NAJNOWSZE OFERTY PRACY - Manager Restauracji

CHARAKTERYSTYKA ZAWODU

Manager restauracji to osoba, która zajmuje się zarządzaniem restauracji oraz personelem. Ponadto do jego głównych obowiązków należy: dbanie o miłą atmosferę, wystrój, klimat i estetykę restauracji, organizowanie wszelkiego rodzaju przyjęć: bankietów, koncertów, programów artystycznych, spotkań kulturalnych oraz imprez okolicznościowych, prowadzenie spraw finansowych.


WYMAGANIA

Manager restauracji powinien posiadać wykształcenie wyższe ekonomiczne lub związane z hotelarstwem i turystyką. Dużym atutem jest także dyplom z zarządzania. Poza tym osoba na tym stanowisku powinna charakteryzować się: umiejętnością planowania, motywowania, oceniania pracy podległego personelu, dobrą znajomością j. angielskiego oraz zasadami savoir-vivru, umiejętnością obsługi komputera. Manager restauracji pracuje w mniejszym lub większym zespole.


WARUNKI PRACY

Miejscem pracy managera restauracji jest restauracja, klub, hotel, pub. Pracuje on w pomieszczeniu zamkniętym, jak również w plenerze. Manager nie ma stałych godzin pracy, często zdarza się, że praca wypada w niedziele i święta, zwłaszcza w sezonie letnim, kiedy częściej są organizowanie imprezy okolicznościowe.


MOŻLIWOŚCI ZATRUDNIENIA

Manager restauracji może szukać zatrudnienia w różnego typu restauracjach, hotelach, klubach, wszędzie tam, gdzie potrzebna jest wiedza z zarządzania i hotelarstwa.


ZAROBKI

Zarobki managera restauracji uzależnione są od doświadczenia, regionu kraju, pozycji restauracji na rynku i wynoszą od 3000 zł w górę.

NAJNOWSZE OFERTY PRACY - Manager Restauracji

zobacz więcej ofert pracy dla Manager Restauracji