NAJNOWSZE OFERTY PRACY - Pracownik Restauracji FastFood

CHARAKTERYSTYKA ZAWODU

Pracownik Restauracji FastFood to osoba zajmująca się pełną obsługą klienta w restauracjach typu FastFood, a także pomaga w przygotowywaniu posiłków w kuchni, dba o czystość sali jadalnej oraz obsługuje kasę fiskalną.


WYMAGANIA

Pracownik Restauracji FastFood musi posiadać książeczkę do celów sanitarno - epidemiologicznych, prawo jazdy kategorii B, dobry stan zdrowia - brak nosicielstwa chorób zakaźnych, znać w stopniu komunikatywnym język angielski oraz mieć ukończone 18 lat. Ważną kwestią jest też umiejętność pracy w zespole, uśmiech i przyjacielski stosunek do klienta, umiejętność przystosowania się do obowiązujących w firmie standardów i procedur, zaangażowanie się w pracę i podejmowanie inicjatywy. Pracownik Restauracji FastFood powinien także cechować się: komunikatywnością, wysoką kulturą osobistą, prezencją, opanowaniem, wyrozumiałością, miłą aparycją, zręcznością manualną oraz zamiłowaniem do porządku.


WARUNKI PRACY

Miejscem pracy jest pomieszczenie zamknięte, tj. kuchnia, sala jadalna oraz jeśli wymaga tego sytuacja, praca w terenie - dostarczenie posiłku do klienta. Jest to praca fizyczna, najczęściej pracują tu osoby młode, tzw. sezonowo. Czas pracy zazwyczaj w systemie zmianowym. Pracownik Restauracji FastFood musi nosić strój służbowy. Zawód ten wiąże się z dużym natężeniem kontaktów z ludźmi, przez co mogą występować sytuacje stresowe. Istnieje możliwość awansu.


MOŻLIWOŚCI ZATRUDNIENIA

Pracownik Restauracji FastFood może być zatrudniony w restauracjach typu FastFood, np.: McDonald's, Burger King, KFC.


ZAROBKI

Wynagrodzenie pracownika restauracji FastFood kształtuje się w okolicach 1,300 zł - 2 tys. zł i wyżej. Pensja składa się z dwóch części: pensja zasadnicza + napiwki.

NAJNOWSZE OFERTY PRACY - Pracownik Restauracji FastFood

zobacz więcej ofert pracy dla Pracownik Restauracji FastFood