Praca.pl Poradniki Lista stanowisk
Gastronomia / Catering

Lista stanowisk - Gastronomia / Catering

Polecane oferty - Gastronomia / Catering

  • Specjalista ds. analiz technologicznych

    Sokołów S.A.   Sokołów Podlaski    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    1 godz.
    Osoba zatrudniona na w/w stanowisku będzie odpowiedzialna za: Przygotowywanie raportów z realizacji planów produkcji Dywizji Wieprzowej i Wołowej; Przygotowywanie analiz rozliczenia technologicznego uzysków na uboju i rozbiorze Dywizji Wieprzowej i Wołowej; Przygotowywanie analiz...
  • Kierownik Zmiany

    Rex Concepts PLK Poland S.A.   Szczecin, ul. Andrzeja Struga 42    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę / zlecenie   4 800 - 5 400 zł brutto/mies.  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    2 godz.
    Czym będziesz się zajmować? Prowadzeniem zmian zgodnie z obowiązującymi standardami jakości i obsługi Klienta, Kierowaniem pracy Zespołu - będziesz odpowiedzialny za rozwój i motywację pracowników oraz za zapewnienie wyjątkowej atmosfery pracy, Dbaniem o dostępność wszystkich...

Gastronomia / Catering

Kierownik Zmiany

Kierownik zmiany, jak sugeruje sama nazwa stanowiska, jest osobą odpowiedzialną za nadzorowanie i koordynowanie prac podległego personelu w czasie zmiany. Osoba obsadzona na tym stanowisku wyznacza harmonogram zadań przeznaczonych do realizacji w czasie zmiany dla poszczególnych stanowisk pracy i weryfikuje ich poprawne realizowanie. Kierownik zmiany na bieżąco kontroluje wykonywanie harmonogramu oraz wykorzystanie produktów i s...

Czytaj więcej

Klasyfikator Żywności

Klasyfikator żywności, jak sugeruje sama nazwa stanowiska zajmuje się analizą i oceną surowców pochodzenia roślinnego i zwierzęcego pod kątem ich zdatności do spożycia lub przetwórstwa spożywczego. W praktyce oznacza to ocenę organoleptyczną, ważenie, lub technologiczne badanie surowców. Do obowiązków osoby obsadzonej na tym stanowisku należy także zabezpieczenie miejsca przechowywania surowców przed niszcz...

Czytaj więcej

Kucharz

Kucharz to osoba, która przyrządza różnego rodzaju potrawy, dania, przekąski, a nawet ciasta i desery. Często bywa tak, że to nie lokal, ale konkretny kucharz przyciąga klientów. Profesjonalny kucharz to znakomity rzemieślnik, ale także prawdziwy artysta, który potrafi zrobić dzieło kulinarne. Kucharz pracujący na stanowisku szefa kuchni kieruje zespołem ludzi pracujących w kuchni. Jego zadaniem jest zapewnienie ...

Czytaj więcej

Manager Restauracji

Manager restauracji to osoba, która zajmuje się zarządzaniem restauracji oraz personelem. Ponadto do jego głównych obowiązków należy: dbanie o miłą atmosferę, wystrój, klimat i estetykę restauracji, organizowanie wszelkiego rodzaju przyjęć: bankietów, koncertów, programów artystycznych, spotkań kulturalnych oraz imprez okolicznościowych, prowadzenie spraw finansowych.W...

Czytaj więcej

Piekarz

Piekarz jest to pracownik, który wytwarza różnego rodzaju pieczywo: chleb, bułki, rogale, itp. Głównym zadaniem tego pracownika jest: wyprodukowanie pieczywa z mąki, wody i drożdży z dodatkiem soli i mikrododatków - zgodnie z recepturą. Poza tym piekarz obsługuje i czyści maszyny, urządzenia, piece oraz aparatury kontrolno- pomiarowe. WYMAGANIA Piekarz powinien mie...

Czytaj więcej

Pomoc Kuchenna

Pomoc Kuchenna jest to osoba, która pomaga kucharzowi w kuchni przygotować posiłki oraz zmywa naczynia i sprząta. WYMAGANIA Pomoc Kuchenna powinna mieć wykształcenie gastronomiczne (zawodowe, policealne) i aktualną książeczkę zdrowia oraz odbyty staż pracy w zawodzie, czyli doświadczenie. Pracownik ten powinien cechować się: podzielnością uwagi, dokładnością, samodzielnością, umiejętno...

Czytaj więcej

Pracownik Przetwórstwa Rybnego

Pracownik przetwórstwa rybnego, zwykle utożsamiany z fileciarzem ryb, jest osobą zaangażowaną w proces przetwarzania ryb świeżych w dużym zakładzie przetwórstwa rybnego. Jego praca polega zwykle na filetowaniu ryb świeżych ręcznie i z wykorzystaniem narzędzi manualnych i mechanicznych. Pracownik przetwórstwa rybnego może być także zatrudniony przy wytwarzaniu wszelkiego rodzaju przetworów rybnych - past, paprykarzy...

Czytaj więcej

Pracownik restauracji

Pracownik restauracji zajmuje się kompleksową obsługą klientów w lokalu. Przyjmuje zamówienia, obsługuje kasę fiskalną, pomaga w przygotowywaniu posiłków, pracuje na zmywaku oraz dba o czystość w każdym pomieszczeniu. WYMAGANIA Pracę na takim stanowisku podejmują przede wszystkim ludzie młodzi, często studenci i uczniowie. Warunkiem jest ukończenie 18 lat, posiadanie aktualnej książeczki sani...

Czytaj więcej

Najnowsze oferty - Gastronomia / Catering

  • Kierownik Restauracji

    City 88 Sp. z o.o.   Poznań    praca stacjonarna
    menedżer / kierownik/koordynator  umowa o pracę / kontrakt B2B  pełny etat   8 320 - 10 000 zł / mies. (w zal. od umowy)  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    12 godz.
    Zarządzanie podległym zespołem, organizacja i nadzór pracy, motywowanie do efektywnej pracy, Szkolenie pracowników, Współtworzenie i wprowadzanie rozwiązań podnoszących jakość obsługi; Efektywne planowanie pracy w trakcie zmiany, Zapewnienie ciągłości dostaw, Stała współpraca z...
  • Rex Concepts BK Poland S.A.
    kierownik/koordynator  umowa zlecenie  pełny etat   4 600 - 5 200 zł brutto/mies.  rekrutacja online  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    19 godz.
    Czym będziesz się zajmować? Prowadzeniem zmian zgodnie z obowiązującymi standardami jakości i obsługi Klienta, Kierowaniem pracy Zespołu - będziesz odpowiedzialny za rozwój i motywację pracowników oraz za zapewnienie wyjątkowej atmosfery pracy, Dbaniem o dostępność wszystkich...
  • Specjalista ds. jakości i bezpieczeństwa żywności

    NTFY Jeżak Rabiej S.K.A.   Ożarów Mazowiecki    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę  pełny etat
    19 godz.
    Obowiązki i odpowiedzialności: Kontrola jakości surowców, półproduktów i wyrobów gotowych, nadzór nad jakością produktu na wszystkich etapach procesu; Przeprowadzanie szkoleń pracowników z zakresu GHP, GMP, HACCP; Przeprowadzanie audytów wewnętrznych i zewnętrznych zgodnie z...
  • Pracownik Kuchni ds. HoReCa (pomoc kuchenna)

    Selgros Cash&Carry   Piaseczno, k. Warszawy    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    20 godz.
    Do Twoich zadań będą należeć m.in.: dbanie o higienę, czystość i utrzymanie porządku w kuchni, zmywanie naczyń, organizacja zaopatrzenia w produkty i inne środki niezbędne do przygotowania posiłków.
  • Kucharz

    Selgros Cash&Carry   Piaseczno, k. Warszawy    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    20 godz.
    Do Twoich zadań będą należeć m.in.: praca w otwartej kuchni na terenie hali sprzedaży, organizacja pracy w kuchni, kreowanie sezonowych kart menu, spotkania z gośćmi punktu gastronomicznego, przygotowywanie zamówień i odbiór towarów.
  • Rex Concepts BK Poland S.A.
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat   5 500 - 6 000 zł brutto/mies.  rekrutacja online  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    21 godz.
    Czym będziesz się zajmować? Prowadzeniem restauracji pod nieobecność Kierownika restauracji, Rekrutacją i szkoleniem nowych pracowników, Układaniem grafików pracy, Tworzeniem Zespołu, który chce i lubi ze sobą pracować, Dbaniem o komfort naszych Gości, Realizacją planu sprzedażowego...
  • Kelner / Kelnerka

    Mercure & Ibis Gdańsk Stare Miasto   Gdańsk    praca stacjonarna
    specjalista (mid)  umowa o pracę
    22 godz.
    TWOJA MISJA Obsługa gości hotelowych w restauracji; Obsługa klientów hotelu w ramach funkcjonującego systemu wynajmowanych sal konferencyjnych; Oferowanie naszym gościom najwyższej jakości obsługi kelnerskiej i cateringowej; NASZE OCZEKIWANIA Osoby gościnnej i miłej, pełnej optymizmu w...
  • Kucharz a'la carte

    Restauracje Sowa Bydgoszcz   Bydgoszcz    praca stacjonarna
    specjalista (mid) / pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat
    22 godz.
    Twoim podstawowym zadaniem będzie przygotowywanie różnorodnych potraw przy użyciu narzędzi i maszyn gastronomicznych. Niezbędne do tego będzie pobieranie produktów z magazynu oraz zabezpieczenie ich przed zepsuciem. Twoje pomysły i propozycje będą miały szansę na stałe zagościć w...

Najnowsze artykuły

Ubytek słuchu – które grupy zawodowe są najbardziej narażone?

Ubytek słuchu – które grupy zawodowe są najbardziej narażone?

25 kwietnia wypada Międzynarodowy Dzień Świadomości Zagrożenia Hałasem, święto zainicjowane przez Ligę Niedosłyszących po to, by zwrócić uwagę na towarzyszący nam w życiu codziennym hałas i jego wpływ na zdrowie. Na pogorszenie się słuchu szczególnie narażeni są ci, którzy doświadczają hałasu w pracy. Wyjaśniamy, jakie są dopuszczalne normy hałasu oraz jak się przed nim skutecznie chronić.

Moje i twoje czy nasze? Jak rozmawiać o pieniądzach, by nie zrujnować związku

Moje i twoje czy nasze? Jak rozmawiać o pieniądzach, by nie zrujnować związku

Nieporozumienia na tle finansowym są jedną z najczęstszych przyczyn rozpadu związków w Polsce – tłumaczy socjolog i coach finanansowy Anna D. Nowicka. O konflikt nietrudno, bo dla wielu par temat pieniędzy to tabu. A do ustalenia jest naprawdę wiele, począwszy od wspólnego konta, przez domowy budżet, po wspólny kredyt. Ekspertka radzi, jak rozmawiać o pieniądzach, by nie zepsuć relacji.

Opowieść piątoklasistki wzrusza i inspiruje. Zwycięska praca w konkursie „Zawód godny podziwu

Opowieść piątoklasistki wzrusza i inspiruje. Zwycięska praca w konkursie „Zawód godny podziwu"

Strażak, lekarz, pielęgniarka, policjant, pracownik hospicjum, mama i tata – tak dzieci odpowiadały na postawione w naszym konkursie pytanie o zawód godny podziwu. Antosia z 5 piątej klasy opowiedziała nam o prawdziwym supermanie, dzięki któremu jej brat i wielu innych ludzi może rozwijać zainteresowania, cieszyć się życiem czy choćby wychodzić na spacer. Serdecznie zapraszamy do lektury!

Kreatywność a AI. Czy pracownicy branż kreatywnych mogą wkrótce stracić pracę?

Kreatywność a AI. Czy pracownicy branż kreatywnych mogą wkrótce stracić pracę?

Czy inteligentny program ma prawa autorskie? Dlaczego AI może dyskryminować? Czy sztuczna inteligencja wkrótce przejmie kreatywne zawody, wysyłając na bezrobocie programistów, grafików, dziennikarzy, filmowców? – Ludzie wolą sztukę tworzoną przez ludzi. Kiedyś sztuka AI będzie jak sport na dopingu – przewiduje prof. Dariusz Jemielniak, badacz ruchów antynaukowych i sztucznej inteligencji.

Edukator ekologiczny – nowy, przyszłościowy zawód na rynku pracy?

Edukator ekologiczny – nowy, przyszłościowy zawód na rynku pracy?

81% Polaków ocenia swoją postawę ekologiczną „zdecydowanie dobrze” lub „raczej dobrze” – skąd zatem śmieci w lasach, trujący dym spalanych śmieci zimą, góry marnowanej żywności trafiające do śmietników? Nasza wiedza o tym, które działania są korzystne dla planety, a które nie, bywa dużo bardziej ograniczona niż nam się wydaje. W zrozumieniu ekologii na co dzień pomaga edukator ekologiczny.

Inżynier wiertniczy – praca, wymagania, pensja, obowiązki zawodowe

Inżynier wiertniczy – praca, wymagania, pensja, obowiązki zawodowe

Inżynierowie wiertniczy potrzebni są na platformach wiertniczych, w kopalniach, pracowniach geotermalnych, laboratoriach badawczych czy chociażby w budownictwie. W parze z szerokimi perspektywami pracy idą bardzo wysokie zarobki. Jednocześnie praca w tym zawodzie jest odpowiedzialna i wymagająca. Chciesz podjąć takie wyzwanie? Wyjaśniamy, jak wejść na tę ścieżkę zawodową.