Praca.pl Poradniki Lista stanowisk
Gastronomia / Catering

Lista stanowisk - Gastronomia / Catering

Polecane oferty - Gastronomia / Catering

  • Pracownik obsługi śniadań (K/M)

    ibis budget Wrocław stadion   Wrocław    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie
    1 godz.
    Twoja misja Będziesz odpowiedzialny/-a za przygotowanie śniadań, obsługę gości oraz czynności porządkowe, a także zapewnienie wyśmienitej atmosfery i dbałość o każdy szczegół obsługi. Hotel pracuje 24/7, więc może się zdarzyć, że będziemy Cię potrzebować w weekendy/święta....
  • Kierownik Gastronomii

    Warszawianka Centrum Kongresowe Hotel Wellness&SPA   Jachranka    praca stacjonarna
    kierownik/koordynator  umowa o pracę  pełny etat  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    2 godz.
    Zakres obowiązków: Zarządzanie zespołem serwisu gastronomicznego w Dziale Gastronomii, Utrzymywanie najwyższej jakości obsługi Gościa i dbanie o pozytywny wizerunek Hotelu, Nadzór nad przestrzeganiem standardów i procedur obowiązujących w Hotelu, Budowanie zawsze pozytywnych relacji z...

Gastronomia / Catering

Kierownik Zmiany

Kierownik zmiany, jak sugeruje sama nazwa stanowiska, jest osobą odpowiedzialną za nadzorowanie i koordynowanie prac podległego personelu w czasie zmiany. Osoba obsadzona na tym stanowisku wyznacza harmonogram zadań przeznaczonych do realizacji w czasie zmiany dla poszczególnych stanowisk pracy i weryfikuje ich poprawne realizowanie. Kierownik zmiany na bieżąco kontroluje wykonywanie harmonogramu oraz wykorzystanie produktów i s...

Czytaj więcej

Klasyfikator Żywności

Klasyfikator żywności, jak sugeruje sama nazwa stanowiska zajmuje się analizą i oceną surowców pochodzenia roślinnego i zwierzęcego pod kątem ich zdatności do spożycia lub przetwórstwa spożywczego. W praktyce oznacza to ocenę organoleptyczną, ważenie, lub technologiczne badanie surowców. Do obowiązków osoby obsadzonej na tym stanowisku należy także zabezpieczenie miejsca przechowywania surowców przed niszcz...

Czytaj więcej

Kucharz

Kucharz to osoba, która przyrządza różnego rodzaju potrawy, dania, przekąski, a nawet ciasta i desery. Często bywa tak, że to nie lokal, ale konkretny kucharz przyciąga klientów. Profesjonalny kucharz to znakomity rzemieślnik, ale także prawdziwy artysta, który potrafi zrobić dzieło kulinarne. Kucharz pracujący na stanowisku szefa kuchni kieruje zespołem ludzi pracujących w kuchni. Jego zadaniem jest zapewnienie ...

Czytaj więcej

Manager Restauracji

Manager restauracji to osoba, która zajmuje się zarządzaniem restauracji oraz personelem. Ponadto do jego głównych obowiązków należy: dbanie o miłą atmosferę, wystrój, klimat i estetykę restauracji, organizowanie wszelkiego rodzaju przyjęć: bankietów, koncertów, programów artystycznych, spotkań kulturalnych oraz imprez okolicznościowych, prowadzenie spraw finansowych.W...

Czytaj więcej

Piekarz

Piekarz jest to pracownik, który wytwarza różnego rodzaju pieczywo: chleb, bułki, rogale, itp. Głównym zadaniem tego pracownika jest: wyprodukowanie pieczywa z mąki, wody i drożdży z dodatkiem soli i mikrododatków - zgodnie z recepturą. Poza tym piekarz obsługuje i czyści maszyny, urządzenia, piece oraz aparatury kontrolno- pomiarowe. WYMAGANIA Piekarz powinien mie...

Czytaj więcej

Pomoc Kuchenna

Pomoc Kuchenna jest to osoba, która pomaga kucharzowi w kuchni przygotować posiłki oraz zmywa naczynia i sprząta. WYMAGANIA Pomoc Kuchenna powinna mieć wykształcenie gastronomiczne (zawodowe, policealne) i aktualną książeczkę zdrowia oraz odbyty staż pracy w zawodzie, czyli doświadczenie. Pracownik ten powinien cechować się: podzielnością uwagi, dokładnością, samodzielnością, umiejętno...

Czytaj więcej

Pracownik Przetwórstwa Rybnego

Pracownik przetwórstwa rybnego, zwykle utożsamiany z fileciarzem ryb, jest osobą zaangażowaną w proces przetwarzania ryb świeżych w dużym zakładzie przetwórstwa rybnego. Jego praca polega zwykle na filetowaniu ryb świeżych ręcznie i z wykorzystaniem narzędzi manualnych i mechanicznych. Pracownik przetwórstwa rybnego może być także zatrudniony przy wytwarzaniu wszelkiego rodzaju przetworów rybnych - past, paprykarzy...

Czytaj więcej

Pracownik restauracji

Pracownik restauracji zajmuje się kompleksową obsługą klientów w lokalu. Przyjmuje zamówienia, obsługuje kasę fiskalną, pomaga w przygotowywaniu posiłków, pracuje na zmywaku oraz dba o czystość w każdym pomieszczeniu. WYMAGANIA Pracę na takim stanowisku podejmują przede wszystkim ludzie młodzi, często studenci i uczniowie. Warunkiem jest ukończenie 18 lat, posiadanie aktualnej książeczki sani...

Czytaj więcej

Najnowsze oferty - Gastronomia / Catering

  • Pomoc Kuchenna

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Bieruń    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie / o pracę  pełny etat
    20 godz.
    Twoje zadania: Przygotowywanie kanapek, surówek, deserów, sosów itp. Zmywanie naczyń, Dbanie o porządek w miejscu pracy, Pomoc w kuchni. Oczekujemy: Zaświadczenie z badań sanitarno-epidemiologicznych, Chęci do podjęcia pracy na stałe, Dokładności i sumienności, Mile widziane...
  • Kucharz (K/M)

    Novotel i ibis Kraków Centrum   Kraków    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie
    20 godz.
    Twoja misja W swojej pracy połączysz zaangażowanie, umiejętność współpracy oraz swoje doświadczenie, aby goście mogli cieszyć się znakomitymi smakami, które dodadzą ich pobytowi kulinarnych wrażeń!
  • Kucharz Śniadaniowy

    Novotel i ibis Kraków Centrum   Kraków    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie
    20 godz.
    MISJA Będziesz dbał/a o przygotowanie bufetu śniadaniowego dla gości, w oparciu o zbilansowaną dietę, w myśl zasady zero waste cooking. Zadbasz o to, by rodziny, goście biznesowi, grupy turystyczne i uczestnicy konferencji mogli poznawać smaki z całego świata, delektując się kubkiem porannej kawy.
  • Kucharz / Kucharka

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Zakroczym    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę / zlecenie  pełny etat
    21 godz.
    Zadania: Udział w produkcji i przygotowaniu potraw; Prace porządkowe; Przestrzeganie zasad HACCP; Oczekujemy: Dyspozycyjności i zaangażowania w powierzone obowiązki; Aktualnego orzeczenia do celów sanitarno – epidemiologicznych; Chęci do podjęcia pracy na stałe;
  • Kucharz (K/M)

    Mercure i Ibis Gdańsk Stare Miasto   Gdańsk    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    22 godz.
    TWOJA MISJA W swojej pracy dołożysz wszelkich starań, chęci, zaangażowania, jak i dotychczasowego doświadczenia, zdobytej wiedzy, kreatywości i przede wszystkim pasji, aby goście mogli cieszyć się smakami doskonałej kuchni. Dzięki Twojej inicjatywie poszerzymy i udoskonalimy naszą...
  • Kucharz / Kucharka

    Dussmann Polska Sp.z o.o.   Łyszkowice    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa zlecenie / na zastępstwo  pełny etat
    24 godz.
    Zadania: Przygotowywanie dań zgodnie z założeniami menu; Dbałości o jakość, smak i ekspozycję serwowanych dań; Dbałości o porządek; Oczekujemy: Mile widziane doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku w gastronomii; Wymagana zaświadczenie sanitarno -epidemiologiczne;
  • Piekarz / Cukiernik

    PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWE CYMES   Białystok    praca stacjonarna
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat   6 000 - 8 000 zł brutto/mies.  aplikuj szybko  aplikuj bez CV
    1 dni
    Opis stanowiska: praca przy produkcji pieczywa lub wyrobów cukierniczych; obsługa maszyn, linii i pieców piekarniczych; praca zmianowa - również nocna;
  • STOKSON Spółka Jawna Henryk Stokłosa i Wspólnicy
    pracownik fizyczny  umowa o pracę  pełny etat
    1 dni
    Opis stanowiska: Praca przy produkcji wyrobów ciastkarskich, Praca zmianowa (również nocna).

Najnowsze artykuły

Edukator ekologiczny – nowy, przyszłościowy zawód na rynku pracy?

Edukator ekologiczny – nowy, przyszłościowy zawód na rynku pracy?

81% Polaków ocenia swoją postawę ekologiczną „zdecydowanie dobrze” lub „raczej dobrze” – skąd zatem śmieci w lasach, trujący dym spalanych śmieci zimą, góry marnowanej żywności trafiające do śmietników? Nasza wiedza o tym, które działania są korzystne dla planety, a które nie, bywa dużo bardziej ograniczona niż nam się wydaje. W zrozumieniu ekologii na co dzień pomaga edukator ekologiczny.

Opowieść piątoklasistki wzrusza i inspiruje. Zwycięska praca w konkursie „Zawód godny podziwu

Opowieść piątoklasistki wzrusza i inspiruje. Zwycięska praca w konkursie „Zawód godny podziwu"

Strażak, lekarz, pielęgniarka, policjant, pracownik hospicjum, mama i tata – tak dzieci odpowiadały na postawione w naszym konkursie pytanie o zawód godny podziwu. Antosia z 5 piątej klasy opowiedziała nam o prawdziwym supermanie, dzięki któremu jej brat i wielu innych ludzi może rozwijać zainteresowania, cieszyć się życiem czy choćby wychodzić na spacer. Serdecznie zapraszamy do lektury!

Kreatywność a AI. Czy pracownicy branż kreatywnych mogą wkrótce stracić pracę?

Kreatywność a AI. Czy pracownicy branż kreatywnych mogą wkrótce stracić pracę?

Czy inteligentny program ma prawa autorskie? Dlaczego AI może dyskryminować? Czy sztuczna inteligencja wkrótce przejmie kreatywne zawody, wysyłając na bezrobocie programistów, grafików, dziennikarzy, filmowców? – Ludzie wolą sztukę tworzoną przez ludzi. Kiedyś sztuka AI będzie jak sport na dopingu – przewiduje prof. Dariusz Jemielniak, badacz ruchów antynaukowych i sztucznej inteligencji.

Moje i twoje czy nasze? Jak rozmawiać o pieniądzach, by nie zrujnować związku

Moje i twoje czy nasze? Jak rozmawiać o pieniądzach, by nie zrujnować związku

Nieporozumienia na tle finansowym są jedną z najczęstszych przyczyn rozpadu związków w Polsce – tłumaczy socjolog i coach finanansowy Anna D. Nowicka. O konflikt nietrudno, bo dla wielu par temat pieniędzy to tabu. A do ustalenia jest naprawdę wiele, począwszy od wspólnego konta, przez domowy budżet, po wspólny kredyt. Ekspertka radzi, jak rozmawiać o pieniądzach, by nie zepsuć relacji.

Inżynier wiertniczy – praca, wymagania, pensja, obowiązki zawodowe

Inżynier wiertniczy – praca, wymagania, pensja, obowiązki zawodowe

Inżynierowie wiertniczy potrzebni są na platformach wiertniczych, w kopalniach, pracowniach geotermalnych, laboratoriach badawczych czy chociażby w budownictwie. W parze z szerokimi perspektywami pracy idą bardzo wysokie zarobki. Jednocześnie praca w tym zawodzie jest odpowiedzialna i wymagająca. Chciesz podjąć takie wyzwanie? Wyjaśniamy, jak wejść na tę ścieżkę zawodową.

Osoby z niepełnosprawnością na rynku pracy – prawa, obowiązki pracodawcy, czas pracy

Osoby z niepełnosprawnością na rynku pracy – prawa, obowiązki pracodawcy, czas pracy

W UE jest około 101 mln, a w Polsce od 4 do 7 milionów osób z niepełnosprawnością. Teoretycznie cieszą się pełnią praw pracowniczych, jednak czy rynek pracy jest dla nich przyjazny? – Ich sytuacja jest złożona, ale widoczne są pozytywne zmiany, które mogą przyczynić się do większej inkluzji i wykorzystania potencjału tych osób – zauważa prezeska fundacji TAKpełnosprawni Agata Robińska.