownika lokalu gastronomicznego, musi odznaczać się wykształceniem co najmniej średnim, najlepiej gastronomicznym, lub wyższym, związanym z zarządzaniem i marketingiem. Konieczne będą także umiejętności zarządzania kapitałem ludzkim, organizowania pracy własnej i podległego personelu. Kierownik musi być zaznajomiony z obowiązującymi przepisami Sanepidu i BHP, a także zasadami rachunkowości i zarządzania. Potrzebne będą także umiejętności obsługi komputera i urządzeń biurowych, oraz zaangażowanie w wypełnianiu powierzonych obowiązków.


WARUNKI PRACY

Miejscem pracy kierownika jest przestrzeń lokalu gastronomicznego, w którym został zatrudniony. Nadzoruje pracę, wykonywaną przez podległy personel, wielokrotnie także uczestnicząc w standardowych czynnościach, związanych z obsługą klientów i przygotowywaniem posiłków, lub innych produktów, oferowanych przez dany lokal.


MOŻLIWOŚCI ZATRUDNIENIA

Możliwości zatrudnienia stwarzają sieci lokali gastronomicznych, które poszukują osób do zarządzania konkretnymi lokalami, do nich należącymi. Alternatywną drogą jest oczywiście założenie własnej knajpy, lub baru, kiedy to automatycznie stajemy się jego kierownikiem.


ZAROBKI

Zarobki na tym stanowisku rozpoczynają się od kwoty 2000 złotych brutto w przypadku małych fast food'ów, aż do 10000 złotych, w dużych, luksusowych restauracjach.

Praca Kierownik Lokalu Gastronomicznego
Lista stanowisk

Najnowsze oferty - Gastronomia / Catering

  • Kierownik Restauracji – żywienie zbiorowe

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Gorzyczki    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat
    2 dni
    Do Twoich obowiązków będzie należało: Samodzielne prowadzenie restauracji pracowniczej, zgodnie z wytycznymi umowy z klientem; Zarządzanie pracą podległego Zespołu; kontrola czasu pracy, rekrutacja; Nadzór i kierowanie strefą produkcji oraz obsługą Klienta; Kontrola i zarządzanie...
  • Kierownik Restauracji

    City 88 Sp. z o.o.   Poznań    praca stacjonarna   dziś wygasa
    menedżer / kierownik/koordynator  umowa o pracę / kontrakt B2B  pełny etat   8 320 - 10 000 zł / mies. (w zal. od umowy)  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    15 dni
    Zarządzanie podległym zespołem, organizacja i nadzór pracy, motywowanie do efektywnej pracy, Szkolenie pracowników, Współtworzenie i wprowadzanie rozwiązań podnoszących jakość obsługi; Efektywne planowanie pracy w trakcie zmiany, Zapewnienie ciągłości dostaw, Stała współpraca z...

Najnowsze artykuły

Edukator ekologiczny – nowy, przyszłościowy zawód na rynku pracy?

Edukator ekologiczny – nowy, przyszłościowy zawód na rynku pracy?

81% Polaków ocenia swoją postawę ekologiczną „zdecydowanie dobrze” lub „raczej dobrze” – skąd zatem śmieci w lasach, trujący dym spalanych śmieci zimą, góry marnowanej żywności trafiające do śmietników? Nasza wiedza o tym, które działania są korzystne dla planety, a które nie, bywa dużo bardziej ograniczona niż nam się wydaje. W zrozumieniu ekologii na co dzień pomaga edukator ekologiczny.

Opowieść piątoklasistki wzrusza i inspiruje. Zwycięska praca w konkursie „Zawód godny podziwu

Opowieść piątoklasistki wzrusza i inspiruje. Zwycięska praca w konkursie „Zawód godny podziwu"

Strażak, lekarz, pielęgniarka, policjant, pracownik hospicjum, mama i tata – tak dzieci odpowiadały na postawione w naszym konkursie pytanie o zawód godny podziwu. Antosia z 5 piątej klasy opowiedziała nam o prawdziwym supermanie, dzięki któremu jej brat i wielu innych ludzi może rozwijać zainteresowania, cieszyć się życiem czy choćby wychodzić na spacer. Serdecznie zapraszamy do lektury!

Kreatywność a AI. Czy pracownicy branż kreatywnych mogą wkrótce stracić pracę?

Kreatywność a AI. Czy pracownicy branż kreatywnych mogą wkrótce stracić pracę?

Czy inteligentny program ma prawa autorskie? Dlaczego AI może dyskryminować? Czy sztuczna inteligencja wkrótce przejmie kreatywne zawody, wysyłając na bezrobocie programistów, grafików, dziennikarzy, filmowców? – Ludzie wolą sztukę tworzoną przez ludzi. Kiedyś sztuka AI będzie jak sport na dopingu – przewiduje prof. Dariusz Jemielniak, badacz ruchów antynaukowych i sztucznej inteligencji.

Moje i twoje czy nasze? Jak rozmawiać o pieniądzach, by nie zrujnować związku

Moje i twoje czy nasze? Jak rozmawiać o pieniądzach, by nie zrujnować związku

Nieporozumienia na tle finansowym są jedną z najczęstszych przyczyn rozpadu związków w Polsce – tłumaczy socjolog i coach finanansowy Anna D. Nowicka. O konflikt nietrudno, bo dla wielu par temat pieniędzy to tabu. A do ustalenia jest naprawdę wiele, począwszy od wspólnego konta, przez domowy budżet, po wspólny kredyt. Ekspertka radzi, jak rozmawiać o pieniądzach, by nie zepsuć relacji.

Inżynier wiertniczy – praca, wymagania, pensja, obowiązki zawodowe

Inżynier wiertniczy – praca, wymagania, pensja, obowiązki zawodowe

Inżynierowie wiertniczy potrzebni są na platformach wiertniczych, w kopalniach, pracowniach geotermalnych, laboratoriach badawczych czy chociażby w budownictwie. W parze z szerokimi perspektywami pracy idą bardzo wysokie zarobki. Jednocześnie praca w tym zawodzie jest odpowiedzialna i wymagająca. Chciesz podjąć takie wyzwanie? Wyjaśniamy, jak wejść na tę ścieżkę zawodową.

Osoby z niepełnosprawnością na rynku pracy – prawa, obowiązki pracodawcy, czas pracy

Osoby z niepełnosprawnością na rynku pracy – prawa, obowiązki pracodawcy, czas pracy

W UE jest około 101 mln, a w Polsce od 4 do 7 milionów osób z niepełnosprawnością. Teoretycznie cieszą się pełnią praw pracowniczych, jednak czy rynek pracy jest dla nich przyjazny? – Ich sytuacja jest złożona, ale widoczne są pozytywne zmiany, które mogą przyczynić się do większej inkluzji i wykorzystania potencjału tych osób – zauważa prezeska fundacji TAKpełnosprawni Agata Robińska.