Lista stanowisk - Specjalista ds. Cateringu

Polecane oferty - Gastronomia / Catering

  • Kierownik bufetu

    Niro Sp. z o.o. Sprawdzona firma   Wrocław, Witaminka Bistro przy ul. Wyścigowej    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    1 dni
    Szukamy Kierownika bufetu z głową pełną pomysłów, odpowiedzialnego i zaangażowanego w powierzone zadania. Do naszego zespołu poszukujemy osoby kreatywnej i odpowiedzialnej do prowadzenia bufetu, która chce współtworzyć przestrzeń pełną dobrej atmosfery i pysznego smaku. Zakres...
  • Quality Specialist

    ManpowerGroup   Nowa Sól    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat
    2 dni
    Zakres obowiązków: Tworzenie i aktualizacja procedur oraz instrukcji dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności (HACCP, GMP) Wsparcie w projekcie rozbudowy zakładu produkcyjnego, w tym współpraca z zespołem projektowym i opiniowanie w kontekście nowych uruchomień; Współpraca z...

Specjalista ds. Cateringu

CHARAKTERYSTYKA ZAWODU

 

Specjalista ds. cateringu jest interdyscyplinarnym stanowiskiem łączącym w sobie umiejętności z dziedziny gastronomii, sprzedaży i obsługi klienta. Od pracownika wymaga się przygotowania i tworzenia propozycji cateringowych, negocjowania warunków i realizacji procesu sprzedażowego. Od strony gastronomicznej powinien on potrafić skonstruować i skalkulować oferty.

Niejednokrotnie do jego obowiązków należy dopilnowanie zespołu odpowiedzialnego za przygotowanie zamówienia, przygotowanie imprez oraz nadzór nad ich przebiegiem, w tym sprawna współpraca z hotelami czy organizatorami wydarzeń. Na jego barkach spoczywa odpowiedzialność za wysoki standard obsługi i satysfakcję klienta.


WYMAGANIA

 

Mile widziane jest posiadanie średniego lub wyższego wykształcenia kierunkowego w ramach szkoły lub kierunku studiów o profilu gastronomicznym, hotelarskim itd. Jednak dla pracodawców liczą się przede wszystkim dotychczasowe doświadczenie zawodowe kandydatów i umiejętności zdobyte przez nich w pracy na stanowiskach o zbliżonym zakresie pełnionych obowiązków. Cenione są wysoko rozwinięte zdolności interpersonalne i komunikacyjne, umiejętności budowania relacji z klientami oraz zarządzania nimi i zorientowanie na wysoki standard obsługi.


WARUNKI PRACY

 

Warunki pracy mogą być zróżnicowane, co wynika stricte ze specyfiki zawodu. Jest tu miejsce zarówno na pracę biurową, jak i wyjazdy do klienta oraz koordynację wydarzeń w miejscach odbywania się obsługiwanych wydarzeń.


MOŻLIWOŚCI ZATRUDNIENIA

 

Specjalista ds. cateringu zatrudnienia może szukać w restauracjach, hotelach oraz firmach eventowych oferujących usługi cateringowe czy organizujących różnego rodzaju wydarzenia, jak konferencje, spotkania, bankiety biznesowe, ale także prywatne przyjęcia, wesela, komunie i inne imprezy okolicznościowe.


ZAROBKI

 

Wynagrodzenie osoby na tym stanowisku powiązane będzie najczęściej bezpośrednio z efektami pracy. Różnić się będzie w zależności od wielkości i renomy firmy, miejsca wykonywania pracy, ale przede wszystkim zakresu odpowiedzialności i ilości realizowanych zadań. Widełki finansowe zaczynać się będą od ok. 2000 zł na początku, mogą być jednak dużo wyższe zależnie od efektów, wielkości pozyskiwanych transakcji i stopnia złożoności realizowanych projektów.

Praca Specjalista ds. Cateringu
Lista stanowisk

Najnowsze oferty - Gastronomia / Catering

  • Przedstawiciel Handlowy ds. HoReCa

    Spółdzielnia Obrotu Towarowego Przemysłu Mleczarskiego   Pruszcz Gdański, teren województwa pomorskiego    praca mobilna
    specjalista junior / mid / senior / ekspert  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    2 dni
    obsługa klientów w kanale HoReCa (hotele i restauracje) teren woj. pomorskiego, pozyskiwanie nowych klientów, budowanie relacji biznesowych, dbanie o poprawny wizerunek firmy, monitorowanie rynku gastronomicznego na podległym terenie, monitoring, analiza i raportowanie wyników sprzedaży.
  • Kontroler Jakości Dostaw

    Auchan Polska Sp. z o.o.   Grójec    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat
    3 dni
    Twoja praca będzie polegała na: fizycznej kontroli zgodności jakości produktów świeżych z normami handlowymi; współpracy z dostawcami, działem zamówień, transportu, i operatorem logistycznym, itd.; ocenie prawidłowości znakowania produktów; prowadzeniu statystyk jakości, raportowaniu...
  • Specjalista Kontroli Jakości

    MAKRO Cash and Carry Polska S.A.   Łódź, ul. Kasprzaka 8    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat
    6 dni
    Opis stanowiska: Poszukujemy zorientowanego na szczegóły i analitycznego Specjalisty ds. Kontroli Jakości, który dołączy do naszego zespołu w Łodzi. Jako kluczowy członek naszego działu zapewnienia jakości, będą Państwo odgrywać kluczową rolę w zapewnianiu najwyższych standardów...
  • Specjalista Kontroli Jakości

    MAKRO Cash and Carry Polska S.A.   Lublin, ul. Chemiczna    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat
    6 dni
    Twój zakres obowiązków: Przeprowadzanie dokładnych kontroli jakości produktów przygotowanych do wysyłki do klientów; Opracowywanie i wdrażanie procedur i standardów kontroli jakości; Identyfikowanie i zgłaszanie nieprawidłowości związanych z przygotowaniem i wysyłką produktów;...
  • Kierownik Bufetu / Manager Gastronomii

    Niro Sp. z o.o. Sprawdzona firma   Wrocław, Witaminka Bistro przy ul. Wyścigowej    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    6 dni
    Pełna organizacja i nadzór nad prawidłowym funkcjonowaniem bufetu; Bezpośrednia obsługa klientów oraz tworzenie i realizacja ofert cateringowych; Zarządzanie finansami: rozliczanie utargów, prowadzenie dokumentacji kasowej i sporządzanie raportów; Zarządzanie zaopatrzeniem: składanie...
  • Kucharz garmażeryjny / cateringowy

    EPI Sp. z o.o. Sp. k.   Bielany Wrocławskie    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat / część etatu  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    6 dni
    Obowiązki: Dbanie o najwyższą jakość, smak i estetykę sporządzanych potraw; Staranne przygotowywanie surowców, półproduktów i wyrobów gotowych; Przygotowywanie potraw zgodnie z ustalonymi standardami, dania mięsne i jarskie (gołabki, fasolka, pulpety, bigos itp.) Utrzymanie porządku...
  • Kucharz Garmażeryjny

    EPI Sp. z o.o. Sp. k.   Bielany Wrocławskie    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat / część etatu  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    11 dni
    Opis stanowiska przygotowywanie potraw zgodnie z ustalonymi recepturami, w tym dań mięsnych i wegetariańskich, obróbka surowców oraz komponowanie półproduktów, dbanie o estetykę oraz powtarzalność serwowanych wyrobów, utrzymanie porządku na stanowisku oraz przestrzeganie zasad higieny,...
  • Specjalista ds. kontroli jakości

    Praca.pl   Drwalew    praca stacjonarna   dziś wygasa
    specjalista junior / mid / senior  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj bez CV
    15 dni
    Zakres Zadań: Kontrola jakości towarów zgodnie z wymogami odbiorców (sieci handlowe, eksport). Sporządzanie raportów, analizowanie niezgodności i reklamacji. Wsparcie w tworzeniu i aktualizacji procedur oraz specyfikacji jakościowych. Szkolenia dla pracowników magazynowych z zakresu...

Najnowsze artykuły

Premia świąteczna – komu przysługuje, podatek

Premia świąteczna – komu przysługuje, podatek

Kto w tym roku dostanie premię świąteczną? Jeśli i Ty zadajesz sobie to pytanie, musisz wiedzieć, że w niektórych przypadkach pracodawca wręcz ma obowiązek wypłacić taki dodatek. Zobacz, czy jesteś w grupie pracowników, którym premia się należy, a także jak się ustala jej wysokość i czy premia świąteczna przepada, jeśli pracownik jest na urlopie lub zwolnieniu.

Grupy zawodowe najbardziej narażone na smog

Grupy zawodowe najbardziej narażone na smog

Najbardziej narażone wdychanie rakotwórczego smogu są osoby codziennie dojeżdżające do pracy, mieszkańcy kilkudziesięciotysięcznych miejscowości i osoby wykonujące w sezonie grzewczym oraz przy ruchliwych drogach pracę w terenie. Główny Inspektorat Pracy wyjaśnia, czy pracodawcy muszą zapewnić pracownikom maski antysmogowe i jak powinni chronić ich przed szkodliwymi czynnikami pracy.

AIDS a praca – czy choroba dyskwalifikuje z rynku pracy?

AIDS a praca – czy choroba dyskwalifikuje z rynku pracy?

W grudniu obchodzimy Światowy Dzień AIDS. To ważne święto, gdyż świadomość tego, czym jest AIDS i jak można zarazić się HIV wciąż jest niska, a osoby z AIDS/HIV nadal doświadczają ostracyzmu, także na rynku pracy. W związku z tym wyjaśniamy, czy osoba z wirusem może wykonywać każdą pracę, czy stanowi zagrożenie dla współpracowników, a także czy chory musi poinformować pracodawcę o AIDS.

Kompetencje zawodowe – dlaczego czasami ukrywamy przed pracodawcą wyższe kwalifikacje? Rozmowa z ekspertem

Kompetencje zawodowe – dlaczego czasami ukrywamy przed pracodawcą wyższe kwalifikacje? Rozmowa z ekspertem

Aż 65% z nas zataja przed pracodawcą część swoich kompetencji. – Z perspektywy pracownika pojawia się naturalna obawa przed ujawnianiem wszystkich swoich umiejętności, szczególnie tych, które wykraczają poza wymagane stanowisko. Może to bowiem oznaczać więcej obowiązków, bez realnych korzyści w zamian – zauważa ekspert rynku pracy z Randstad Polska Mateusz Żydek. Czy to korzystna strategia?

Automotywacja, czyli jak motywować siebie samego

Automotywacja, czyli jak motywować siebie samego

Jak przetrwać w pracy do 16:00, gdy masz już wszystkiego dość, a na zegarze nie ma nawet 9:00? Mobilizowanie samego siebie, szczególne w tzw. Blue Monday, czyli najbardziej depresyjny poniedziałek w roku, może wydawać się wyjątkowo trudne. Jednak zamiast poddawać się ponuremu nastrojowi, proponujemy podejść do zadania metodycznie. Sprawdź, jak wykorzystać mechanizmy automotywacji.

Wigilia w pracy – jak się ubrać?

Wigilia w pracy – jak się ubrać?

Krótkie spotkanie podczas lunchu, półoficjalne wyjście po pracy, wystawna kolacja wigilijna w restauracji... Niezależnie od tego, jak w Twojej firmie obchodzi się święta, pewne jest, że w czasie spotkania obowiązuje pewien dress code. – Wigilia firmowa to nie czas na eksperymenty – zaznacza stylistka Klaudia Budzyńska-Jędrczak. Podpowiadamy, jak się ubrać, by uniknąć modowej wpadki.